Helsingin uudet ravintolat 2018: Loppuvuosi on täynnä kiinnostavia ravintolauutuuksia

Helsinkiin on avattu syksyn aikana uusia ravintoloita hengästyttävällä tahdilla.

Ravintola Pleinin annoksista riittää jaettavaa kavereillekin.
Ravintola Pleinin annoksista riittää jaettavaa kavereillekin. Kuva: Kaisa Paavilainen

Helsingissä on ollut vilkas ravintolasyksy. Uusia ravintoloita on avattu tiuhaan tahtiin pitkin vuotta, ja etenkin loppuvuosi on tuonut mukanaan hurjan määrän uusia mestoja aina trendikkäistä viinibaareista ja tapasbaareista gastropubeihin ja fine diningiin.

Listasimme loppuvuoden kiinnostavimmat uutuusravintolat:

Ravintola Plein

Vallilan Sidney’sin paikalle avattu ravintola Plein keskittyy alkuviineihin sekä alusta loppuun käsityönä valmistettuihin annoksiin, joissa näkyy keittiömestari Sebastian Borgin intohimo perinteistä keittotaitoa kohtaan.

Lue lisää: Alkuviinejä ja rentoa illastamista Vallilassa – Ravintola Plein nousi syksyllä suljetun Sidney'sin tilalle

Plein, Suvannontie 18

Magu

Magun juurekset tulevat Sipoosta Majvikin biodynaamiselta tilalta.
Magun juurekset tulevat Sipoosta Majvikin biodynaamiselta tilalta. Kuva: Andrew Taylor / Magu

Sturenkadulle avatussa ravintola Magussa painotus on vahvasti luonnonantimissa, luomussa ja lähiruoassa, sillä ravintoloitsijat haluavat pitää hiilijalanjälkensä minimissä. Magun keittiössä ei käytetä lainkaan eläinperäisiä annoksia, mutta ravintoloitsijat haluavat välttää vegaaniravintolan leimaa.

Lue lisää: Makuja luonnosta - Magu tarjoaa konstailematonta kasvisruokaa Vallilassa

Magu, Sturenkatu 36

Bar Cón Flemari

Pohjattomista skumppabrunsseistaan ja espanjalaisista tapaksistaan tunnettu Bar Cón avasi toisen ravintolansa Kallion Fleminginkadulle. Flemarin Bar Cónin menusta löytyy tapas-klassikoiden lisäksi myös ruokaisampia annoksia, joihin inspiraatiot on saatu Barcelonasta ja Espanjan viinitiloilta.

Lue lisää: Pohjattomia skumppabrunsseja, tapaksia ja espanjalaista kaaosta – Bar Cón avaa ovensa Kalliossa

Bar Cón Flemari, Fleminginkatu 10

Sofia Gastro

Illallinen Sofia Gastrossa on yllätyksiä täynnä.
Illallinen Sofia Gastrossa on yllätyksiä täynnä. Kuva: Sofia Gastro

Torikortteleihin joulukuun alussa avattu Sofia Gastro on keittiömestari Pauli Novitskyn leikkikenttä, jossa hän pääsee toteuttamaan luovuuttaan täysillä. Illallinen on taatusti yllätyksiä täynnä, sillä menusta ei paljasteta asiakkaalle etukäteen mitään, ei edes ravintolaan saapuessa.

Esimakua Novitskyn ruokafilosofiasta nähtiin jo kesällä avatussa Sofia Bistrossa, mutta Sofia Gastro nostaa ravintolaelämyksen fine dining -tasolle.

Sofia Gastro, Unioninkatu 27

Beerger

Kaikki Beergerin annokset sopivat helposti myös jaettaviksi. Kuvassa kukkakaaliwingsit, käsintehdyt gnocchit sekä iberico-possun ribsit.
Kaikki Beergerin annokset sopivat helposti myös jaettaviksi. Kuvassa kukkakaaliwingsit, käsintehdyt gnocchit sekä iberico-possun ribsit.

Panimoravintola Beerger on astetta parempi gastropub. Hanoissa virtaa valikoima pienpanimoiden laatutuotteita, ja alkuvuodesta Beergerin alakerrassa käynnistyy myös ravintoloitsijoiden oman panimon tuotanto.

Beergerin keittiöstä nousee tasokkaita burgereita sekä kohtuuhintaista jaettavaksi sopivaa pubiruokaa, jonka laadussa näkyy keittiömestareiden fine dining -tausta.

Lue lisää: Panimoravintola Beerger asettaa riman korkealle ja lunastaa odotukset – Hinta-laatusuhde huippuluokkaa

Beerger, Hämeentie 15

På Kroken

Hietalahdenrantaan Ravintola Hiedan tilalle avattiin joulukuussa kala- ja äyriäisravintola På Kroken. Ravintolan taustalla on perinteikäs hankolainen kala- ja äyriäisyritys Ekströms Fiskebodet, joka myy kalaa ja äyriäisiä Hangossa ja Helsingissä sekä pyörittää jo entuudestaan suosittua På Kroken -ravintolaa Hangossa.

På Kroken, Hietalahdenranta 11

Gohan

Gohanin silakka-annos on saanut inspiraationsa portugalilaisista grillatuista sardiineista.
Gohanin silakka-annos on saanut inspiraationsa portugalilaisista grillatuista sardiineista. Kuva: Gohan

Otto Sarpaniemen ja Marcos Goisin Gohan on ruokaisa sake- ja viinibaari, jonka avokeittiöstä nousee huolella valmistettuja ruoka-annoksia, joista voi koota vaikka kokonaisen illallisen.

Gohanin ruoassa on vaikutteita niin Aasiasta kuin Suomesta ja Portugalistakin. Riisi on Gohanissa tärkeässä roolissa ja juomalistan sakevalikoima on vaikuttava.

Lue lisää: Fat Ramenin perustajilta ruokaisa sake- ja viinibaari Gohan: “Ruoka ja juoma kulkevat käsi kädessä eurooppalaiseen tapaan”

Gohan, Sofiankatu 3

Young Hearts

Young Hearts on Patrik Lindströmin uusi kortteliravintola Etu-Töölössä.
Young Hearts on Patrik Lindströmin uusi kortteliravintola Etu-Töölössä. Kuva: Young Hearts

Joulukuussa Etu-Töölöön avattu Young Hearts suosii sesonginmukaisia kotimaisia raaka-aineita, mutta ruokalistalla näkyvät myös runsaat kansainväliset vaikutteet. Juomapuoli painottuu pientuottajien luonnonmukaisiin viineihin.

Ravintoloitsija Patrik Lindströmin Young Hearts on jatkumoa Punavuoressa toimineille kortteliravintoloille Elviiralle ja Lupololle.

Young Hearts, Arkadiankatu 21

Penelopé

Ravintola Penélopen ruokalistalla on vaikutteita ympäri maailmaa.
Ravintola Penélopen ruokalistalla on vaikutteita ympäri maailmaa. Kuva: Ravintola Penélope

Hans Välimäki ja Arto Rastas avasivat marraskuussa modernin tapasravintolan Mikonkadulle. Vaikutteita on haettu rohkeasti eri puolilta maailmaa, joten listalta löytyy niin pieniä kuin isompiakin annoksia, joista löytyy makuja aina Puruvedeltä Ranskan ja Espanjan kautta Lähi-Itään.

Lue lisää: Kun Hans Välimäki ja Arto Rastas perustavat uuden ravintolan, pyörää ei tarvitse keksiä uudestaan: "On aika tylsä ajatus, että pitäisi aina tuoda jotain uutta”

Penélope, Mikonkatu 9

Casa Italia Töölö

Bulevardilta tuttu italialainen herkkukauppa ja lounasravintola avasi sisarravintolan Töölöön. Runeberginkatu 63:ssa palveleva Casa Italia tarjoaa perinteisiä italialaisia lounasannoksia salaateista tuorepasta-annoksiin. Iltaisinkin auki olevan Casa Italian listalta löytyy myös panineja, antipastoja sekä viinejä.

Koska kyseessä on ravintolan ja herkkukaupan yhdistelmä, samalla ravintolareissulla voi ostaa kotiin vaikkapa laatubalsamicoa ja burrataa.

Casa Italia Töölö, Runeberginkatu 63

Nude

Ravintola Nudessa ruoat on paritettu tarkasti viinien kanssa.
Ravintola Nudessa ruoat on paritettu tarkasti viinien kanssa. Kuva: Santeri Stenvall / Nude

Vuoden Kokki Kalle Tannerin luotsaama ravintola Nude on Olo Groupin uusin ravintola, jossa viini ja ruoka todella kulkevat käsi kädessä. Täällä ruoka sovitetaan viinille, ja menusta voi napsia itselleen haluamansa määrän huolella kuratoituja makupareja.

Nude, Kasarmikatu 44

Niska Helsinki

Niska Helsinki on osa Strömsö-kokkinakin tunnetun keittiömestari Michael “Micke” Björklundin Pub Niska -ketjua. Niskan ydinosaamista ovat rapeapohjaiset pizzat, joita Björklund kutsuu ahvenanmaalaisiksi peltileiviksi. Pizzojen lisäksi tarjolla on ruokaisia salaatteja sekä ahvenanmaalaisen Stallhagen-panimon olutta.

Lue lisää: Strömsö-kokin ravintolaketju Niska rantautuu Helsinkiin: Ahvenanmaalaista peltileipää pirtun salakuljettajan inspiroimassa ympäristössä

Niska Helsinki, Kanavaranta Kanavaranta 3-7 D

Bruket Cafe

Bruketin lounaalla on keiton ja salaattipöydän lisäksi kaksi päivittäin vaihtuvaa lautasannosta.
Bruketin lounaalla on keiton ja salaattipöydän lisäksi kaksi päivittäin vaihtuvaa lautasannosta. Kuva: Bruket Cafe

Leipätehtaan toisessa kerroksessa sijaitsevan Bruket Cafen lounasmenu on keittiöpäällikkö Matias Konttisen käsialaa. Konttisen keittiössä suositaan kauden kasviksia, ja päivittäin on tarjolla vähintään yksi vegaaninen sekä yksi gluteeniton annos.

Lue lisää: Elannon entisen leipätehtaan uumenista löytyy hurmaava lounasravintola Bruket Cafe

Bruket Cafe, Leipätehdas, Kaikukatu 4 B

Latitude 25 Okinawa Restaurant Bar

Latitude 25 Okinawa Restaurant Bar on erikoistunut okinawalaisiin annoksiin.
Latitude 25 Okinawa Restaurant Bar on erikoistunut okinawalaisiin annoksiin. Kuva: Latitude 25 Okinawa Restaurant Bar

Korkeavuorenkadun ja Etelä-Esplanadin kulmaan avattu Latitude 25 Okinawa Restaurant Bar tarjoaa käsintehtyä tuoretta sushia ja okinawalaisia perinneruokia, kuten okinawalaisia pannukakkuja, okinawa-possua sekä okinawalaiseen tyyliin valmistettua soba-nuudelikeittoa.

Lue lisää: Sushiloungen omistajilta uusi japanilainen ravintola – Latitude 25 tarjoaa okinawalaisia herkkuja ja tuoretta sushia

Latitude 25 Okinawa Restaurant Bar, Korkeavuorenkatu 47

Lie Mi Kallio

Lie Mi Kalliossa herkutellaan viikonloppuisin aasialaisella brunssilla.
Lie Mi Kalliossa herkutellaan viikonloppuisin aasialaisella brunssilla. Kuva: Lie Mi

Aasialaiseen fuusioruokaan keskittyvä ravintola Lie Mi palasi juurilleen Kallioon. Lokakuussa Hämeentielle entisen Grilssonin tilalle avattu Lie Mi tarjoilee kaupungin muista Lie Mi -ravintoloista tuttuja aasialaisia makuja: pho-keittoa, kesärullia, dumplingeja, currya ja suosittuja Shanghai tacoja.

Lue lisää: Lie Mi palasi Kallioon ja toi mukanaan aasialaiset viikonloppubrunssit

Lie Mi Kallio, Hämeentie 19

Suvilahti TBA

Suvilahteen entisen Lämmön paikalle avautunut Suvilahti TBA toimii arkisin lounasravintolana ja iltaisin ja viikonloppuisin monipuolisena tapahtuma-areenana. Lounasbuffetissa tarjolla on päivittäin vaihtuva kotiruokalounas sekä lämmin vegaaninen vaihtoehto.

Suvilahti TBA menestyi hienosti myös Cityn Suuressa Ravintolaäänestyksessä, jossa se nousi parhaan lounaan kategoriassa toiselle sijalle ja keikkapaikkakategoriassa kolmoseksi.

Lue lisää: Suvilahti TBA taipuu monenlaisiin tapahtumiin ja tarjoaa myös lounasta – ruokahävikkiä torjutaan afterworkeilla

Suvilahti TBA, Kaasutehtaankatu 1, rakennus 8

Backyard Pick

Backyard Pickin lohipizza viimeistellään skagen-tahnalla ja tillillä.
Backyard Pickin lohipizza viimeistellään skagen-tahnalla ja tillillä. Kuva: Kaisa Paavilainen

Kamppiin Circuksen naapuriin syksyllä avattu Backyard pick tarjoaa niin aamiaista, lounasta kuin illallistakin. Buffetlounaan lisäksi tarjolla on monipuolinen salaattibaari, josta voi koota mieleisensä kokonaisuuden.

A la carte -listalta löytyy muun muassa rapeapohjaisia pizzoja, burgerita, grilliherkkuja sekä jaettavaksi sopivia tapaslajitelmia.

Lue lisää: SYÖ! Helsinki: Backyard Pick on monipuolinen ravintolauutuus Kampissa

Backyard Pick, Salomonkatu 1

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi