10 vuotta täyttävä töölöläissuosikki avasi uuteen kukoistukseen: "Nyt on oikea Miljöö"

Remontin läpikäynyt Miljöö avautuu asiakkaille uudella ilmeelle - ja drinkkibaarilla.

Todella epäonnekas sattuma katkaisi Bistro Miljöön nousukiidon kuin seinään, mutta nyt kolmen kuukauden ajan remontissa ollut töölöläissuosikki palaa takaisin entistä vahvempana - aivan kuten omistaja lupasi.

LUE LISÄÄ: Vesivahinko sulkee suosikkiravintolan kuukausiksi - omistaja luottavaisena: “Bistro Miljöö palaa takaisin entistä vahvempana” 

Miljöössä on otettu vesivahinkoremontista kaikki hyöty irti ja pistetty koko ravintola uuteen uskoon aina pohjaa myöten. Vaikka kaiuttimien asennuksen yhteydessä sattunut vesivahinko tuli tietenkin täytenä yllätyksenä, remontin valmistuminen ei voisi osua parempaan saumaan.

“Miljöö täyttää toukokuun 27. päivä kymmenen vuotta. Tämä on vähän kuin 10-vuotisremontti”, Miljöön omistaja Ari Zerza pohtii Citylle.

Remontin myötä Zerza ja ravintolapäällikkö Ilona Poutiainen pääsivät toteuttamaan kaikki vuosien varrella kertyneet ideat ravintolan kehittämisestä. Myös viimeisetkin rippeet entisestä Töölön Sävelestä on nyt kuopattu, ja uudistunut ravintola pääsee täyteen kukoistukseensa.

Omistaja Ari Zerza ja ravintolapäällikkö Ilona Poutiainen ovat innoissaan päästessään taas palvelemaan asiakkaita.
Omistaja Ari Zerza ja ravintolapäällikkö Ilona Poutiainen ovat innoissaan päästessään taas palvelemaan asiakkaita. Kuva: Laura Paavola

“Nyt on oikea Miljöö.”

Drinkkibaari lisää alueen palveluja

Uutta ilmettä ravintolaan on haettu Poutiaisen mukaan niin sisustuksella kuin pöytien sijoittelulla. Pienillä, lähes huomaamattomilla yksityiskohdilla on loppupeleissä todella suuri merkitys lopputulokseen.

“Esimerkiksi valaistus on asia, jota olemme miettineet todella paljon. Tunnelmallisuus on meidän juttumme, ja olemmekin pyrkineet löytämään parhaat ratkaisut, joilla saamme tämän välittymään myös asiakkaille”, Poutiainen kertoo.

Pienten yksityiskohtien lisäksi myös suurempia mullistuksia on luvassa. Osa ravintolasalista tullaan nimittäin jatkossa pyhittämään Miljöön upouudelle drinkkipuolelle, jonne voi poiketa nauttimaan uudistetun juomalistan cocktaileja ja viinejä matalalla kynnyksellä.

City vieraili Miljöössä muutama päivä ennen uutta avausta.
City vieraili Miljöössä muutama päivä ennen uutta avausta. Kuva: Laura Paavola

Vaikka baareja löytyy Töölöstä yksi jos toinenkin, Zerzan mukaan kysyntää laadukkaisiin juomiin keskittyneelle paikalle on ollut.

“Baarin myötä töölöläisille avautuu jälleen uusia palveluja.”

Loistavan asiakaspalvelun salaisuus

Miljöön suljettua ovensa alkuvuodesta, Zerza joutui lomauttamaan kaikki työntekijänsä useammaksi kuukaudeksi. Huoli hyvien työntekijöiden hakeutumisesta muihin hommiin osoittautui turhaksi, sillä kaikki entiset työntekijät ovat taas valmiina palvelemaan sekä vanhoja että uusia asiakkaita. Hyvällä työyhteisöllä on tähän erittäin suuri vaikutus.

Yhteen puhaltaminen ja hyvä dynamiikka henkilökunnan kesken välittyy aina asiakaspalautteisiin saakka; loistava asiakaspalvelu on seikka, joka toistuu Miljöön asiakaspalautteissa kerta toisensa jälkeen.

“Arin motto on aina ollut, että meillä tulee olla kivaa täällä. Kun pelaamme hyvin yhteen ja viihdymme yhdessä, se välittyy myös asiakkaille”, Poutiainen kertoo.

Hyvän työilmapiirin lisäksi Miljöössä korostetaan myös aitojen ihmisten aitoja kohtaamisia.

“Korostan aina kaikille uusille, olipa sitten kyseessä sitten työntekijä, harjoittelija tai vaikkapa TETtiläine, että meillä oma persoona saa näkyä. Ei tarvitse laittaa kauluspaitaa päälle ja esittää mitään. Me olemme kaikki erilaisia, ja aitous on seikka, joka toimii”, Poutiainen kertoo.

Aitous ja välittäminen ovat asioita, jotka välittyvät Poutiaisen mukaan myös asiakkaiden suunnalta heihin päin. Naapuruston väki tervehtii ja kyselee kuulumisia. Miljöön ovesta astutaan rennosti ja hyvällä fiiliksellä; aivan kuin hyvän ystävän luokse.

Uudistunut ruokalista kutsuu nauttimaan

Uudistukset eivät ole jääneet ainoastaan ravintolasaliin, vaan myös Miljöön ruokalistaa on päivitetty keväisempään ja kesäisempään suuntaan.

Sesongin parhaat raaka-aineet, kuten parsa, pääsevät näyttelemään menussa tärkeää roolia Miljöön suosittujen klassikkoannosten, kuten Wieninleikkeen ja maksan, rinnalle.

Wieninleike on Bistro Miljöön lippulaivatuote.
Wieninleike on Bistro Miljöön lippulaivatuote.

Poutiainen suosittelee ehdottomasti testaamaan Miljöön kolmen ruokalajin menukokonaisuuksia, joita löytyy neljä erilaista; Klassikko Menu, Chef’s Menu, Miljöö Menu ja Kasvismenu.

Myös kaikkien erinomaista lohikeittoa etsivän kannattaa pitää Miljöö mielessä.

“Listalta löytyy savulohikeitto, johon käytettävän lohen savustamme ravintolassa itse”, Poutiainen vinkkaa.

Miljöö on avoinna ma – to klo 11-23, pe klo 11-00 ja la klo 13-00. Lounasta on tarjolla maanantaista perjantaihin klo 11-14.30. Lounaaseen sisältyy lautasannos, keitto, salaattipöytä, kahvi/tee.

1 kommentti

Marjaleena112

19.5.2024 17:14

Tätä täytyy testata

https://www.puhelinliittymä.com/

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi