305 on enemmän kuin pelkkä ravintola! Huipputiimin uutuus lupaa "herättää keskustelua"

305 tulee tarjoamaan konstailematonta bistroruokaa Helsingin Hakaniemessä.

Kuva: 305/Dani Hänninen
  • Mikä: Uuden ajan kortteliravintola
  • Missä: Toinen linja 3, 00580
  • Milloin: Ovet auki 4.8. Varauskalenteri avautuu 28.7. klo 9.

Elokuun alussa legendaariselle paikalle Helsingin Hakaniemeen avautuva 305 on paljon enemmän kuin pelkkä ravintola. Tässä huippuammattilaisten luotsaamassa kokonaisuudessa mieleenpainuvat ruokaelämykset ja herkulliset cocktailit yhdistyvät modernin kortteliravintolan tunnelmaan.

Tätä ravintolaelämystä et halua jättää välistä!

Ravintolan varauskalenteri avautuu perjantaina 28.7. Klo 9.

Ammattitaitoa ja osaamista vaikka muille jakaa

Huhtikuun lopulla Janne Keskevaari kumppaneineen ihastui Toisella Linjalla sijaitsevaan liikehuoneistoon kertaheitolla. Kaunis rakennus ja ravintolan pyörittämiseen sopivat tilat huusivat uusia yrittäjiä, ja pyörät laitettiinkin nopeasti pyörimään.

Entisen Silvoplee-ravintolan tiloihin nousevan, korttelin tontin numerosta nimensä saaneen 305:n avajaisia vietetään elokuun alussa - vain muutama kuukausi tilojen löytymisen jälkeen.

Vaikka uusi 305-ravintola on pistetty pystyyn nopealla aikataululla, ajatus omasta paikasta on ehtinyt muhia vuosia alalla työskennelleen Keskevaarin mielissä jo pidemmän aikaa. Kun haavetta lähti toteuttamaan joukko ravintola-alalla menestystä niittäneitä ystäviä, ei päätöstä tarvinnut jäädä pohtimaan sen enempää.

305 rakentuu Silvoplee-ravintolan entisiin tiloihin.
305 rakentuu Silvoplee-ravintolan entisiin tiloihin. Kuva: Dani Hänninen

“Työhistoriani, ja etenkin viimeiset kuusi vuotta Grönissä ovat kasvattaneet ammattitaitoani hurjasti, mutta aina sitä miettii, että mitä seuraavaksi. Kun ryhdyimme porukalla pohtimaan yhteisen ravintolan avaamista, se alkoi kuulostaa nopeasti todella hyvältä idealta”, Vuoden Kokki -kilpailussa viime vuonna toiseksi sijoittunut Keskevaari toteaa.

Mukana Keskevaarin ensimmäistä omaa ravintolaa ovat avaamassa muun muassa Master Chefissäkin aikanaan kokannut Dani Hänninen ravintola Wellamosta sekä The Bull & The Firmin -ravintolasta ja The Firm -cocktailbaarista tutut Jesse Teerenmaa, Jun Kondo, Atte Puolakka, Timo Aalto sekä Turo Kotajärvi.

“Olemme kaikki ystäviä keskenämme, ja kun kumppaneilla on näin vahvaa osaamista taustalla, siihen on ollut helppo hypätä mukaan. Ei tämä porukka ole ensimmäistä kertaa ravintolaa avaamassa, vaan vankkaa tietotaitoa löytyy.”

Vahvoja makuja ja unohtumattomia cocktaileja

Yrittäjille oli alusta asti selvää, millaista ravintolaa he olivat ryhtymässä avaamaan; se tulisi tarjoamaan laadukasta ja konstailematonta bistroruokaa, mahdollisimman helposti lähestyttävällä tavalla.

Uusi 305 sopiikin moneen tilanteeseen ja tarpeeseen; voit istahtaa sohvalle maukkaan drinkin ja pienen baarisyötävän äärelle, lähteä nauttimaan upeista menukokonaisuuksista tai valita ala certe -listalta yksittäisiä ruoka-annoksia. Jos taas mielit päästä kokemaan astetta elämyksellisemmän ravintolaillallisen, avokeittiön mahdollistama Chef´sTable on sinun valintasi.

Avokeittiön rakentaminen ja pintaremontti ovat pitäneet yrittäjät kiireisinä.
Avokeittiön rakentaminen ja pintaremontti ovat pitäneet yrittäjät kiireisinä. Kuva: Dani Hänninen

“Noin kahden kuukauden välein vaihtuva menu pohjautuu vahvasti sesonkeihin ja pohjoismaalaisiin raaka-aineisiin. Tarjolla tulee olemaan vahvoja makuja ja annoksia, jotka herättävät keskustelua.”

Ravintolan ensimmäisessä menussa kesä ja sen herkulliset raaka-aineet näyttelevät pääosaa.

“Tarjolla tulee olemaan muun muassa herkullista kotimaista grillattua maissia, jota voi syödä sormin. Kaikki ruoat jossa sormet sotkeentuu, on aina hyviä”, Keskevaari paljastaa uuden menun helmiä. “Myös villisieniä on jo löydetty jonkin verran.”

Cocktailit ja juomat ovat vahvassa roolissa uudessa ravintolassa.
Cocktailit ja juomat ovat vahvassa roolissa uudessa ravintolassa. Kuva: Dani Hänninen

Maukkaan ruoan lisäksi yhtä vahvassa roolissa ovat myös juomat, joista vastaa myös Wellamon, The Bull & The Firmin sekä The Firmin juomavalikoimien takaa löytyvä huippuammattilainen Jesse Teerenmaa. Ravintolan klassikoista sekä uuden maailman viineistä koostuvan viinilistan lisäksi tässä paikassa kannattaa ehdottomasti tutustua myös rakkaudella tehtyihin cocktaileihin - ne ovat aivan omaa luokkaansa!

Positiivista kuhinaa ravintolan ympärillä

Vaikka uutuusravintola ei ole vielä edes avannut oviaan, kuhina 305:n ympärillä on ollut Keskevaarin mukaan vilkasta ja ovien avautumista odotetaan kiihkeästi. Malttamattomana tulevaa odottaa myös ravintoloitsija itse.

“Tämä on tavallaan uusi alku myös itselle, kun työt muuttuvat näin paljon. Odotan tulevaisuutta todella innolla!”

Ravintoloitsija uskoo 305:lla olevan positiivinen vaikutus myös laajemmalla mittapuulla. Keskevaari toivoo ravintolan lisäävän Hakaniemen alueen vetovoimaisuutta entisestään vastikään uudelleen avatun Hakaniemen hallin ja kovaa vauhtia etenevän Lyyra-korttelin rinnalla. Pian Hakaniemi saattaa olla se paikka, jonne yhä useampi matkaa mahtavien ruokaelämyksien perässä!

Jos sinäkin odotat 305:n avautumista innolla, kannattaa olla hereillä perjantaina 28.7. kello yhdeksältä aamulla. Silloin avautuu nimittäin elokuun neljäs päivä ovensa avaavan ravintolan varauskalenteri. Tutustu ja varaa pöytä tästä.

Ravintola 305 pitää ovensa avoinna tiistaista lauantaihin klo 16-23.

4 kommenttia

joedavidson

28.7.2023 07:24

I heard a lot of good reviews about 305. As a drywall professional, It would be a privilege to visit here.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Priya20

3.8.2023 12:53

Amazing article. Thanks for sharing this. [facebook](https://www.facebook.com/)

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

VrokxDetective

24.10.2023 11:55

love your writing. I’ve never seen anything like this before in my life. Thank you so much. I think my day will be so sleepy because of you. I ask you to write something good. Have a good day
https://www.vrokx.com/pre-matrimonial-investigation.php
https://www.vrokx.com/post-matrimonial-investigation.php
https://www.vrokx.com/background-check-investigation.php

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi