10 x ylistetyt uutuusravintolat Helsingissä: "Taivaallinen"

Nämä uudet ravintolat kiinnostavat hyvän ruoan ystäviä.

Hans Välimäki tiimeineen on avannut italialaisen ravintolan Helsinkiin.
Hans Välimäki tiimeineen on avannut italialaisen ravintolan Helsinkiin.

Unohtumattomia illalliskokemuksia ja ainutlaatuisia makuelämyksiä rakastavia hemmotellaan nyt oikein olan takaa! Viime kuukausina Helsinkiin on nimittäin avautunut joukko mielenkiintoisia, ehdottomasti kokemisen arvoisia ravintoloita.

City listasi kymmenen tämän hetken kiinnostavinta uutuusravintolaa. Näiden huippupaikkojen pöytävarauskalenterit täyttyvät jo kovaa kyytiä, joten kannattaa olla ripeä ja laittaa varaukset tulille pikimmiten.

10 x kiinnostavimmat ravintolauutuudet Helsingissä

Ravintolat on listattu juttuun aakkosjärjestyksessä.

1. Bistro O mat Hakaniemi

 • Mikä: Roof Top -ravintola ja bistro
 • Missä: Toinen Linja 7
 • Lue lisää.

Näkymät uuden Bistro O matin terassilta ovat henkeäsalpaavat.
Näkymät uuden Bistro O matin terassilta ovat henkeäsalpaavat.

Nyt Helsingin keskustaa ja merta pääsee tähyilemään uudesta näkökulmasta, kun Bistro O mat avasi syyskuun puolivälissä ovensa Lyyra-korttelin toimistotalon 9. kerrokseen.

Yrittäjäpariskunta Päivi ja Marko Palovaaran pyörittämä, menestystä muun muassa TableOnline suosittelee -listauksessa niittänyt Bistro O mat toimii ennestään Tapiolassa ja Kirkkonummella. Sen lisäksi, että Lyyraan auennut 150-paikkainen ravintola on ensimmäinen Bistro O mat Helsingissä, se on myös alueen ensimmäinen kattoterassi!

“Meidän kattoterassilta näkyy niin meri kuin Helsingin upeimmat nähtävyydetkin. Näkymä kattojen yli on huikea koko vuoden ympäri", ravintolasta iloitaan.

Hakaniemestä saa nyt Bistro O matin kehuttuja herkkuja.
Hakaniemestä saa nyt Bistro O matin kehuttuja herkkuja.

Tähän ravintolaan kannattaa suunnata paitsi upeiden maisemien, myös laadukkaista raaka-aineista valmistetun herkullisen ruoan vuoksi. Tarjolla on tuttua Bistro O mat -laatua, eli pohjoismaisia herkkuja ranskalaisella vivahteella höystettynä.

Arkisin tarjolla on oma lounaslista, iltaisin ja lauantaisin nautitaan ala carte -listan herkuista.

 

2. Bistro & Bar Miljöö

Töölön Sävel on nyt Bistro & Bar Miljöö.
Töölön Sävel on nyt Bistro & Bar Miljöö.

Muun muassa burgereistaan kuuluisa Töölön Sävel on kokenut kesän aikana kasvojenkohotuksen, ja nykyisin ravintola tunnetaan Miljöönä, kotiruokalounaita, bistroherkkuja sekä sesongin mukaisia ala carte -herkkuja tarjoavana ravintolana.

Yksittäisten annosten lisäksi Miljööseen voi lähteä nauttimaan myös kolmen ruokalajin menukokonaisuuksia.

Vaikka ravintola on kokenut muodonmuutoksen, omistaja Arberesh ”Ari” Zerza tiimeineen on ja pysyy.

“Täydellinen ravintola, ihana tunnelma, ihana tarjoilija ja täydellinen ruoka. Ihan täyden kympin paikka”, eräässä TableOnline-arvostelussa kehutaan.

Miljöön erinomainen hinta-laatusuhde hurmasi myös Helsingin Sanomien arvostelijan.

 

3. Dagmar Bistro & Wine Bar

 • Mikä: Rento korttelibistro ja viinibaari
 • Missä: Dagmarinkatu 4
 • Lue lisää.

Keittiöpäällikkö Mikko Nyman ja sommelier Juha Laatikainen kutsuvat sinut nauttimaan Dagmariin heti marraskuussa.
Keittiöpäällikkö Mikko Nyman ja sommelier Juha Laatikainen kutsuvat sinut nauttimaan Dagmariin heti marraskuussa.

Hyvää kannattaa odottaa! Keskellä pimeää syksyä, marraskuun ensimmäinen päivä ovensa avaa Botta-ravintolaperheen uusin tulokas; Dagmar Bistro & Wine Bar. 100-paikkainen, Kuparitalon alakertaan avautuva ravintola tulee tarjoamaan arkisin konstailematonta lounasta, iltaisin sekä viikonloppuisin panostetaan puolestaan sesongeista ammentavaan bistroruokaan.

Juomalista on tässä paikassa enemmän kuin kohdillaan, sillä ravintolan johtajana toimii sommelierinakin mainetta kerännyt Juha Laatikainen.

Dagmarin avaus on histriallinen, sillä Oy Botta Ab laajenee ensimmäistä kertaa perinteikkään Ostrobotnia-kiinteistön ulkopuolelle.

“Uskon, että uudelle ravintolalle, joka yhdistää huolella valmistetun ruoan mielenkiintoisiin juomiin on tilaa Etu-Töölössä, jonne on helppo saapua myös kauempaa,” Bottan toimitusjohtaja Tomi Söderström ennustaa ravintolan tiedotteessa.

 

4. Eka

 • Mikä: Kortteliravintola
 • Missä: Museokatu 29
 • Lue lisää.

Eka on tunnelmallinen ja sopivasti rento ravintola.
Eka on tunnelmallinen ja sopivasti rento ravintola.

Tänä vuonna Helsingin ravintolakenttä on kokenut monia muutoksia, ja yksi niistä löytyy Helsingin Töölöstä. Neljäntoistavuoden jälkeen sulkeneen Aiton tiloihin rakentunut Eka ei onneksi jätä alueen asiakkaita pulaan, vaan tuo kauden maut ja laatujuomat jälleen Museokadulle.

Ravintola on aikoinaan ravintola-alan opintojensa aikana toisiinsa tutustuneiden ystävysten, Ville Öhmanin, Laura Väänäsen ja Ville Viljasen, toteen käynyt unelma.

Ekan ruokalista vaihtuu sesongeittain. Tällä hetkellä tarjolla on syksyisiä makuja kuten siikaa, villisikaa, peuraa ja lakkaa. Myös lapsille löytyy oma listansa, joten perheen pienimmät voi ottaa hyvillä mielin mukaan nauttimaan.

Eka tuo sesongin raaka-aineet lautasille.
Eka tuo sesongin raaka-aineet lautasille.

Monesta muista helsinkiläisravintolasta poiketen Eka pitää ovensa avoinna seitsemänä päivänä viikossa, joten nauttimaan voi lähteä juuri silloin kun mielesi tekee hemmotella itseäsi ja lähimmäisiäsi hyvällä ruoalla.

 

5. Gina

 • Mikä: Italian bistro
 • Missä: Korkeavuorenkatu 34
 • Lue lisää.

Välimäkien perustamassa Ginassa tarjoillaan perinteisiä italialaisia herkkuja modernilla twistillä.
Välimäkien perustamassa Ginassa tarjoillaan perinteisiä italialaisia herkkuja modernilla twistillä.

Syyskuun puolivälissä Stefan’s Steak Housen entisiin tiloihin Korkeavuorenkadulle avautuneen Ginan ravintoloitsijat eivät paljoa esittelyjä kaipaa. Ravintolan taustalla häärii nimittäin huippukokki Hans Välimäki yhdessä vaimonsa Maria Von Graevenitz-Välimäen kanssa. Tiimiin kuuluu myös Välimäen suosikkiravintola Bistro Bardotista tutut Arto Rastas ja Miika Lönn.

Bistro Ginan ajatuksena on valmistaa yksinkertaista, herkullista ja laadukasta ruokaa, jossa maku ratkaisee. Ravintolapuolen lisäksi Ginasta löytyy myös iltamyöhään palveleva baari, missä juomien nauttimisen lisäksi voi myös ruokailla.

Miika Lönn, Hans Välimäki ja Arto Rastas pyörittävät myös Kluuvikadun Bistro Bardot’a.
Miika Lönn, Hans Välimäki ja Arto Rastas pyörittävät myös Kluuvikadun Bistro Bardot’a.

“Olemme ystävien kanssa todenneet parhaiden italialaisten ravintoloiden usein sijaitsevan Italian ulkopuolella. Tavoitteenamme onkin avata yksi parhaista italialaisista tänne Helsingin Korkeavuorenkadulle. Bistro Ginan esikuvia ovat ikoniset italialaiset ravintolat. Näille tunnusomaista ovat ensiluokkainen ruoka, juoma ja palvelu, ilmapiiristä ja sisustuksesta tinkimättä, Välimäki kertoo ravintolan tiedotteessa.

 

6. Le Ankka

 • Mikä: Rankalainen illalliselämys
 • Missä: Huvilakatu 28
 • Lue lisää.

Paikalliset raaka-aineet ovat Le Ankassa pääosassa.
Paikalliset raaka-aineet ovat Le Ankassa pääosassa.

Elokuussa ovensa avannut Le Ankka pitää huolen siitä, että Huvilakatu on ja pysyy hyvän ruoan ystävien ykköskohteena. Ovensa sulkeneen Oran tiloihin avautuneen Le Ankan taustalla on Punkaharjulla Museoravintola Lustoa pyörittävä yrittäjäpariskunta Sari Helin ja Ilkka Lääveri.

Pieni ja intiimi Le Ankka tarjoaa asiakkailleen kotimaisista raaka-aineista ranskalaisella otteella valmistettuja herkkuja joko kolmen (39 €)  tai neljän (49 €) ruokalajin menun muodossa. Alku-, väli-, pää- ja jälkiruoat asiakas pääsee valitsemaan usean vaihtoehdon joukosta.

TableOnline-arvostelujen perusteella yksi annos tuntuu olevan selvästi ylitse muiden; Wanhatuvan ankkalan ankka. Jos siis haluat lähteä syömään elämäsi parhaimman ankka-annoksen, tiedät mitä tehdä.

Ps. Ruokailun lomassa pääset ihastelemaan Kaj Stenvallin ankka-aiheista maalausta, jolla saattaa olla jotain tekemistä ravintolan nimen kanssa.

 

7. Ravintola 305

 • Mikä: Uuden ajan kortteliravintola
 • Missä: Toinen linja 3
 • Lue lisää.

Ravintola 305:n takana on monipuolinen ja lahjakas tiimi.
Ravintola 305:n takana on monipuolinen ja lahjakas tiimi.

“Vahva suositus, aivan ihana ruoka ja hyvä palvelu.” “Uusi ravintola testissä, kolmen ruokalajin menu oli täydellinen, kaikki oli erittäin hyvää ja toimi hyvin yhteen.” “305:ssa toimii kaikki loistavasti. Kala & Herne annos on taivaallinen.”, TableOnline-arvosteluissa hehkutetaan.

Elokuussa legendaarisen Silvoplee-ravintolan tiloihin avautunut 305 on hurmannut asiakkaansa kertaheitolla - eikä mikään ihme! Tässä huippuammattilaisten luotsaamassa kokonaisuudessa mieleenpainuvat ruokaelämykset ja herkulliset cocktailit yhdistyvät modernin kortteliravintolan tunnelmaan.

Eli herkullisia cocktaileja ja laadukasta bistroruokaa mahdollisimman helposti lähestyttävällä tavalla.

Yksi ravintolan perustajista on Michelin-ravintola Grönissä vaikuttanut Janne Keskevaari, jolle 305 on ensimmäinen oma ravintola. City haastatteli tuoretta ravintoloitsijaa - lue juttu alta.

LUE LISÄÄ: 305 on enemmän kuin pelkkä ravintola! Huipputiimin uutuus lupaa "herättää keskustelua"

 

8. Ravintola Outo

 • Mikä: Suositun pop upin pysyvä ravintola
 • Missä: Pengerkatu 9 M 1
 • Lue lisää.

Outo on "alusta loppuun asti tykitystä", TableOnlinen arvosteluissa hehkutetaan.
Outo on "alusta loppuun asti tykitystä", TableOnlinen arvosteluissa hehkutetaan.

Outoa ja ainutlaatuista Helsingin ravintolamaailmassa. Näin Kallioon vastikään avautuneen uutuusravintolan ravintoloitsija, useissa huippuravintoloissa työskennellyt Juho Saralehto kuvailee ensimmäistä omaa ravintolaansa. Monelle hyvän ruoan ystävälle Outo saattaa olla tuttu kesällä pyörineestä pop upista, mutta nyt suuren suosion saanut ravintola on avannut pysyvässä osoitteessa Pengerkadulla.

Ravintolan ruokalista henkii Aasiaa; Udon nuudeleita, hokkaido-kurpitsaa, riisivohvelia, hitaasti kypsennettyä possua ja misotahnaa… Must Have-, Comfort- ja Spicy-kategorioihin jaetun ala carte -listan lisäksi tarjolla on kaksi menukokonaisuutta, joiden sisältö on syöjilleen yllätys.

Elämälleen uuden suunnan löytänyt huippukokki toivoo, että tässä ravintolassa tuntisivat olonsa mukavaksi aivan kaikki; hän, työntekijät ja asiakkaat.

 

9. The Room by Kozeen Shiwan

 • Mikä: Kokonaisvaltainen illalliselämys
 • Missä: Pohjoisesplanadi 17
 • Lue lisää.

Tässä ravintolassa nautitaan annoksista yhteisen pöydän ääressä.
Tässä ravintolassa nautitaan annoksista yhteisen pöydän ääressä.

Kaikkien uusia ja ainutlaatuisia ruokailuelämyksiä etsivien kannattaa nyt ottaa suunnaksi ravintola Lulu´sin yhteydessä toimivaan The Room by Kozeen Shiwan. Tämän uutuusravintolan johtohahmo tuli monelle tunnetuksia muutaman vuoden takaisesta Masterchef-ohjelmasta, jossa Kozeen Shiwan hurmasi tuomarit omintakeisella tyylillään.

LUE KOZEEN SHIWANIN HAASTATTELU CITYSTÄ: "Jos joku voi saada Suomessa kolme tähteä, niin se olen minä"

Omaa uskaliasta tyyliään hän toteuttaa myös The Roomissa. Tässä ravintolassa on turha tehdä toiveita pöydän sijainnin suhteen, sillä kaikki vieraat ruokailevat saman pöydän ääressä.

Kaikille tarjoillaan myös samaa ruokaa; 7-ruokalajin Lähi-idästä inspiroitunut maistelumenu.
Miltä Kozeen Shiwanin mielenmaisema maistuu ja näyttää? Lue lisää TableOnlinen blogista.

 

10. terroir.

 • Mikä: Fine dining -ravintola
 • Missä: Unioninkatu 30
 • Lue lisää.

Terroir-nimi juontaa juurensa ranskan kielen sanasta, joka tarkoittaa "maasta".
Terroir-nimi juontaa juurensa ranskan kielen sanasta, joka tarkoittaa "maasta".

Fine dining ei ole kuollut. Vakaasti tätä mieltä ollaan Terroirissa - loppukesästä Unioninkadulle avautuneessa ravintolassa. Terroirissa jokainen yksityiskohta on huolellisesti mietitty, jotta vieraiden kokemus olisi ainutlaatuinen ja unohtumaton.

Terroiria matkalla menestykseen on luotsaamassa huippukaksikko, Yes Yes Yes, Chéri ja Madonna -ravintoloidenkin taustalta tutut Kimi Kamplas ja Minh Huynh.

"Terroir on meille intohimon ja luovuuden tulos. Haluamme tarjota asiakkaillemme enemmän kuin vain aterian – haluamme tarjota makumatkan, joka herättää aisteja ja jättää lähtemättömän vaikutuksen", keittiömestari Kamplas kertoo.

Huippuunsa viritettyjä ruoka- ja juomaelämyksiä tarjoavan Terroirin tavoitteena on nousta kärkipaikalle Helsingin ravintoloiden joukossa.

Lisää huippuravintoloita löydät TableOnlinesta.

4 kommenttia

VrokxDetective

24.10.2023 11:52

love your writing. I’ve never seen anything like this before in my life. Thank you so much. I think my day will be so sleepy because of you. I ask you to write something good. Have a good day

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tellhappystar

2.12.2023 12:08

The MyMilestoneCard connection offers all registered cardholders services issued by the Missouri Financial Organization in collaboration with the Genesis FS card organisations. With a secure online account service centre for relevant transactions, cardholders of Milestone can view their account information online. https://mymilestonecard.buzz

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sebastiankoelpin

1.1.2024 15:31

Hello, This subject very interesting. thanks for helpfull writing. this article very important and true.thanks for helpfull writing. this article very important and true
<a href="https://retrobowl-game.io">retro bowl</a>

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi