Four seasons salads

Yhdessä Helsingin snobeimmassa osoitteessa Kapteeninkadulla sijaitseva ranskalaishenkinen lounasravintola on elävä todiste sanonnasta, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ravintolaa kuulee kutsuttavan usein myös samalla paikalla aikasemmin toimineen lihakaupan valomainoksen mukaan…

Yhdessä Helsingin snobeimmassa osoitteessa Kapteeninkadulla sijaitseva ranskalaishenkinen lounasravintola on elävä todiste sanonnasta, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ravintolaa kuulee kutsuttavan usein myös samalla paikalla aikasemmin toimineen lihakaupan valomainoksen mukaan Cotelette et Caviariksi.

Olen useamman kerran pyrkinyt Four Seasonsiin lounaalle, mutta joka kerta kassalta ulko-ovelle saakka ylettyvä jono on tyrmännyt aikeeni. Paikka on varsinkin lounasaikaan todella suosittu, ja vaikka selvästi yli puolet asiakkaista noutaa sapuskansa mukaan, on ravintolan muutamaan pöytään melkoista tunkua. Seisoskeluun on siis syytä varautua, eikä isommalla porukalla kannata edes vaivautua.

Suosion syy selviää viiden minuutin vimmaisen jonotuksen jälkeen, kun näkymä salaattivalikoimiin aukeaa. Tarjolla on sen seitsemää sorttia toinen toistaan herkullisemman näköistä salaattia, lasagnea sekä päivittäin vaihtuva lounas. Edellinen asiakas valitsee reilun kokoiseen rasiaan mukaan vähän jokaista salaattia (8 e). Vuoromme koittaessa päästän sisälläni asuvan Karvisen valloilleen ja valitsen lasagnen sekä kyytipojaksi caesarsalaattia (9 e). Seuralaiseni testaa lounasannoksen, joka on tällä kertaa paahtopaistia, härkäpapuja sekä artisokkasalaattia (9 e).

Vallattuamme härskillä kyynärpäätaktiikalla itsellemme paikat tiskiltä iskemme annoksiimme kiinni. Liha on erinomaista ja sisältä kauniin punaista – juuri niin kuin pitääkin. Siitä huolimatta, että lasagneni on viileähkö sekä hieman suolaton, on sen maku täysin kohdallaan. Salaatin aineksista ei ole sniiduiltu tippaakaan ja molemmat kastikkeet ovat kerrassaan oivia.

Vaikka erikoiskahvit ovat ullalinnalaisittain erittäin kohtuuhintaisia (latte 2,80 e), olisi tämän hintaiseen lounaseen voinut kuulua kuppi kuumaa. Asiakaspaikkoja on suosioon nähden kuitenkin niin vähän, että jo lounaansa lopettaneiden ei selvästikään toivota jäävän paikalle kuppaamaan.

Kiitämme

Moitimme

Suosittelemme