Elokuun eka viikonloppu toi Blockpartyn, Kaljakellunnan, Assemblyn, World Bitesin ja paljon muuta

Viikonloppu on jälleen tupaten täynnä mukavia kesätapahtumia pääkaupungissa. City listasi oleellisimmat.

Jos asut pääkaupunkiseudulla ja et keksi tekemistä täksi viikonlopuksi, vika on itsessäsi. Tarjontaa on niin paljon, että ainoa ongelma on se, mihin suuntaan lähtisi.


World Bites

Nyt on erinomainen mahdollisuus ottaa harmi takaisin, jos törmäsit alkukesästä järjestetyllä Streat-ruokafestarilla liian pitkiin jonoihin. Jonottomuutta emme voi luvata Helsinki Bites -tapahtumaankaan, mutta Teurastamolla järjestettävään tapahtumaan tuskin löytää aivan kymmeniä tuhansia ihmisiä perjantain ja lauantain aikana.

World Bites tarjoaa nimensä mukaisesti makuja maailmalta ja niitä pääsee testaamaan maistelukokoisilla annoksilla. Toistakymmentä ruokakojua levittäytyy Teurastamon pihalle kahdeksi päiväksi ja tarjolla on makeaa, hapanta, tulista pehmeää pallomme eri nurkista. Syömisen ohessa voi nautiskella Kellohallin cocktaileista, sillä sinne avataan viikonlopuksi Mojito Embassy, joka muuttaa tilan kuubalaiseksi torimiljööksi.

World Bites Teurastamolla 1.–2.8. Perjantaina klo 15 alkaen, lauantaina klo 22 asti.


Kuva: Antti T. Nissinen / Flickr.com

Konttifolk

Konttifolk tarjoaa vaihtoehtoisen startin viikonloppuun. Perjantaina viideltä käyntiin pärähtävän pikkufestarin voi yhdistää sijaintinsa puolesta mainiosti esimerkiksi World Bitesin herkutteluun. Kalasataman Konttiaukiolla vapaaehtoista kolehtia vastaan esiintyvät Mäkelä & Markus, Statues Made Of Matchsticks, Skip Zone sekä Tragic Van.

Konttifolk Kalasataman Konttiaukiolla perjantaina 1.8. klo 17–21.


Kuva: Ville Säävuori / Flickr.com

Assembly

Jos auringonpaiste polttaa ihoasi, voit aina valua sisätiloihin nörtteilemään. Messukeskuksesta tulee jälkeen muutamaksi päiväksi nörttien paratiisi, kun väki kokoontuu Assemblyille lanittamaan, tarkastamaan siisteimmät demot, nauttimaan keikoista, ottamaan osaa robosotaan tai kilpailemaan e-Sportseissa.

Tänä vuonna elektronista urheilua Assemblyiltä nähdään myös television puolella, kun TV2:n lauantain Kalevan kisat ja suunnistuksen huippuliiga saavat rinnalleen Assyiltä lähetettävän Counter-Strike-pelin finaalimatsi.

Assembly Messukeskuksessa 31.7.–3.8.


Kuva: /kallu / Flickr.com

Kallio Block Party

Kallio Block Partya juhlitaan lauantaina ja tällä kertaa tapahtumapaikaksi on valikoitunut Helsinginkatu. Tarjolla on nousevia bändejä kalliolaisessa hengessä ja vaikka suuret nimet puuttuvat, on tarjontaa lukumäärällisesti enemmän kuin aiempina vuosina. Uutuutena mukaa tulee myös lasten ohjelma, jota on tarjolla kello 13-16.

Kallio Block Party Helsinginkadulla, lauantaina 2.8. klo 13-22.


Kaljakellunta

Vesien sankarit lykkäävät itsensä taas uusille seikkailuille Vantaanjoessa. Tämänvuotinen kaljakellunta on herättänyt kiinnostusta jopa kansainvälisesti ja organisoimattomaan tapahtumaan odotetaan tänä vuonna jättimäistä joukkoa kellujia. Helteet varmasti edesauttavat väkijoukon kasvussa ja Facebookissa onkin jo kolmisen tuhatta ilmoittautunutta. “Only In Finland”, kuten australialaisbloggari kirjoittaa. Tänä vuonna kellutaan Vantaanjoen ja Keravajoen risteyksestä Tammistosta Pikkukoskelle.

Kaljakellunta, Keravanjoki / Vantaanjoki, lähtö lauantaina 2.8. Niemitie 13:n vierestä klo 11-12.


Beatwave Festival

Beatwave-festari lähti käyntiin mbarissa jo eilen torstaina Oaklynin sulosävelien voimin. Festari vyöryttää kolmena päivänä esiin suomalaisten naislaulajien sielukkuutta, kun perjantaina Nicole Willis & The Soul Investigators ja lauantaina Yona sekä Ulpu tuovat vahvat äänensä mbarin terassille. Levyjen takana nähdään tuttuja suomalaisia levyseppiä, kuten Miia Magia, Zapasnik ja Soul Sides dj’s Markus-Setä, Tommi-P, Jussi B & Tupla-Jukka.

Beatwave Festival mbarissa 31.7–2.8.


Pitkä Kuuma Synttäriviikonloppu

Rockin nälkäiset valukoot viikonloppuna On The Rocksin synttäreitä juhlimaan Pitkän Kuuman Synttäriviikonlopun merkeissä. Baarissa juhlitaan kolme päivää ja lavalla on tarjolla kovaa meininkiä: perjantaina lavan ottaa haltuun White Trash plays Social Distortion ja En Sommarkille, lauantaina Arto Muna ja Millenium sekä Tyrävyö ja sunnuntaina vielä Hemma Beast.

Pitkä Kuuma Synttäriviikonloppu, On The Rocks Mikonkatu, 1.–3.8.


Kuva: Ääniwalli / Facebook

Test Pressing

Ääniwallissa tapahtuu tasaiseen tahtiin. Huippusuositun bilepaikan vetää tänä perjantaina täyteen Test Pressing & VUM Open Air Festival. Vallilan Underground movement on päässyt toden teolla liikkeelle. Siitä osoituksena tämänkin kertaiset vieraat DVS 1 sekä pikkupuolen junglemaestrot. Bileet alkavat kuitenkin terassilta, missä Emma Valtonen, Lauri Soini, Katerina ja Lil Tony pyöräyttävät omat valikoimansa.

Test Pressing & VUM Open Air Festival Ääniwallissa, Pälkäneentie 13, Vallila, klo 17–04.


Tikkurila Festival

Wallu Valpion masinoima Tikkurila Festival jatkaa vantaalaisten festareiden pitkää perinnettä. Tarjolla “koko kansan kattaus” räpistä rockin kautta iskelmään. Lavalle nousevat muun muassa Kaija Koo, Irina, Juha Tapio, Michael Monroe, Karri Koira & Ruudolf, Teflon Brothers, Anssi Kela, Happoradio, Notkea Rotta All Stars vs. SMC Lähiörotat, Sini Sabotage Raappana ja monet muut. Sunnuntain kruunaa “erikoiskeikat”, kun keikkansa heittävät Robin ja Molly sekä Vantaa Viihdeorkesterin säestyksellä esiintyvät Tehosekoittimen Otto ja Paula Koivuniemi.

Tikkurila Festival, Vantaan Hiekkaharjun Urheilupuistossa, 1.–3.8.


Kuva: Pedro Ribeiro Simoes / Flickr.com

Jazz-Espa ja JazzPiknik

Jazzin ystäviäkään ei unohdeta tänä viikonloppuna, sillä Jazz-Espa tarjoilee korkealaatuisen kattauksen suomalaista jazzia. Jazz-Espasta on saatu nauttia jo koko viikko ja meno huipentuu viikonloppuun. Kun Espan jazzit on jatsailtu, sokerina pohjalla on tarjolla sunnuntain JazzPiknik, joka tuo huippujazzia myös Lasipalatsin aukiolle ja mbariin. Perjantaina neljältä Espalla esiintyy Eero Koivistoinen Quartet ja lauantaina Nordic Jazz Comets -kisan Suomen edustaja Elena & The Rom Ensemble. Lasipalatsin JazzPiknikillä nautitaan Dalindeon, Timo Lassy Bandin ja Manuel Dunkel Quartetin osaamisesta.

Jazz-Espa perjantaina ja lauantaina Espan lavalla, JazzPiknik sunnuntaina lasipalatsin aukiolla.


Kuva: Teurastamo / Instagram

Oranssifest

Oranssi ry:n järjestämä Oranssifest siirtyy tänä vuonna Alppipuistosta Teurastamolle, jossa juhlitaan sunnuntaina. Tarjolla on rokkia, räppiä ja synvelhoilua. Lavalla nähdään Straktobeam, Teksti-tv 666, Koivuniemen herrat, Stereotypia, St. Rasta ja Asa & Band. Laadukkaan livemusan lisäksi on tarjolla Liesikiesin safkaa, Jädelinon jätskiä ja muita herkkuja. Tapahtumassa voit myös huollattaa polkupyöräsi. Eikä maksa mitään.

Oranssifest Teurastamolla sunnuntaina 3.8. klo 15–22.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi