Cityn Suuri Ravintolaäänestys 2014: Tampere

Me kysyimme. Te äänestitte. Esittelyssä Tampereen ravintolaäänestyksen voittajat.

Kahvillan Veikko Pajunen ja Minja Kudjoi voittivat parhaan palvelun tittelin asenteella ja hymyllä.
Kahvillan Veikko Pajunen ja Minja Kudjoi voittivat parhaan palvelun tittelin asenteella ja hymyllä. Kuva: Anni Tolonen

Kahvilla vei kaiken

Kahvilla: Paras kahvila, Paras korttelibaari & Paras palvelu.

Tampereen paras ravintola -äänestyksen pääpotin vei Ravintola Kahvilla. Baari voitti kolme kategoriaa ja on nyt tamperelaisten lempiravintola.

Toisen sijan Kahvilla nappasi osioissa paras sisustus, brunssi ja kasvisruoka.

Tammelantorin kupeessa sijaitseva baari koki viime helmikuussa omistajanvaihdoksen kun henkilökunnan Minja Kudjoi ja Veikko Pajunen ostivat ravintolan. Omistajat muokkasivat paikasta heti itsensä näköisen pienessä remontissa.

"Aivan mieletön fiilis voittaa kolme kategoriaa ja etenkin parhaan palvelun titteli. Hieno konkreettinen kiitos asiakkailta", Kudjoi kiittää.

Kahvilla on neljässä vuodessa saanut itselleen vakiintuneen asiakaspohjan ja kanta-asiakkaita, jotka tulevat lounaalle tai oluelle vaikka kaatosateessa. Tai vaikka paikan päällä pidettäisiin poikabändi-bileitä.

"Me keksitään aina uutta sen vanhan toimivaksi todetun lisäksi. Kahvilla on pieni ja lämmin ja siksi niin helppo koelaboratorio. Vaikka kokeilisi jotain hullua, joku innostuu aina", Pajunen kuvailee.

Nykyisillä omistajilla ei aikaisempaa yrittäjäkokemusta ole. Ensimmäinen puoli vuotta yrittäjänä onkin kulunut ”hullussa kiireessä ja silmät kiinni”.

"Hienointa on kun tupa on ihan täynnä ja porukka vaan viihtyy. Siinä tietää onnistuneensa", Pajunen sanoo.

Esimerkiksi Kahvillan keskiviikkoinen viihdevisa on niin suosittu, että ikkunat vetävät huuruun ja porukkaa joudutaan käännyttämään ovelta pois.

Kahvilla tarjoilee jatkossakin niin perusannoksia, kuin luomu- ja vegeruokaa. Maanantaisin yleisön eteen nousee stand up -koomikkoja, viikonloppuisin tarjolla on livemusiikkia. Sunnuntain brunssin voi kesällä kerätä picnic-koriin ja viedä viltin kanssa viereiseen Aaltosen puistoon.

Top5: Korttelibaari

 1. Kahvilla
 2. Ohranjyvä
 3. Rokkibaari Bändäri
 4. Cafe Europa
 5. Tuulensuu

Top5: Kahvila

 1. Kahvilla
 2. Cafe Europa
 3. Pyynikin näkötornin kahvila
 4. Kaffila
 5. Pyynikin munkkikahvila, Keskustori

Top5: Palvelu

 1. Kahvilla
 2. Bändäri
 3. Ohranjyvä
 4. Jack The Rooster
 5. Ilves Bar & Night

Ohranjyvän pippuripihvi on aina ollut hitti.
Ohranjyvän pippuripihvi on aina ollut hitti. Kuva: Anni Tolonen

Paras ruoka syntyy hienostelematta

Ravintola Ohranjyvä: Paras ruoka

Jaro Suoste käy usein ravintolassaan fiilistelemässä tunnelmaa yhdessä Karoliina Kähärän kanssa.
Jaro Suoste käy usein ravintolassaan fiilistelemässä tunnelmaa yhdessä Karoliina Kähärän kanssa. Kuva: Anni Tolonen

Paras ruoka -tittelin voitti toista kertaa peräkkäin Ravintola Ohranjyvä. Toimitusjohtaja Jaro Suoste on tamperelaisten äänistä otettu ja onnellinen.

"Aivan uskomatonta saada näin iso huomio heti toisena vuotena putkeen. Vuoden 2012 omistajanvaihdoksen jälkeen olemme halunneet tulla tunnetuiksi myös ruokaravintolana ja nähtävästi olemme onnistuneet", Suoste sanoo.

Toimitusjohtaja uskoo, että suosio piilee maistuvassa ja hyvässä ruuassa, joka ei kuitenkaan ole liian fiiniä. Ohranjyvä voittikin äänestyksessä muun muassa ravintolat Stefan´s Steakhouse ja Frankly. Puhtaat, tuoreet ja laadukkaat raaka-aineet sekä ammattitaidolla ja tunteella kokatut annokset toivat Suosteen mielestä Ohranjyvälle voiton tänäkin vuonna.

Ravintolan listalta tilataan eniten pippuri- ja lehtipihviä sekä vahvoilla mausteilla ja kahdella eri lihalla höystettyä Puerto Ricon pannua. Jääkiekkofanit voivat valita puolensa ja tilata suosikkinsa mukaan Tappara- tai Ilves-annoksen.

"Tällä hetkellä Tapparaa on mennyt enemmän", Suoste paljastaa.

Ohranjyvä tarjoilee kerran kuussa läskisoosia syö niin paljon kuin jaksat -periaatteella. Harvinainen kotiruoka hyvin tehtynä saa ravintolan tuvan täyteen. Sään salliessa olutta tai ruokaa pääsee nyt nauttimaan sisäpihan terassille.

Top5: Ruoka

 1. Ohranjyvä
 2. Jack the Rooster
 3. Frankly
 4. Stefan's Stakehouse
 5. Coussica

Tampereen parhaan baarin, Jack the Roosterin palkittu terassi on auringon paistaessa aina täynnä.
Tampereen parhaan baarin, Jack the Roosterin palkittu terassi on auringon paistaessa aina täynnä. Kuva: Jukka Vahter

Parhaalla baarilla paras terassi

Jack the Rooster: Paras baari, Paras terassi

Tammerkosken töyräällä sijaitsee sekä Tampereen paras baari että kaupungin paras terassi. Jack the Rooster sai eniten ääniä jo toistamiseen. Ravintolan 300-paikkainen terassi kylpee koko päivän auringossa ja on lämpiminä viikonloppuina jokaista tuolia myöten täynnä.

Jos aurinko ei houkuttele Roosterin terassille, maanantaisin kutsusta pitää huolen Reggaeta ja makkaraa -tapahtuma. Nimensä mukaisesti viikon aloittaa rento kesämusiikki ja hehkuva grilli.

"Makkaraa menee reilut sata kiloa ja tarjolla on esimerkiksi Poppamiehen mausteet ja sinapit. Makkarakattaus vaihtuu asiakkaiden maun mukaan", ravintolapäällikkö Pia Häkkinen kertoo.

Häkkisen mielestä Rooster on kaupungin paras baari etenkin asiakkaiden ja henkilökunnan keskinäisen kemian ansiosta. Tiskin molemmin puolin vallitsee hyvä yhteishenki.
Rokkibaarilla on kanta-asiakkaita, jotka ovat viiden vuoden ajan käyneet ravintolassa säännöllisesti. Ravintola vetää kuitenkin jatkuvasti puoleensa uusia asiakkaita, jotka tulevat paikalle ruuan, juoman tai livemusiikin perässä.

"Rooster ei olisi Rooster ilman kovia keikkoja. Meillä kuulee musiikkia laidasta laitaan niin arkena kuin viikonloppunakin", Häkkinen toteaa.

Roosterin lavalle voi nousta illasta riippuen esimerkiksi reggae-mies Raappana tai vaikkapa metallitotuuden sanansaattaja Jarkko Aholakin. Viikonloppuisin talon täyteen vetävät erilaiset cover- ja tribuuttibändit.

Top5: Baari

 1. Jack the Rooster
 2. Rokkibaari Bändäri
 3. Klubi
 4. Kaijakka
 5. Aussie bar

Top5: Terassi

 1. Jack the Rooster
 2. Passion
 3. Telakka
 4. Miami
 5. Klubi

Parhaat bailut ja keikat tarjoava Klubi villitsi yleisön Hang the Dj -tapahtumassa. Sama tunnelma ja tapahtuma järjestetään joka kuukausi.
Parhaat bailut ja keikat tarjoava Klubi villitsi yleisön Hang the Dj -tapahtumassa. Sama tunnelma ja tapahtuma järjestetään joka kuukausi. Kuva: Sakari Karipuro

Eläkeläisten päivätansseista Dimmu Borgiriin saman päivän aikana

Klubi ja Pakkahuone: Paras bailupaikka, Parhaat keikat

Paras bailupaikka ja paras keikkapaikka sijaitsevat saman katon alla Tullikamarin aukiolla. Klubi ja Pakkahuone saivat enemmän ääniä kuin yksikään Sedula tai toinen ketjupaikka.

"Hieno tunne päihittää muut tuossa bilepaikka-kilpailussa. Me ollaan se tamperelainen vaihtoehtopaikka, johon tulla juhlimaan vaikka aamuun asti. Klubilla ei soi se perus kuumista kuumin soittolista, jota noissa muissa yökerhoissa kuullaan", ohjelmapäällikkö Tero Viikari toteaa.

Esimerkiksi Klubin Tummat tunnit vetävät talon täyteen keskiviikko- ja torstaiöisin, kun tarjolla on halpoja juomia ja viihdyttäjänä dj. Vuosittain talo tarjoaa yli 300 tapahtumaa ja 400 eri artistia. Yleisöä ovista kulkee Tampereen asukasmäärän verran vuodessa, reilu 200 000 henkeä.

Tästä viikosta alkaen Tampereen tunnetuin keikkapaikka, Pakkahuone, on nyt kokonaan Klubin hallinnassa. Aiemmin kaupungin omistama tila toimii jatkossakin samojen periaatteiden mukaan, Viikari lupaa.

"Pakkahuone ja Klubi kokoavat hyvin kaupunkilaisten koko kirjon viihtymään. Me tarjoamme esimerkiksi eläkeläisille päivätansseja ja sitten illalla samoissa tiloissa vaikka Dimmu Borgiria."

Viime juhannuksena Tullikamarin aukio täyttyi juhlijoista ja musiikista, kun paikalla järjestettiin ensimmäistä kertaa kaupunkijuhannusfestivaali Valtteri. Kolmen päivän aikana Valtteri viihdytti yli 5000 kuulijaa.

"Klubi on ollut aina auki juhannuksena ja huomattiin, että kysyntää tapahtumille olisi paljon. Valtteri syntyi tarpeesta", Viikari sanoo.

Juhannusfestivaali on tänä vuonna kaksipäiväinen. Ilmaisia sekä maksullisia esiintyjiä on tarjolla Klubin, Tullinaukion ja Pakkahuoneen lisäksi Teatteriravintola Telakalla sekä Bar Passionissa 20.-21.6. Yöttömänä yönä juhlimaan kutsuvat muun muassa Scandinavian Music Group, Risto ja Pariisin kevät.

Top5: Bailupaikka

 1. Klubi
 2. Ilona
 3. Jack the Rooster
 4. Ilves Bar & Night
 5. Ruma

Top5: Keikkapaikka

 1. Klubi/Pakkahuone
 2. Yo-talo
 3. Jack the Rooster
 4. Telakka
 5. TTT Klubi

Entisen Raiderin ja tuoreen Bändärin vuoropäällikkö Veera Utriainen iloitsee molemmista voitoista tasaväkisesti.
Entisen Raiderin ja tuoreen Bändärin vuoropäällikkö Veera Utriainen iloitsee molemmista voitoista tasaväkisesti. Kuva: Anni Tolonen

Sama osoite, eri voittajat

Rokkibaari Raideri / Rokkibaari Bändäri: Paras lopettanut / Paras tulokas

Tampereen paras lopettanut sekä kaupungin paras tulokas löytyvät samasta paikasta, mutta eri omistajilta. Viime vuonna kolme kategoriaa City-lehden äänestyksessä voittanut Rokkibaari Raideri kuopattiin joulukuussa. Raideri voitti nyt kevään äänestyksessä paras lopettanut -tittelin. Vaikka Raideri menestyi ja teki hyvin voittoa, omistaja Night People Group -konserni joutui myymään ravintolan. Nyt samasta osoitteesta löytyy uusien omistajien Rokkibaari Bändäri. Vuoropäällikkö on ravintolassa edelleen sama.

"Avasimme Bändärin vasta helmikuun lopussa, joten en osannut uneksia voittamisesta. Loistava yllätys", vuoropäällikkö Veera Utriainen iloitsee

Kun baari oli remontin ja muutosten ajan kiinni pari kuukautta, vuoropäällikön sähköposti ja Facebook täyttyivät kyselyistä.

"Kanta-asiakkaat olisivat halunneet baarin pystyyn heti ja ovet auki. Nyt meillä käy sekä luottokantiksia että uusia asiakkaita", Utriainen kertoo.

Bändärissä tulijoita odottavat akustiset livekeikat, musiikkivideo-jukeboksi ja laajennetut, rempatut tilat. Suosittu visa jatkaa keskiviikkoisin asiakkaiden ehdottomilla teemoilla.

Top5: Tulokas

 1. Rokkibaari Bändäri
 2. Masu
 3. Aussie bar
 4. Pyynikin munkkikahvila, Keskustori
 5. Barmacia

Top5: Lopettanut

 1. Rokkibaari Raideri
 2. Senssi
 3. Sputnik
 4. Groove
 5. Flame

”Pekonin tilausmäärä kolminkertaistunut”

Tammelantorin Burger: Paras yöruoka

Tammelantorin Burgerin omistaja Tuula Jääskeläinen tarjoilee Metsuria ja muita grilliherkkuja nälkäisille juhlijoille ja yötyöläisille aina yhtä iloisena.
Tammelantorin Burgerin omistaja Tuula Jääskeläinen tarjoilee Metsuria ja muita grilliherkkuja nälkäisille juhlijoille ja yötyöläisille aina yhtä iloisena. Kuva: Anni Tolonen

Paras yöruoka löytyy tamperelaisten mielestä Tammelantorin Burger -grilliltä.
Grillijonossa näkyy joka yö ambulanssikuskeja ja palomiehiä, lähibaarien asiakkaita ja valomerkin jälkeen myös niiden henkilökuntaa. Taksikuskit ja hotellien portsarit taas osaavat vinkata julkkiksiakin Tammelantorille.

Grillin omistaja Tuula Jääskeläinen liikuttuu kyyneliin, kun kuulee omistavansa Tampereen parhaan yöruokapaikan.

"Ihan kuin olisin voittanut Oscarin. Totta kai haluan kiittää heti asiakkaitani, henkilökuntaani ja miestäni, joka hoitaa lastamme kun olen töissä", omistaja aloittaa kiitospuheen.

Jääskeläinen on omistanut grillin nyt neljä vuotta, ja hän tekee viikonloppu- ja yövuoroja siinä missä muukin henkilökunta. Keskivertolauantaina grilliannoksia menee 50–70 tunnissa.

"Esimerkiksi koulujen loppuna jonossa voi olla 80 henkeä. Siellä ne vaan kiltisti odottavat vuoroaan, ja vielä kaikessa sovussa", Jääskeläinen ylistää.

Nyt grillin suosituin annos on henkilökunnan kehittelemä Metsuri-burger. Siihen tulee ainakin Koskenlaskijaa, pekonia ja täyslihapihvi. Loput ainesosat ovat salaisia.

"Pekonia tilaamme nyt entiseen nähden kolminkertaisen määrän. Kuulemma Metsurin jälkeen ei voi palata muihin hampurilaisiin", Jääskeläinen kehaisee.

Top5: Yöruoka

 1. Tammelantorin grilli
 2. Vaakon nakki
 3. La Toore
 4. Pizpala
 5. Selvi

Puolitoistavuotias Inna sai brunssilla syödä mieleistään ruokaa isänsä Kimmo Heinosen kanssa. Heinosen mielestä brunssi on kattava ja joka sentin arvoinen.
Puolitoistavuotias Inna sai brunssilla syödä mieleistään ruokaa isänsä Kimmo Heinosen kanssa. Heinosen mielestä brunssi on kattava ja joka sentin arvoinen. Kuva: Anni Tolonen

Suurin brunssi vei voiton

Hullu Poro: Paras brunssi

Tampereen paras brunssi ei ole mikään hotelliaamupala. Hullu Poro -brunssi tarjoaa muun muassa kalapöydän katkaravuilla, graavilohella ja muikuilla.
Tampereen paras brunssi ei ole mikään hotelliaamupala. Hullu Poro -brunssi tarjoaa muun muassa kalapöydän katkaravuilla, graavilohella ja muikuilla. Kuva: Anni Tolonen

Kaupungin paras brunssi löytyy Koskikeskuksen yläkerroksesta Hullu Poro -ravintolasta. Brunssin suosiosta kertonee se, että esimerkiksi viime sunnuntaina ravintolan edusta täyttyi nälkäisistä asiakkaista jo ennen ovien aukeamista. Puoli tuntia avaamisen jälkeen lähes kaikki pöydät olivat täynnä.

Talvisin brunssi houkuttelee paikalle reilut pari sataa asiakasta. Kesällä kattoterassin istumapaikat tuplaavat määrän. Lämmintä ruokaa menee päivässä reilut sata kiloa, salaattia ja hedelmiä enemmänkin.

Hullu Poro tarjoaa brunssillaan sekä aamupalaa, lounasta että päivällistä. Seisovista pöydistä löytyy yli 75 ainesta sinisimpukoista poronkäristykseen ja tuoreisiin mansikoihin. Tuttujen suosikkien lisäksi ravintola tarjoaa vaihtuvia herkkuja esimerkiksi makkaroista blineihin.

"Totta kai tuntuu hienolta saada tällainen huomio kaupunkilaisilta. Voitimme varmaan ainakin siksi, että brunssilta löytyy kaikille jotakin", omistaja Tommi Aaltonen pohtii.

Hullun Poron ehkäpä nuorin asiakas, puolitoistavuotias Inna nautti eniten tomaateista. Kurkku ei maistunut yhtä hyvin. Innan isä Kimmo Heinonen arvostaa ravintolan lapsiystävällistä otetta.

"Tilaa on niin paljon, että paikalle mahtuu rattaillakin. Muita lapsiperheitä on mukavasti, mutta silti ravintolassa saa olla ihan rauhassa", Heinonen kertoo.

Lapset syövät brunssinsa hintaan euro per ikävuosi.

Top5: Brunssi

 1. Hullu Poro
 2. Kahvilla
 3. Klubi
 4. Valo
 5. Ohranjyvä

Antiikki keräsi taas eniten ääniä

Café Europa: Paras sisustus

Café Europan antiikkihuonekalut ja tunnelmallinen sisustus palkittiin tänäkin vuonna. Moni turisti saapuukin pelkän sisustuksen takia paikalle.
Café Europan antiikkihuonekalut ja tunnelmallinen sisustus palkittiin tänäkin vuonna. Moni turisti saapuukin pelkän sisustuksen takia paikalle. Kuva: Café Europa

Tampereen paras sisustus löytyy tunnetusti Café Europasta. Jo vuonna 1996 perustettu Europa on usein juuri se ravintola, jonka tamperelaiset haluavat esitellä vierailleen. Vuosien varrella monet ovat löytäneet paikan päälle ihan vain huonekalujen suitsutuksen ansiosta.

"Joskus asiakkaat tulevat erikseen kysymään, että saisiko esimerkiksi jonkun antiikkisohvista ostaa. Siinä kohtaa on pakko vain kiittää kehuista ja kieltäytyä. Emme me ihan sisustusliike ole", ravintolapäällikkö Piia Mäkinen hymyilee.

Jotkut 18-vuotiaan ravintolan asiakkaista ovat käyneet paikassa alusta asti. Vuosien varrella ravintolaa ja sen sisustusta on uusittu, mutta samoja kasvoja näkyy yhä.

"Hienoa kuulla voiton kautta, että olemme pysyneet ihmisten mielessä. Asiakkaita käy jatkuvasti paljon ja laidasta laitaan, mutta nyt ruoka-annoksia menee enemmän kuin ennen", Mäkinen kertaa.

Café Europa tarjoilee asiakkailleen sisustuksen silmänruuan lisäksi myös vaihtuvia taidenäyttelyitä sekä musiikkikeikkoja. Heinäkuussa baari virittäytyy Tammerfestin tunnelmiin ja on yksi festarin keikkapaikoista.

Top5: Sisustus

 1. Cafe Europa
 2. Kahvilla
 3. Masu
 4. Bändäri
 5. Jack the Rooster

Tammelan Ravintola-Gopalin seinissä hehkuvat mausteiset värit. Omistaja Merja Nykänen kutsuu maistamaan tuhtia kasvisruokaa.
Tammelan Ravintola-Gopalin seinissä hehkuvat mausteiset värit. Omistaja Merja Nykänen kutsuu maistamaan tuhtia kasvisruokaa. Kuva: Anni Tolonen

Tuhti kasvisruoka maistuu myös pihvikansalle

Ravintola Gopal: Paras kasvisruoka

Kuva: Rami Marjamäki

Parasta kasvisruokaa saa kaupunkilaisten mukaan Ravintola Gopalista. Kun Gopal avasi vuonna 1997, kasvisruoka tarkoitti monissa paikoissa herne-maissi-paprikaa pakkasesta pöytään. Nyt, miltei kaksi vuosikymmentä myöhemmin, Gopal-kasvisravintoloita on Tampereella kolme, ja asiakkaita enemmän kuin koskaan.

Gopalin omistaja Merja Nykänen on vuosien varrella huomannut kasvissyönnin suosion kasvun sekä ihmisten eettisen heräämisen.

"Ihmiset ovat nykyisin hyvin tietoisia ruuasta, sen tuotannosta sekä omasta terveydestään. Meidänkin asiakkaistamme löytyy ihan tavallisia sekasyöjiä, jotka käyvät meillä nauttimassa terveellistä, mutta tuhtia kasvisruokaa", Nykänen kuvaa.

Vanhan tutun Tammelan Gopalin lisäksi Gopal-ravintoloita on myös kosken toisella puolella Anttilan vierestä Kuninkaankadulta sekä ydinkeskustasta, Rongankadulta.

"Rongankadulla on tarjolla myös iltamenun, eli totutun lounastarjoilun lisäksi paikka on auki myös illalla, ja ruokaa saa tilata listalta", omistaja kertoo.

Gopal tarjoaa intialaissävyistä ruokaa myös erilaisissa tapahtumissa. Esimerkiksi punk-festari Puntalasta löytyy Gopalin koju. Toisaalta asiakkaina on esimerkiksi tohtorikaronkkaväkeä, sillä Gopal palvelee myös pitopalveluna.

Top5: Kasvisruoka

 1. Gopal
 2. Kahvilla
 3. Nanda Devi
 4. Frankly
 5. Greli

Sonja Singhin mielestä tamperelaiset ovat entistä kiinnostuneempia uusista mauista. Asiakkaita käykin enemmän kuin koskaan.
Sonja Singhin mielestä tamperelaiset ovat entistä kiinnostuneempia uusista mauista. Asiakkaita käykin enemmän kuin koskaan. Kuva: Anni Tolonen

Aito ja itse tehty vei voiton

Nanda Devi: Paras etninen

Nanda Devin annokset miellyttävät myös silmää.
Nanda Devin annokset miellyttävät myös silmää. Kuva: Anni Tolonen
Perinteisiä intialaisia makuja tarjoava Ravintola Nanda Devi voitti parhaan etnisen ruuan tittelin jo toista vuotta putkeen. Nanda Devillä on laaja ja uskollinen asiakaskunta, josta nälkäisimmät matkaavat pitkiäkin matkoja hyvän ruuan takia.

"Eräskin asiakas ajaa työmatkana Turun ja Helsingin väliä. Hän kuitenkin poikkeaa usein Tampereen kautta hakemassa meiltä lounaan", omistaja Jaswinder Singh kertoo.

Singh tuli Suomeen 1992 naisen takia, mutta jäi tänne laittamaan ruokaa. 11 vuotta sitten Nanda Devin lounaalla kävi päivässä noin 40 asiakasta, nyt parhaimmillaan jopa 200.

"Mitä enemmän kilpailua kaupungissa on, sitä enemmän meillä on asiakkaita. Monet kertovat kokeilleensa muita ravintoloita ja palanneensa sitten Nanda Deviin, koska ovat vertailussa ymmärtäneet laadun ja makujen tason", Singh sanoo.

Vaikka muissa aasialaisissa ja etnisissä ravintoloissa ehkä käytetäänkin valmiita mausteseoksia ja tahnoja, Nanda Devissä kaikki tehdään alusta asti itse. Puolivalmisteita ei ole tarjolla.
Singhin tytär Sonja on työskennellyt Nanda Devissä tarjoilijana kolme vuotta. Sonja kertoo asiakkaiden odottavan intialaisravintolalta ruuan lisäksi elämyksiä.

"Asiakkaat ovat avoimen uteliaita ja kyselevät paljon muun muassa intialaisesta kulttuurista. Täällä on ihanaa työskennellä, koska saan tarjota asiakkaille pienen kulttuurimatkan", Sonja kuvaa.

Top5: Etninen

 1. Nanda Devi
 2. Katmandu
 3. Masu
 4. Golden Unicorn
 5. Swagath


Menivätkö voitot oikeisiin osoitteisiin? Kerro oma mielipiteesi kommenteissa.

6 kommenttia

Ihmettelenvain

10.6.2014 17:58

Missä baari/terassi top5 listat? En ainakaan itse niitä uutisesta löytänyt.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

City

19.6.2014 02:04

Sori, meidän moka. Nyt löytyy TOP5-listat terasseista, baareista sekä bailupaikoista.

sanz

21.6.2014 00:53

Huomaa hyvin, että kulinaariset nautinnot eivät ole tamperelaisten juttu. Toki ruoka on hyvää Ohrantähkässä ja Jack the Roosterissa, mutta että Tampereen parasta!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

manse98

6.8.2014 19:37

Tuo Nanda devin haastattelu on kyllä outo. Omistajalla tuntuu ainakin olevan numerot sekaisin, myös toimittajalle noottia että tietojen oikeellisuutta ei tarkistetta. Omistaja väittää, että 11 vuotta sitten lounaalla nanda devissä kävi 40 as. Ytj sivujen mukaan paikka on avattu vuonna 2005. Eli 9 vuotta. Sitten toinen pointti, nyt asiakkaita käy 200. Tamperelelaisessa oli haastattelu että asiakkaita käy 300. Eli - 100 asiakasta. Joten oikeasti on turha väittää etteikö Tampereelle uusien avattujen etnisten ravintoloiden aukemisella ole mitään vaikutusta.

Ja muutenkin tuo kilpailjoiden mollaaminen. Teette itse mausteseoksene, niin mitä teette, laitatte eri mausteita kulhoon ja sekoitatte ne keskenään. OIKEASTI. Sitten kun rupeatte itse kasvattamaan niitä mausteita, voitte rupea kehumaan tuolla. Muuten tuo on oikeasti paska puhetta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

vanha ukko

18.2.2015 08:42

Haastattelussa annettu tieto on oikein, mutta muotoiltu epätarkasti. Samoilla omistajilla on ollut aikaisemmin ravintola Tuomiokirkonkadun eteläpäässä ortodoksikirkon lähellä. Muuttivat siitä sitten isompiin ja keskeisempiin tiloihin.

Ykkössija listalla on kyllä hyvin ansaittu.

Anonyymi

13.6.2024 22:35

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

JusPii

30.8.2015 22:58

Toisen ihmisen nimellä esiintyminen on nykyään rikos. Yksityiselämäntietojen levittäminen on myös rikos.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi