Luonnotonta!

Päivi Räsäsen mukaan ihmisen ”luontainen moraalitaju sanoo, ettei prostituutio ole työtä”. Rikostarkastaja Petri Rainiala ilmoittaa tässä lehdessä, että ”ilmiötä ei voi poistaa kokonaan, koska kyseessä on maailman vanhin ammatti”. Ihmisen luonto on sellainen, että seksityötä tulee aina olemaan.

Luonnollisuudella voidaan perustella mitä tahansa. Pettäminen on luonnollista (katsokaa vaikka sisiliskoja, nekin panevat ketä sattuu eivätkä kysele mitään lupia). Homoilu on luonnotonta (ja jos jotkut eläimet tekevät sitä, niin enemmistö kuitenkaan ei). Naiselle on luonnollista käyttää seksiä vallan välineenä (seepratkin pihtaa). Miehet raiskaavat, koska he ovat luonnostaan väkivaltaisia ja viettiensä vietävissä (sorsatkin raiskaavat).

Harva on valmis omaksumaan käyttäytymismalleja sisiliskolta. Kansalainen voi käyttää silmälaseja, matkustaa lentokoneella, rakastua, kypsentää ruokaa ja solmia avioliiton, vaikka mikään näistä ei ole eläimille luontaista käytöstä. Ei ole hyväksyttävää repiä lajitovereita tai heidän lemmikkejään kappaleiksi, vaikka eläinkunnasta löytyy sillekin esimerkki. Mutta kun on kysymys seksuaalimoraalista, seepra ja sorsa ovatkin yhtäkkiä sopivia vertailukohtia. Se on kukkua. Räsänen ja Rainiala väistävät moraaliseettisen kysymyksen vetoamalla luontoon, joka ei noudata moraalia tai etiikkaa. Puhutaan seksityöstä mieluummin fiksusti.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi