Kesäkumikampanja muistuttaa suuseksisuojan tärkeydestä

Antti Tuisku on vuoden 2018 Kesäkumi-artisti

Kesäkumi-kampanja järjestetään jo 23. kertaa, ja Antti Tuisku on toistamiseen Kesäkumibiisin esittäjä. Ensimmäistä kertaa laulajaa kuultiin vuonna 2007. YleX:n ohjelmapäällikkö Hanne Kauton mukaan Tuisku ja kappale Kumipuku edustavat täydellisesti kesää ja turvaseksikampanjaa.

“Anatuden energia ja kesäistä ihastumisen huumaa kuvaava biisi sopivat kamppiksen rentoon tunnelmaan täydellisesti. Kesäkumibiisin hauskan musiikkivideon on ohjannut nerokas Elias Koskimies”, Kautto kertoo.

Kampanjaan kuuluvien Kesäkumien jako käynnistyy lauantaina 2. kesäkuuta YleXPopissa, Vaasan Kauppatorilla. Tapahtumassa nähdään myös Kesäkumibiisin musiikkivideon ensiesitys.

Tuiskun lisäksi Kumipukua ovat olleet tekemässä Kalle Lindroth ja Jurek. Tuisku kertoo kappaleen saaneen innoitusta “ysärijumputuksesta” ja sen ajan artisteista. Kumipuku on hauska, kesäinen ralli, joka toimii myös lahjana faneille ennen artistin pitkää taukoa.

“On suuri kunnia olla mukana Kesäkumi-kampanjassa, sillä se puhuu erittäin tärkeän asian puolesta. Toivottavasti tänäkin kesänä kaikki muistavat tilanteen tullen laittaa sen kumipuvun päälle", Antti toteaa.

Laita se kumipuku päälle - myös suuseksissä!

Tämän vuoden kampanjassa tahdotaan muistuttaa nuoria suojautumisesta myös suuseksissä, jota harrastetaan enemmän kuin ennen. Väestöliiton nuorisolääkäri Miila Halosen mukaan asiasta ei toistaiseksi puhuta rutiininomaisesti esimerkiksi koulun terveystiedon opetuksessa.

“Monille on uutta tietoa se, että seksitaudit voivat tarttua suuseksissä, ja myös naiselle suuseksiä annettaessa. Oma tuntumani on, että vielä aika harva tietää, mikä on suuseksisuoja ja miten sitä kuuluisi käyttää. Suun ja nielun alueen syöpien määrä on kasvanut nopeasti monissa länsimaissa, sen yhdeksi syyksi epäillään suuseksissä tarttuvaa papilloomavirusta”, Halonen kommentoi.

Sen lisäksi, että kondomi toimii suojana emätin- sekä anaaliyhdynnässä, siitä saa helposti muokattua myös suuseksisuojan. Ohjeet suojan tekoon löytyvät Kesäkumipakkauksesta sekä suomen että ruotsin kielellä.

Tänä vuonna Kesäkumeja jaetaan myös ensimmäistä kertaa saamenkielisinä. Pohjois-, inarin- ja koltansaamenkielisiä kumeja jaetaan Saamelaiskäräjien nuorisoneuvoston kautta.

Kesäkumikampanjan toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Väestöliitto, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi