Vesivahinko sulkee suosikkiravintolan kuukausiksi - omistaja luottavaisena: “Bistro Miljöö palaa takaisin entistä vahvempana”

Omistaja aikoo kääntää Bistro Miljöötä kohdanneet vaikeudet voitoksi.

  • Mikä: Korttelibistro
  • Missä: Runeberginkatu 40, Helsinki
  • Ajankohtaista: Sulkee ovensa 5.2. alkaen vesivahingon vuoksi. Avajaispäivä ilmoitetaan myöhemmin.

Vuoden 2022 lopulla Töölön Sävelestä Bistro Miljööksi muuttuneen ravintolan tulevaisuus näytti enemmän kuin valoisalta; asiakkaat löysivät tiensä uudistuneeseen ravintolaan, ja jopa Helsingin Sanomat kehui arvostelussaan korttelibistroa uudeksi klassikoksi.

Tammikuussa ravintolan nousukiito kuitenkin katkesi ikävällä tavalla.

“Meillä kävi todella huono tuuri. Tilasimme uudet kaiuttimet ja asentaja osui päävesiputkeen. Vahinkotarkastajan mukaan joudumme olemaan kiinni kahdesta viiteen kuukautta riippuen siitä, tuleeko vastaan yllätyksiä vai ei”, Bistro Miljöön omistaja Ari Zerza kertoo Citylle.

Remontin aikana ei korjata ainoastaan vesivahingon aiheuttamia vaurioita, vaan lattioiden ja seinien uusimisen lisäksi Miljöö saa samalla myös uuden ilmeen.

“Käytetään tilaisuus hyödyksi ja tehdään kerralla kunnon remontti. Siirrämme muun muassa baaritiskin eri paikkaan ja uusimme sisustuksen. Pidämme kuitenkin kiinni tutusta nostalgiateemasta, mutta uudistamme ilmettä ja muutamme  järjestystä toimivammaksi.”

“Uutta miljöötä meidän Miljöölle”, Zerza kiteyttää.

Ravintolan kuuluisan annoksen perässä matkataan kauempaakin

Sen lisäksi, että ketjusta omaksi yksikökseen irrottautunut ravintola on uudistanut konseptiaan, se vaihtoi myös nimensä Töölön Sävelestä Bistro Miljööksi.

“Nimi tulee suoraan asiakkailta. “Ihana miljöö” on asia, joka mainitaan lähes kaikissa asiakaspalautteissa. Yhtäkkiä tuli mieleen, että se sopisi täydellisesti ravintolan nimeksi.”

Sesonkeihin ja kotimaisiin raaka-aineisiin vahvasti nojaavalta ruokalistalta löytyy tällä hetkellä muun muassa tartaria, peuraa ja kotimaista kalaa.

Jälkiruokana nautitaan niin suklaakakkua, kotimaisilla marjoilla viimeisteltyä mallasvohvelia kuin Vihreistä Kuulista inspiraationsa saanutta  päärynäpossettia.

Päärynäpossetti pitää sisällään marinoitua päärynää ja marenkia.
Päärynäpossetti pitää sisällään marinoitua päärynää ja marenkia.

Keväällä ruokalistalle nousevat taas uudet tähdet, kuten karitsa ja simpukat.

Vaikka ruokalista muuttuu sesongeittain, muutamat suosikit ovat ja pysyvät.

“Vasikasta valmistettu wieninleike on ollut lippulaivatuotteemme jo kahdeksan vuoden ajan. Sama kokki on tehnyt sitä kaikki nämä vuodet, ja asiakkaita saapuu ympäri Suomea syömään juurikin meidän wieninleikettämme”, Zerza kertoo.

Wieninleikkeen lisäksi poro, lohikeitto, maksa ja muikut ovat annoksia, jotka tulevat Zerzan mukaan aina löytymään ravintolan ruokalistalta.

“Niitä ei voi poistaa, muuten tulee kapina”, Zerza nauraa.

Myös lapset on otettu Bistro Miljöössä huomioon erityisellä lämmöllä. Perinteisten lihapullien ja nakkien sijaan täällä myös lapset nauttivat arkea juhlavampia annoksia; päivän kalaa, wieninleikettä ja burgeria.

Yrittäjä käyttää remonttiajan hyödyksi

Zerza joutuu lomauttamaan helmikuun viides päivä ovensa sulkevan ravintolan henkilökunnan lisäksi myös itsensä. Henkilökunnan lomauttaminen on omistajan mukaan yksi koko remontin suurimmista huolenaiheista.

“Jos lomautus kestää pidempään, aina kasvaa riski siihen, että hyvät työntekijät löytävät töitä muualta. Pitää vain uskoa, että henkilökunta on kotiutunut meille ja haluaa palata takaisin. Monien kanssa olemme tehneet töitä yhdessä jo vuosia”, Zerza pohtii.

Bistro Miljöö luottaa suomalaisiin makuihin.
Bistro Miljöö luottaa suomalaisiin makuihin.

Aivan paikoilleen menevä yrittäjäkään ei aio jäädä, vaan keikkatyöt kutsuvat miestä niin kotimaassa kuin ulkomailla.

“Olen ollut yrittäjänä kymmenen vuotta, joten nyt on hyvä hetki ottaa aikaa perheelle ja itselle. Lisäksi aion lähteä keikkatöihin tutustumaan ravintola-alan uusiin tuuliin ja poimimaan ideoita tulevaisuuden varalle.”

Katse on kuitenkin koko ajan vahvasti tulevassa.

“Uskon, että tämä jää historiankirjoihin ja Bistro Miljöö palaa takaisin entistä vahvempana.”

Bistro Miljöö sulkee ovensa 5.2.2024. Avauksesta tiedotetaan TableOnlinessa ja ravintolan sosiaalisessa mediassa.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi