Paskapaperia

Kolumni.

Lisäksi kirjoittajia vituttaa NHL-pelien pelaaminen Suomessa (koskee versioita 1993-2093).
Lisäksi kirjoittajia vituttaa NHL-pelien pelaaminen Suomessa (koskee versioita 1993-2093).

Mitä ilmeisimmin Gutenberg ei aikanaan tajunnut, minkälaista vitutusta hän keksinnöllään saisi aikaan. Välittömiä kärsijöitä olivat luonnollisesti munkit, joilta lähti duunit. Nopeasti kirjapainotaito pilasi myös meidän kaikkien muiden elämän.

Kirjan idea

On jo lähtökohtaisesti perverssiä, että kirjan kaltaista kertakäyttötuotetta valmistetaan, varastoidaan ja kuljetellaan sinne tänne, kun nykyään olisi mahdollista jaella sama roska sähköisesti nollakustannuksilla, ilman kusipäisiä välikäsiä. Olisi säästynyt uuteen tuulipukuun nekin kympit, jotka olette maksaneet jokavuotisista Finlandia-voittajistanne. Ette te niitä kuitenkaan ole lukeneet.

Vittumainen formaatti

Valtaosa kirjoista painetaan suureen ja kovakantiseen formaattiin, joka maksaa vitusti ja on mahdollisimman hankala matkoilla ja muutoissa. Jos sitä sontaa on pakko ylipäätään painaa, niin voisiko sen tehdä halpaan ja helppoon pokkariformaattiin, johon roska kuitenkin lopulta päätyy?

Kirjastot

Kustantamoiden täytyy vihata kirjastoja. Ok, runoilijatapauksissa ne toki takaavat, että kirjan ostaa edes joku, mutta best seller -toiminnassa (jolla reliikkiset kustantamomme yksinomaan elävät) ne laskevat myyntiä. Vai väittääkö joku nettipiraattihengessä, että "ensin luen ja ostan vasta sitten"? Joo, niin ostatkin. Piriä.

Lahjaksi saatu kirja

Kiitti vitusti tästä kalliista paskasta. Ei riitä, että tän hinnalla oltais kiskonu kymmenen pitkää lähiräkälässä, vaan sen lisäksi oot vielä tahrinut yhden sivun omistuskirjoituksella, joka laski kirjan jälleenmyyntiarvoa noin 90 prosenttia!

Kirjailijat

Koko kirja-alan säälittävyyden tajuaa viimeistään katsomalla, mitä kirjailijat joutuvat tekemään elääkseen. Aivan, kaikkea mahdollista paskaa, sillä kirjoistaan useimmat heistä saavat negatiivisen tuoton. Jos jengiä kiinnostaa noin vähän ostaa kirjojanne, niin olisikohan parempi ryhtyä duunaamaan vaikka kolumneja? Näillä sentään rikastuu.

2 kommenttia

j3pj3p

2.9.2010 22:27

Tiedoksi teille pikku paskaperseille, että paskapaperia saa halvemmallakin ostettua kuin (kovakantisina) kirjoina. Äkkiseltään luulisi että teidänkin perseenne olisi vähemmän ruvella jos äitinne pyyhkisi sen pehmopaperilla painopaperin sijasta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

kaivinkone

27.11.2013 17:31

Minusta on ihanaa kun kirjahyllyssäni on paljon suosikkejani,esimerkiksi
Veikko Huovista ja Stephen Kingiä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi