Arto Rastas uudisti HelmiSimpukan ruokalistan: Makkaraperunoiden rinnalle poroa, nyhtökauraa ja falafeleja

Shell- ja St1-asemilla toimiva HelmiSimpukka pyrkii kiillottamaan huoltoasemaruoan nuhjuista mainetta panostamalla laadukkaisiin raaka-aineisiin huippukokin luomalla reseptiikalla.

Arto Rastas aloitti ravintolauransa 25 vuotta sitten HelmiSimpukan keittiössä ja palasi nyt uudistamaan koko ketjun ruokalistan.
Arto Rastas aloitti ravintolauransa 25 vuotta sitten HelmiSimpukan keittiössä ja palasi nyt uudistamaan koko ketjun ruokalistan. Kuva: HelmiSimpukka

Yleinen mielikuva huoltoasemaruoasta ei ole kovin ruusuinen. Surullisen usein tarjolla on parhaat päivänsä nähneitä buffetruokia, puolivalmisteista kasattuja hampurilaisia ja kuivakkaa lehtipihviä pakastevihanneksilla höystettynä.

HelmiSimpukka pyrkii nyt muuttamaan tätä käsitystä uudistamalla ruokalistansa muun muassa Tampereen Hella & Huoneesta tutun ravintoloitsija Arto Rastaan avulla.

Rastaan suunnittelemalle uudelle listalle on tuotu entistä enemmän suomalaisia makuja ja raaka-aineita. Annoksista löytyy esimerkiksi lehtikaalia, kantarelleja, puolukoita, lohta ja poroa. Myös klassikkoannokset ovat saaneet kasvojenkohotuksen, ja vegepuolella maistuvat kansainväliset vaikutteet ja kotimainen nyhtökaura.

“Halusin tuoda listan tähän päivään. Kunnioitimme klassikoita huolellisella valmistuksella ja perinteisellä reseptiikalla. Sen lisäksi halusin tuoda tälle listalle hieman uusia ideoitani, kuten maailman makuja ja suomalaisen metsän antimia”, Rastas sanoo tiedotteessa.

Tuoreita raaka-aineita ja nimikkoannoksia

Rastas on tuonut uudistettujen klassikoiden rinnalle kolme uutta nimikkoannosta. Vegaaninen falafelannos on höystetty avokadohummuksella ja aiolilla, makkaraperunat saivat potkua savusuolasta ja tulisista soosseista ja pehmeäksi kypsytetty possu sai seurakseen siitakesieniä ja lehtikaalia.

Puolivalmisteiden sijaan HelmiSimpukassa halutaan panostaa tuoreisiin raaka-aineisiin.

“Olin positiivisesti yllättynyt siitä, että ruoka tehdään asemilla itse, eikä ruoanlaitto tarkoita mitään valmispussien availua”, Rastas sanoo.

Ura alkoi HelmiSimpukasta

Rastas ei ole ensi kertaa HelmiSimpukan keittiössä.

“Olin 14-kesäisenä ensimmäisessä kesätyöpaikassani Napapiirin Shell HelmiSimpukassa. Etenin pikaisesti mittarikentältä täyttämään patonkeja ja lopulta ihan hellan ääreen HelmiSimpukan keittiöön,” hän kertoo.

HelmiSimpukan keittiössä tehtiin jo silloin paljon itse. Rastas muistelee leikanneensa ja nuijineensa porsaankyljyksiä ja vuolleensa perinteiseen tapaan jäistä poronlihaa käristystä varten.

“Kyllä se kipinä ja rakkaus ruoanlaittoon syntyi siellä aseman keittiössä. Siitä oli luontevaa siirtyä alan opintoihin ja edelleen rakentamaan omaa uraa keittiömestarina”, Rastas sanoo.

Hän kertookin ottaneensa HelmiSimpukan yhteistyöpyynnön ilolla vastaan.

“Minun kantava ruokafilosofiani on se, että hyvä ruoka ei katso ympäristöä, vaan sitä voidaan tehdä missä vain. Tarvitaan vain laadukkaat raaka-aineet ja intohimoinen kokki, joka rakastaa työtään ja kunnioittaa asiakasta.”

Se, riittääkö HelmiSimpukan kokoiselle ketjulle riittävästi taitavia ja intohimoisia kokkeja ylläpitämään tavoiteltua tasoa, jää nähtäväksi.

1 kommentti

maantiekiitäjä

9.11.2018 16:30

Nämä makkaraperunat ovat vitsi, keskikokoinen annos 11€ sisältää viisi makkaranpalaa ja päivällä joskus keitetyt perunat, lurauksen majoneesia ja suolakurkun siivuja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi