Eastside, westside... Pian ei puolella väliä – Kaupunkifillareita saadaan lisää

Kaupunkipyöräjärjestelmä laajenee Helsingissä itään ja pohjoiseen.

Varsin yleinen näky useillakin asemilla: yksinäinen kaupunkipyörä odottaa nopeinta ottajaa.
Varsin yleinen näky useillakin asemilla: yksinäinen kaupunkipyörä odottaa nopeinta ottajaa. Kuva: Jesseukonen/Wikimedia Commons

Kaupunkilaisia vuodesta 2016 ilahduttanut kaupunkipyöräjärjestelmä laajenee maantieteellisesti. Kausi on alkanut Helsingissä huhtikuussa 150 kaupunkipyöräaseman ja 1 500 pyörän voimin. Espoossa kausi alkaa toukokuussa ja asemia tulee Etelä-Espoon ja Leppävaaran alueelle 105. Helsingissä suosituin asema viime vuonna oli Kamppi. 

Helsingissä alue tulee jatkossa kattamaan pohjoisessa Pitäjänmäen ja idässä Itäkeskuksen etäisyyden. Asemia tulee lisää noin 80, mikä tarkoittaa noin 800 pyörää. Maantieteellistä laajentamista on toivottu niin asiakaspalautteissa kuin valtuustoaloitteissakin. On mahdollista, että laajennuksia ehditään tekemään jo tänä vuonna: viimeistään lisäasemia ja -pyöriä saadaan kaudelle 2019.

Laajennuksen vuosittainen kustannus on enintään miljoona euroa nykyisen vuosittaisen 1,295 miljoonan euron lisäksi. Toteutuakseen hanke vaatii vielä kaupunginhallituksen päätöksen sekä HKL:n johtokunnan hankintapäätöksen.

Kuva: HSL

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi