Street Gastron perustajien Bun2Bun tuo premium-burgerinsa Kamppiin

Ravintoloitsijat laajentavat repertuaariaan premium-sandwicheista premium-burgereihin.

Pertti Kallioinen kertoo idean omasta burgeripaikasta syntyneen jo vuonna 2015, jolloin hän kiersi yhtiökumppaninsa Pasi Hassisen kanssa Lontoossa etsimässä täydellistä hampurilaista.

"Syötiin siellä mieletön määrä erilaisia burgereita ja pohdittiin, mikä tekee burgerista hyvän."

Burgeripaikka oli tarkoitus avata jo saman vuoden loppupuolella, mutta ravintolalle suunniteltu liiketila meni viime metreillä sivu suun, ja kaksikko keskittyi muutamaksi vuodeksi Street Gastron laajentamiseen.

Leipäkeisareiden pitkään muhinut burgeriunelma käy vihdoin toteen, kun Bun2Bun aukeaa Kampin kauppakeskuksen 6K-ravintolakeskittymään keskiviikkona 7. maaliskuuta.

Sekä Kallioisella että Hassisella on vankka fine dining -tausta, joka näkyy myös Bun2Bunin burgereissa. Sekä valmistustapoihin että raaka-aineisiin panostetaan täysillä.

Pihvien raaka-aineesta puolet on raakakypsytettyä dry aged -lihaa, jota saa yleensä vain huippuravintoloissa. Puolet lihasta on arvostettua black angus -pihvilihaa.

Valikoimassa on myös falafeltäytteinen vegeburgeri, chorizoburgeri sekä kaksi erilaista kanaburgeria, joita varten kehitettyihin kanapihveihin Kallioinen on erityisen tyytyväinen. Ne syntyvät matalalla lämmöllä kypsytetyistä koipireisilihoista, joista puristetut pihvit tuplapaneroidaan ja friteerataan.

"Yleensä fileestä tehdyt kanaburgerit ovat vähän kuivahkoja. Halusimme kehittää kerrankin mehukkaan kanapihvin. Siitä tuli vähän samanlainen kuin KFC:n frittikana, mutta pyöreässä muodossa."

Hintataso on haluttu silti pitää kohtuullisena ja perusburgeri irtoaakin jo 8,50 eurolla. Juustoburgerin saa 9,50 eurolla, erikoisemmat täytteet nostavat hintaa reiluun kymppiin. Reilulla neljällä eurolla annoksiin saa mukaan ranskalaiset ja limun.

Ennen virallista avajaispäiväänsä Bun2Bunin burgereista oli mahdollista tilata ennakkomaistiaiset Woltin kautta. Testasimme toimituksessa Cheese Man Bun -juustopurilaisen, salamilla ryyditetyn Royal Chickenin sekä Vegeburgerin.

Royal Chickenin kanapihvi lunasti lupauksensa ja oli pinnalta rapea ja sisältä mehukas. Salami toi annokseen potkua, ja tuplajuusto viimeisteli mehevän kokonaisuuden, jonka voisi kuvitella maistuvan erityisen hyvältä pitkäksi venähtäneen illan jälkeisenä aamuna.

Falafelpihvi oli maukas, mutta pihvi olisi saanut olla ohuempikin. Nyt paksu falafel jäi hieman kuivaksi. Siitä huolimatta vegeburgeri oli tasapainoinen kokonaisuus, mutta ei kasvishampurilaisten parhaimmistoa.

Juustohampurilaisen pihvi sen sijaan oli rakenteeltaan todella mehukas ja kokonaisuus erottui edukseen juustohampurilaisten kategoriassa. Satsaus laatulihaan selvästi kannatti.

Ensikosketuksen perusteella hinta-laatusuhteeltaan erinomainen Bun2Bun on erittäin tervetullut lisä premium-burgereita tarjoavien ravintoloiden joukkoon.

2 kommenttia

40 vuoden kokemus

8.3.2018 10:26

Toivotaan pojille menestystä. Oudoksuttaa kyllä tuo hampurilaiseen suuntautunut yhtäkkinen jättikiinnostus! Hiukan niinkuin yritettäisiin nostaa hampurilainen joksikin gourmetruoaksi. No, huono mainehan sillä on ollutkin, tosin aiheetta, sillä roskaruokamaineen tuo mainio pikaruoka sai vain siksi, että sen kääreitä heitettiin huolimattomasti katuviereen, ei suinkaan siksi, että olisi huonoista raaka-aineista kyse.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Norman10

18.10.2018 13:12

Cheeseburger oli loistava!!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi