Viinisuositus 2.0

Näytetään kirjoitukset heinäkuulta 2010.

Viinisuositus 2.0 - Barossa Chenin Blanc

Australia on jo pitkään raivannut tietä kunkkupunkkujen tuottajana, mutta nyt on valkoviinien vuoro! Ranskasta kotoisin oleva chenin blanc rypälelajike on tullut ulos kaapista ja valloittaa maailmaa as we speak. Kyseinen lajike rokkaa Etelä-Afrikasta Australiaan ja takaisin. Kyseessä on suhteellisen robusti valkkari ja suutuntuma ei todellakaan keveimmästä päästä. Tällä hinnalla kyseinen viini on mielestäni yksi Alkon parhaimmista hinta-laatu vinkuista. Testaa tai ole neliö. Aussie rules!

Klipissä maistettu viini: Peter Lehmann Barossa Chenin Blanc (8,98€)


Viinisuositus 2.0 - Rapsani Tsantali  1

Fetaa, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, omituisia piiritansseja ja viiniä! Tällä kertaa Viinisuositus 2.0 suuntaa Kreikkaan ja nappaa viinin suoraan Olymposvuoren rinteiltä, missä Antiikin Kreikan jumalat aikoinaan budjasivat. Kyseessä ei ole jumalainen viini, mutta hyvä esimerkki Kreikan runsauden aarreaitasta. Kokeilkaa mieli avoimena!

Ps. Retsina on paskaa!

Klipissä ziigailtu viini: Rapsani Tsantali (8,98€)


Viinisuositus 2.0 - Meinklang GV

Varautukaa sillä nyt paukkuu esille semmoinen luomu/ituhippi/puunhalaaja/kuunulvoja viini että alta pois! Kyseessä on biodynaaminen vinkku Itävallan Burgenland alueelta. Sama maa ja sama rypälelajike kuin pari viikkoa sitten, tästä maasta nääs löytyy hyvää matskuu. Kannattaa testata, mainio luomuviini kympillä jota maistellessa voi unohtaa hiilijalanjäljen ainakin hetkeksi.

Klipissä maistettu viini: Meinklang GV (9,99€)




Viinisuositus 2.0 - Schloss Gobelsburg  8

Tällä kertaa vuorossa on von Trappien kotimaa Itävalta! Tämä kyseinen vinkku on ruokaviini vailla vertaa. Aromeissa mennään Lipsi mehujäästä (päärynä) valkopippurin ja yrttien kautta vehnäpeltoon. Näillä aromeilla taklaa vaikeatkin ruokakombot. Lisäksi veden kielelle nostaa hapokkuus like you wouldn't believe! Mieletön vinkku joka kannattaa testata.

Ps. Pahoittelen mun gonzo kuvausta ja taustahälinää =)

Klipissä maistettu viini: Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Steinsetz (16,65€)