Räppäävä Rauhatäti

Sodankylän räp-tuontitoivo Rauhatäti ei pelkää keskiluokkaistumista.

Hanna Yli-Tepsan eli Rauhatädin syksyllä ilmestyvä levy tulee käsittelemään
Hanna Yli-Tepsan eli Rauhatädin syksyllä ilmestyvä levy tulee käsittelemään "yhteiskunnallisia ongelmia henkilökohtaisten kokemusten kautta".

Hanna Yli-Tepsa, onko taiteilijanimesi Rauhatäti kapinaa kotikaupunkiasi Sodankylää kohtaan?

"Ei, vaan kunnianosoitus! Mulla on siellä yli 70-vuotias sukulainen, jonka nimi on Rauha. Se on kova puhumaan, se freestyle on kuule loputonta, eikä sen kanssa kannata alkaa battleamaan. Olen tavallaan kuullut pienestä asti freestyle-räppiä rankalla Lapin murteella."

Puhut paljon kaupunkikulttuurin puolesta. Mitä nykyinen kotikaupunkisi Helsinki tarvitsee lisää?

"No sitä klassista, mikä on kyllä tulossa sieltä. Monipuolisempaa kahvila- ja katukulttuuria. Kateellisena käyn Kööpenhaminan jazz-festivaaleilla, jossa on pykätty keskelle katua esiintymislava, jonka ympärillä saa juoda olutta tai vettä tai ihan mitä vaan ilman aitauksia. Eikä järjestyshäiriöitä, koska se ei ole kiellettyä."

Sanoit jo vuonna 2009, että levyäsi on tehty pitkään. Mikä kestää?

"Mulla vaihtui tuottaja matkan varrella, ja koko projekti alkoi kirjaimellisesti alusta. Kaikki vanhat biisit lensivät roskiin."

Roskiin! Koska se nyt sitten tulee ulos? Lupaatko, käsi mikrofonilla?

"Joo, mutta niiden tekeminen opetti! Olen aloittanut räppäämisen niin vanhana, että se on vaatinut opettelua. Levy tulee ulos tänä syksynä. Ja kyllä, tämä on lupaus!"

Olet saanut yhteydenottoja lukuisilta levy-yhtiöiltä, vaikka et ole vielä edes julkaissut mitään. Miten tuollainen temppu tehdään?

"En minä tiedä. Sieltä vaan satelee kutsuja."

Olet miesvaltaisella alalla. Ei kai enää vuonna 2012 joudu kuuntelemaan tytöttelyä?

"Voi kuule, joutuu ja jatkuvasti. Kerran Pyhimys sanoi keikan jälkeen, ja tää kommentti on muuten tosi yleinen, että vautsi, mä en kelannu keikan aikana yhtään et te ootte mimmejä, tosi siistiä! Vastasin että helvetti, oonko mä laittanut turhaan minihameen ja korkkarit."

Sinulla on avomies ja toinen lapsesi tekee tuloaan. Kerro vielä, miten ehkäiset keskiluokkaistumista.

"Esimerkiksi näin: viikonloppuna olin Helsinki Underground Artissa kahdestaan neljävuotiaan tyttäreni kanssa, ja viisi minuuttia ennen keikkaa mietin, kukakohan vahtii häntä sillä välin. Siinä pyöri tapahtumanjärjestäjiä, ja löytyihän joku! Lisäksi leivon ruisleipää ja kasvatan porkkanoita."

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi