Vaihda hampurilaispihvisi lihattomaan versioon – Beyond-pihvit tulivat kaupan hyllylle

K-Supermarket Lauttasaari toi ensimmäisenä Suomessa Beyond Meatin -kasvispihvin kotikokeille.

Kuva: The Beyond Burger

K-Supermarket Lauttasaari herätti innostusta Facebookin vegaaniryhmissä jakamalla tiedon Beyond Burgereista tutun pihvin saapumisesta kaupan valikoimaan. Kyseessä on maailmaa pikavauhtia valloittanut, monista suomalaisravintoloistakin tuttu täysin kasvisperäinen pihvi, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon lihaa. Nyt sitä saa myös kotikeittiöihin.

Lauttasaaren K-Supermarketissa paketti Beyond Meatia maksaa 3,99 euroa ja sitä myydään pakastettuna. Muissa kaupoissa kyseistä tuotetta ei ilmeisesti vielä ole saatavilla.

Lauttasaaren K-Supermarketista Beyond-pihvejä löytyy kauppias Ali Tikkalan ansiosta. K-Ryhmässä vasta selvitellään mahdollisuutta saada uusi tuote myyntiin.

"Kauppa on tehnyt pilotin tuotteesta ja se on kauppakohtainen ratkaisu, eikä tuote ole meillä vielä keskitetyssä valikoimassa", kertoo K-Ryhmän ostomyyntijohtaja Janne Vuorinen.

"Lauttasaaren K-Supermarket on aika lailla edelläkävijä, mutta sielläkin kauppias oli yllättynyt että tämä on huomattu näinkin laajasti."

Vuorisen mukaan Beyond-pihvien laajempaa saatavuutta on alettu K-Ryhmässä selvittää ja toimittaja kontaktoitu tänään perjantaina.

"Vielä ei voida kuitenkaan luvata, kun ei tiedetä tarkemmin saatavuudesta", Vuorinen sanoo, eikä viitsi myöskään nimetä tavarantoimittajaa selvityksen ollessa kesken.

Kauppakeskus Redin hyvinvarustellussa K-Supermarketissa, jota operoivat Lauttasaaren kauppias Tikkalan pojat Ilari ja Teemu, ei tuotetta löytynyt hyllystä vielä perjantaina, vaikka tiskiltä tiedettiin kertoa, että sitä "saattaisi pian saada". Päivän mittaan Facebookiin saatiin tieto, että Redistäkin löytyy pihvejä ensi viikolla.

K-Ryhmän Vuorinen sanoo, että jollain aikajänteellä tuote tulee laajemminkin saataville. Jos kysyntää riittää ensimmäisissä kokeiluissa, se saattaa tapahtua hyvinkin pian.

Ainakin yhdysvaltalaisen emoyhtiön suunnitelmissa on valloittaa maailma ja korvata lihansyönti maukkailla vastineilla. Beyond-pihvejä on saanut aiemmin Yhdysvalloista ja Briteistä ja huhtikuun lopussa ne tulivat myyntiin myös Hollannissa ja Belgiassa.

Beyond Meat on kasvanut bisneksenä todella nopeasti. Yhtiö listautui juuri New Yorkin pörssiin ja sen arvo lähti nousuun välittömästi, kun uutinen listautumisesta kerrottiin. Tällä hetkellä yhtiö on arvoltaan peräti 1,5 miljardia dollaria.

Lihaa imitoivat uudet kasvispihvit saapuivat suomalaisiin ravintoilohin viime vuoden lopussa. Ensin Classic American Diner -ketju toi testierän Beyond Burgeria ravintoloihinsa, pian sen jälkeen kuultiin Social Burgerjointin löytäneen briteistä itselleen Moving Mountains -pihvin ja ottavan sen valikoimiinsa. Bun2Bun sukelsi kaikista syvimmälle vegepeliin muuttamalla kaikki pihvinsä kasvispohjaiseksi. Beyond Burgeria on saatavilla nykyisin monista paikoista, kuten kaikista Scandic-hotellin ravintoloista.

Beyondin ja sitä vastaavien pihvien kiinnostavuus perustuu pitkälti niiden kykyyn imitoida perinteistä hampurilaispihviä. Herneproteiinista, perunatärkkelyksestä, kookosrasvasta ja rypsiöljystä on saatu aikaan koostumus, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon lihaa. Punajuuri tuo pihviin lihaisaa väriä ja mehevyyttä.

Tsekkaa myös: 

1 kommentti

TJ90

6.8.2019 18:40

Vittu mitä paskaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi