Kuinka Sodankylän liikuntahallista tuli Sodankylän liikuntahalli

Kansalaiset antoivat ideoiden lentää. Voittajaehdokas tiivistää oleellisen.

Siinä se on, Sodankylän liikuntahalli.
Siinä se on, Sodankylän liikuntahalli.

Sodankylän sivistyslautakunta järjesti kaupunkilaisille nimikilpailun paikkakunnan liikuntahallin nimestä. Ehdotuksia sateli noin parisataa, mutta lautakunnan silmään yksi niistä oli selvästi ylitse muiden. Niinpä Sodankylän liikuntahallin nimeksi tulee Sodankylän liikuntahalli.

"Lautakunta päätyi yksinkertaiseen nimeen käytännön syistä ja yksimielisellä päätöksellä", sivistystoimen johtaja Risto Varis kommentoi Kalevalle.

Variksen mukaan kansalaisille haluttiin antaa mahdollisuus vaikuttaa kunnassa tehtäviin päätöksiin. Sivistystoimen työryhmä karsi saadut ehdotukset viiteen, jotka olivat voittaneen ehdotuksen lisäksi Aurora-areena, Liikuntahalli Sova, Sodankylä-Areena ja Tähti-Areena.

Pakko se on myöntää, voittajaehdokas on näistä ylivoimainen. Sivistystoimenjohtajan mukaan sitä tajusi ehdottaa vain yksi nuori mies, joka palkittiin ideastaan 50 euron lahjakortilla.

"Lautakunta katsoi, että liikuntahallien nimeämiskulttuuri on mennyt kovin ihmeelliseksi. On vaikka millaista areenaa", Varis pohti syitä, miksi juuri tuo tyylikkään yksinkertainen ja kuvaava ehdotus tuli valituksi.

Nykyisten areenoiden nimivalikoimasta löytyy Hartwallia, Baronaa, Synergiaa, Vexveä ja Ilonaa. Häiritsevätkö urheiluhallien erikoiset nimet? Löytyykö kotikulmiltasi urheilupaikka, jolla on hämärä, hauska, typerä tai harhaanjohtava nimi?

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi