Tommi Tuominen kouluttaa nuoria kokkeja – haku käynnissä nyt

Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutus kaivautuu kokkausta syvemmälle.

Tommi Tuominen aloittaa Atria 100 Nuorta Kokkia koulutusohjelman johtajana.
Tommi Tuominen aloittaa Atria 100 Nuorta Kokkia koulutusohjelman johtajana. Kuva: Atria 100 Nuorta Kokkia

Tänä vuonna jo 15. kertaa järjestettävä Atria 100 Nuorta Kokkia -koulutus etsii jälleen uusia opiskelijoita, jotka haluavat saada työhönsä uusia ideoita ja näkökulmia.

Nyt koulutusohjelman johtoon astuu Demo- ja Ultima-ravintoloistaan tunnettu keittiömestari Tommi Tuominen, joka on aiemmin ollut koulutuksissa mukana luennoitsijana.

”Tommi on ehdottomasti yksi koulutusohjelman historian rakastetuimmista luennoitsijoista”, hehkuttaa koulutusohjelman rehtori Sofia Saapunki.

Tuominen itse on uudesta roolistaan innoissaan.

”On mahtavaa ottaa alalla taas ihan uusi aluevaltaus haltuun”, Tuominen sanoo.

”Vuonna 2003 olimme juuri avanneet ravintola Demon, kun minua pyydettiin luennoimaan nuorille kokeille. Nuoriahan silloin oltiin vielä itsekin. Siitä lähtien olen ollut yhtä vuotta lukuun ottamatta joka kerta mukana.”

Atria 100 Nuorta Kokkia on kokkikoulu, jossa ei kokata, vaan kaivaudutaan kokkausta syvemmälle. Koulutuksessa paneudutaan muun muassa oman henkilöbrändin rakentamiseen ja hankitaan uusia ideoita ja puhtia omaan urakehitykseen.

Nuoret kokit pääsevät vierailemaan myös nautatilalla ja teurastamossa sekä Kyrö Distillery Companyn tislaamossa Isokyrössä, jossa perehdytään tuotekehitykseen.

Luennoitsijoina toimii pitkän uran luoneita alan ammattilaisia sekä nuoria tekijöitä. Mukana ovat muun muassa pitkään Englannissa vaikuttanut Helena PuolakkaJarno "Duudson" Laasala sekä itsekin koulutusohjelmassa aikoinaan opiskelleet Henri Alén ja Alex Nurmi.

Haku koulutusohjelmaan on käynnissä toukokuun loppuun saakka osoitteessa www.atria.fi/100nuortakokkia. Koulutusohjelmaan valitaan parikymmentä 18–30-vuotiasta, intohimoista ruoka-alan ammattilaista.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi