Kalasataman Bryggaan koiratkin ovat tervetulleita – ginit ja leipomotuotteet lähialueen tuottajilta

Isoisänsillan kupeeseen avattu Brygga on päivisin kahvila ja iltaisin baari. Jos nälkä yllättää kesken kaiken, ruokaa voi tilata naapurin trattoriasta.

Brygga on Selim Hyseinin ja Fatos Elshanin ensimmäinen oma ravintola.
Brygga on Selim Hyseinin ja Fatos Elshanin ensimmäinen oma ravintola. Kuva: Brygga

Ilmassa on vielä avajaispäivän jännitystä. Brygga on Selim Hyseinin ja Fatos Elshanin ensimmäinen oma baari, joten ei ihmekään, että ensimmäistä asiakasta odotettiin jännityksellä.

Takana on pitkä remonttirupeama, eikä sisustus ole vieläkään aivan valmis. 65-paikkaiseen ravintolaan odotellaan vielä lisää tuoleja ja terassikin tulee laajenemaan, kunhan kaikki lupahakemukset on käsitelty.

Ikkunoista avautuva merinäköala on auttanut tuoreita ravintoloitsijoita jaksamaan remontin keskellä.

“Vaikka remontin aikana koeteltiin voimia ja hermoja, tämä näkymä auttoi jaksamaan”, Hyseini kertoo.

Avarista ikkunoista avautuu näkymät Katajanokalle ja Kulosaareen sekä tietysti Mustikkamaalle. Maisemia ihaillessa Bryggassa voi siemailla kahvia tai olutta, viiniä tai cocktaileja.

Brygga tekee tiiviisti yhteistyötä lähialueen tuottajien kanssa. Gini tulee Teurastamolta Helsinki Distilling Companylta, leipomotuotteet Kanniston leipomolta. Viinit toimitetaan Kattilahallissa toimivan maahantuojan kautta.

“Idea on ollut se, että yritämme tästä läheltä poimia kaikki toimijat. Tämä Kalasataman alue on ihmisille tosi tärkeä, ja mekin pyrimme siihen, että mahdollisimman paljon hankittaisiin tästä läheltä.”

Bryggasta saa muun muassa avokadoleipiä. Palan painikkeeksi voi napata vaikka lonkeron.
Bryggasta saa muun muassa avokadoleipiä. Palan painikkeeksi voi napata vaikka lonkeron. Kuva: Brygga

Hyseinin ja Elshanin tavoitteena on luoda baari, jonne kenen tahansa on helppo piipahtaa tai jäädä pidemmäksikin aikaa nauttimaan tunnelmasta. Bryggaan myös koirat ovat tervetulleita, etenkin koiranpennut. Pentukoiran kanssa saapuville nimittäin myönnetään 20 prosentin alennus ostoksista.

Juomien lisäksi myynnissä on kahvilatuotteita, kuten avokadoleipiä, granolamysliä ja kakkuja. Isommankin nälän yllättäessä apu on lähellä.

“Meillä on diili naapurin Presto Trattorian kanssa, että sieltä voi hakea ruokaa myös tänne.”

Brygga on viimeistelyä vaille valmis, mutta ovet ovat jo avoinna asiakkaille. Alkujännityskin osoittautui turhaksi.

“Eka asiakas tuli sisään tosi spontaanisti, tilasi kahvin ja kävi läppärin kanssa istumaan, juuri niin kuin olimme toivoneetkin. Hän luuli varmaan, että olimme olleet pidempäänkin auki. Se rikkoi sen jään meille.”
 

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi