Kasvispihvi, joka muistuttaa hämmentävän paljon lihaa – Classic American Diner tuo Suomeen himoitun Beyond Burgerin

Jumbon Classic American Dinerissa myyty pieni testierä Beyond Burgereita vietiin käsistä. Uusi isompi erä saadaan myyntiin tällä viikolla.

Kalifornialaisfirma kehitti kasvispihvin, joka imitoi mahdollisimman tarkkaan lihaisaa hampurilaispihviä. Pian niitä saa myös Suomesta.
Kalifornialaisfirma kehitti kasvispihvin, joka imitoi mahdollisimman tarkkaan lihaisaa hampurilaispihviä. Pian niitä saa myös Suomesta. Kuva: Classic American Diner / Beyond Meat

Ravintolaketju Classic American Diner on tuomassa ensimmäisenä Suomeen maailmalla huimaan suosioon nousseen Beyond Burgerin, täysin kasvisperäisen burgerin, jonka pihvi muistuttaa hämmästyttävän paljon lihaa. Se jää oikein kypsennettynä jopa hieman punertavaksi sisältä, jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen.

Jumbon Classic American Dinersissa maisteltiin Beyond Burgereita testimielessä jo perjantaina, mutta tarjolla oli vain rajoitettu 15 hampurilaisen erä. Kysyntää riitti, vaikka testierästä oli kerrottu vain Facebookissa.

“Nehän myytiin käsistä siellä. Kaikki myytiin ensimmäisen tunnin sisällä”, kertoo NoHo Partnersin Fast Casual- ruokaravintoloiden liiketoimintajohtaja Tero Kaikkonen.

Uusi erä jo matkalla ravintoloihin

Vaikka monet kiinnostuneet jäivät perjantaina nuolemaan näppejään, kovinkaan kauan himottuja vegeburgereita ei tarvitse odottaa. Tänään Suomeen on saapumassa 7 000 pihvin erä, josta riittää Kaikkosen arvion mukaan maisteltavaa noin kuukaudeksi.

Tällä viikolla saapuva erä saadaan kaikkien Classic American Dinerien keittiöihin keskiviikkoon mennessä, pääkaupunkiseudulla mahdollisesti jo alkuviikosta.

Aluksi Beyond Burgerit tuodaan ravintoloihin testimielessä ruokalistan ulkopuolisena tuotteena, mutta jos kysyntää riittää, ne tulevat vakiinnuttamaan paikkansa ruokalistoilla.

Kaikkonen näkee uudessa tuotteessa paljon potentiaalia. Kysyntää kasvisvaihtoehdoille on, ja ravintoloihin halutaan tuoda monenlaisia vaihtoehtoja falafelien, soijapihvien ja nyhtökauratuotteiden rinnalle.

Yllättävän lihaisa koostumus

Beyond Burger -pihvejä valmistava yhdysvaltalaisfirma Beyond Meat on tehnyt yli seitsemän vuotta tuotekehitystä luodakseen täysin kasvisperäisen tuotteen, joka muistuttaa mahdollisimman paljon aitoa hampurilaispihviä.

Herneproteiinista, perunatärkkelyksestä, kookosrasvasta ja rypsiöljystä on saatu aikaan koostumus, joka muistuttaa hämmästyttävän paljon lihaa. Punajuuri tuo pihviin lihaisaa väriä ja mehevyyttä, mutta sitä on sen verran vähän, että mistään Lindströmin pihvistä ei tosiaankaan ole kyse.

Myös Kaikkonen pääsi maistamaan viime viikolla Beyond Burgeria.

“Se tuli ihan yllätyksenä, että se oli niin lihankaltainen kuin sitä oli ennakkoon kehuttu. Ensimmäinen maistamani kasvisruokatuote, josta en olisi pystynyt arvaamaan syöväni kasvisruokaa. ”

Beyond Burger on ollut valtava menestys Yhdysvalloissa, ja tuotantoerät on myyty käsistä. Nyt kun tuotantokapasiteettia on saatu nostettua, Beyond Meatin tuotteita saa yli 10 000 ravintolasta, hotellista ja opiskelijaruokalasta ympäri maailmaa – ja tästä viikosta lähtien myös Suomesta.

Lue myös: Kohta seitan on kaikkialla – pian herkutellaan seitan-wingsejä ja yhä useammassa kodissa kinkku vaihtuu vegevaihtoehtoon

1 kommentti

Nautafani

20.10.2019 21:13

Hohhoijaa

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi