Tiesitkö, että lastenvaunujen kanssa pääsee ilmaiseksi Tampereelle asti?

Lähiliikenteessä lastenvaunujen kanssa liikkuvat aikuiset ovat matkustaneet ilmaiseksi myös Lahteen ja Tampereelle.

Kuva: danr13/Fotolia.com

Lähijunalla lastenvaunujen kanssa matkaava aikuinen pääsee nykyisellään jopa Lahteen ja Tampereelle asti ilmaiseksi. Etu on varsin huomattava, mikäli vertaa esimerkiksi autolla matkaamiseen, sillä Helsingistä Tampereelle polttoainekulut ovat noin 20 euron luokkaa. Muista hypätä nimenomaan lähijuniin R- tai Z-junaan, sillä pitkän matkan junissa ei rattaista ole apua.

Kun VR aikanaan vuonna 2011 uudisti lippujaan ja muun muassa opiskelija- ja eläkeläisalennukset pienenivät, muuttui samalla myös niin sanottu perhelippu. Kyseisessä lipputyypissä aikuisen kanssa matkustava 6-16-vuotias pääsi aina ilmaiseksi. Tästä luovuttiin, mikä luonnollisesti aiheutti vihaista pöhinää junamatkaajien parissa. Näistä ajoista on kuitenkin viisastuttu.

Vuoden 2018 alusta alkaen 0-6-vuotiaat lapset ovat jälleen matkanneet VR:n junaliikenteessä ilmaiseksi. Lastenlipun ikäraja oli ennen uudistusta 4-16 vuotta, joten VR on kuunnellut asiakkaidensa palauttetta palauttamalla vanhan mallin.

Yhtiö on muutoinkin kehittänyt lippujaan ja hinnoitteluaan varsin mallikkaasti. Eritoten säästölipun ostamalla voi todella säästää matkakuluissaan. Helsingistä Tampereelle säästölipulle tulee hintaa vaivaiset 8,90 euroa.

1 kommentti

Tietäjä

30.8.2018 10:04

"Vuoden 2018 alusta alkaen 0-6-vuotiaat lapset ovat jälleen matkanneet VR:n junaliikenteessä ilmaiseksi. Lastenlipun ikäraja oli ennen uudistusta 4-16 vuotta, joten VR on kuunnellut asiakkaidensa palauttetta palauttamalla vanhan mallin."
=> tämä koskee ainoastaan lähiliikenteen junia. Pitkän matkan, eli kaukoliikenteen, junissa ikäraja on edelleen 4 v.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi