Burger Battlen voitto meni Tampereelle – Päätuomari Pekka Terävä: “Yksi parhaimpia hampurilaisia, mitä olen eläissäni syönyt”

Suomen ensimmäisen Burger Battlen voitti Pekka Koponen Ravinteli Huberista.

Burger Battlen voittoburgerissa oli muun muassa persilja-munakokkelia sekä pikkelöityä pinaattia ja kevätsipulia.
Burger Battlen voittoburgerissa oli muun muassa persilja-munakokkelia sekä pikkelöityä pinaattia ja kevätsipulia. Kuva: Otto Helkama / Burger Battle

Fastfood & Cafe -messuilla järjestetyssä Burger Battlen finaalissa kilpaili neljä kovatasoista kokkia eri puolelta Suomea. Ylivoimaisen voiton vei Tampereen Ravinteli Huberin keittiömestari Pekka Koponen.

Finaalissa kilpailutehtävän teemana oli käsityöläisyys. Kilpailijoiden oli valmistettava mahdollisimman monta burgerin komponenttia itse alusta lähtien. Esimerkiksi kastikkeet ja sämpylät tehtiin itse.

Päätuomari Pekka Terävä kuvailee Koposen finaaliburgeria ylivoimaisesti parhaaksi.

“Se oli yksi parhaimpia hampurilaisia, mitä olen eläissäni syönyt”, Terävä sanoo.

Burger Battlen neljän kärki: voittaja Pekka Koponen (vas.), Sami Liimatainen, Naughty BRGR Jyväskylä (2. sija), Jari Rahkola, RUOK Burger, Ruka (4. sija), Petri Tauriainen, ravintola Teini (3. sija)
Burger Battlen neljän kärki: voittaja Pekka Koponen (vas.), Sami Liimatainen, Naughty BRGR Jyväskylä (2. sija), Jari Rahkola, RUOK Burger, Ruka (4. sija), Petri Tauriainen, ravintola Teini (3. sija) Kuva: Otto Helkama / Burger Battle

“Tässä tuli todistettua se, jos kymmenen vuotta sitten puhuttiin vielä hampurilaisesta roskaruokana, niin tänä päivänä se on ihan huippukäsityötä alusta loppuun saakka”, arvostetun Bocuse d’Or -kilpailun tuomarinakin toiminut Terävä sanoo.

Voittoburgerin luonut Pekka Koponen suhtautuu voittoonsa varsin vaatimattomasti.

“Halusin tehdä finaaliburgerin less is more -periaatteella. Selkeitä ja yksinkertaisia makuja, en lähtenyt yrittämään mitään tähtitieteellistä. Siinä on aika perusjutut, mutta ne on vaan balanssissa. Ei siinä mitään ihmeellistä sinällään”, Koponen sanoo.

Aivan perusburgerista ei voittoburgerissa kuitenkaan ole kyse. Pihvilihana Koponen käytti naudan fileselkää sekä hieman pekonia tuomaan “possumaista soundia”. Naudanrasvasta pihvi sai tarvittavaa mehevyyttä.

Itse tehdyn sämpylän väliin mahtui myös persilja-munakokkelia, karamellisoitua sipulia, pikkelöityä kevätsipulia ja pinaattia sekä tomaattinen vinaigrette, joka sai potkua mustasta valkosipulista sekä srirachasta.

“Happoa tarpeeksi, sitä se tarvitsee”, hän sanoo.

Hyvässä burgerissa ei ole liikaa makuja, ja se pitää voida syödä käsin, sanoo Burger Battlen voittaja Pekka Koponen.
Hyvässä burgerissa ei ole liikaa makuja, ja se pitää voida syödä käsin, sanoo Burger Battlen voittaja Pekka Koponen. Kuva: Kaisa Paavilainen

“Käsityötä, hyvät raaka-aineet ja simppeli. Ei liikaa eri makuja. Siinä pitää maistua se pihvi ja sämpylä, ja sen pitää olla helppo syödä käsin”, Koponen valottaa onnistuneen burgerin salaisuutta.

Samalla filosofialla hän valmistaa burgereita myös työpaikallaan Ravinteli Huberissa, jonka listoilla kenties nähdään tulevaisuudessa myös Koposen voitokas burgeri.

Burger Battle 2019

  1. Pekka Koponen, Ravinteli Huber, Tampere
  2. Sami Liimatainen, Naughty BRGR Jyväskylä
  3. Petri Tauriainen, Ravintola Teini, Turku
  4. Jari Rahkola, RUOK Burger Ruka

Burger Battlen tuomareina toimivat päätuomari Pekka Terävä, Akseli Herlevi (Naughty BRGR), Marko Hirvonen (Lantmännen Unibake), Keittiömestari ja kehityspäällikkö Sami Rekola, (HKScan Pro), keittiömestari Lasse Koistinen (ArtFood Heaven) sekä luova johtaja Risto Mikkola (Kotipizza Group).

Ravinteli Huber, Aleksis Kiven katu 13, Tampere

1 kommentti

Hooliver

10.3.2019 16:37

Ai tämä oli tällainen vain miesten juttu, kokit ja tuomaristo?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi