Kauppahallit elävät uutta tulemistaan: Nämä ravintolat avasivat ovensa keskelle nostalgisinta Helsinkiä

Kauppahallien ravintolatarjonta on uudistumassa kovaa vauhtia kansainvälisten makujen näyttämöksi.

Kuva: Tacotita

Vaikka elämmekin ostoskeskusten valtakautta, perinteisiä kauppahalleja ei kannata suinkaan unohtaa! Helsingin kuuluisimpien kauppahallien, Vanhan kauppahallin ja Hietalahden kauppahallin, alati uudistuva ruokatarjonta on nimittäin tutustumisen arvoinen elämys.

Viime kuukausien aikana useampikin kansainvälisiä herkkuja tarjoileva ravintola on avannut ovensa kauppahallien käytäville.

Vanha kauppahalli

Yuzu

 • Mikä: Japanilainen ravintola
 • Milloin: Ma-la 11-18
 • Maista: Salmon Bowl

Yuzu on erikoistunut monipuolisiin bowleihin.
Yuzu on erikoistunut monipuolisiin bowleihin. Kuva: Yuzu

Vanhan kauppahallin uusin tulokas on maaliskuun lopulla ovensa avannut Yuzu, jonka moni saattaa tuntea entuudestaan Ison Omenan toimipisteestä. Tämän japanilaisen ravintolan erikoisuutena ovat monipuoliset bowlit, jotka erottuvat edukseen muutamalla pienellä yksityiskohdalla. Bowlien pohjana käytetään etikalla maustettua sushiriisiä, ja oman lisänsä annoksiin tuovat ainutlaatuisella tavalla marinoidut raaka-aineet.

Kauppahallin toimipisteen avaaminen on ensimmäinen askel kohti Suomen valloitusta.

“Tulevaisuudessa tähtäämme siihen, että japanilaisia makujamme pääsisi maistelemaan ympäri Suomea. Olisihan se hienoa, jos saisimme tuoreita ja raikkaita poke bowlejamme tuotua entistä enemmän ihmisten huulille kautta Suomen”, ravintola Yuzusta kommentoidaan.

Hietalahden kauppahalli

Tacotita

 • Mikä: Meksikolainen ravintola
 • Milloin: Ma-to 11-15, pe 11-21.30, la 12-21.30
 • Maista: Fishy Fishy

Tacotita tuo häivähdyksen Meksikon aurinkoa Helsinkiin.
Tacotita tuo häivähdyksen Meksikon aurinkoa Helsinkiin. Kuva: Tacotita

Syksyllä 2020 burgeriravintola Bursan tiloihin avautunut Tacotita on Michelin-kokki Jouni Toivasen mielenkiintoinen uutuus, joka täydentää hyvin kauppahallin jo ennestään monipuolista ruokatarjontaa meksikolaisilla herkuillaan. Tacotita panostaa meksikolaisissa street food -annoksissaan laadukkaisiin raaka-aineisiin sekä tasapainoisiin makumaailmoihin, jotka saavat viimeisen silauksen ravintolan omista kastikkeista.

Tacojen lisäksi tarjolla on myös quesadilloja ja pientä naposteltavaa - jälkiruokia unohtamatta.

Ravintola Piilo

 • Mikä: Italialainen ravintola
 • Milloin: Ma-ti 9-18, ke-to 9-20, pe-la 9-22
 • Maista: Bus Gelato -jäätelöä

Piilosta saa italialaisia herkkuja, kuten pizzaa.
Piilosta saa italialaisia herkkuja, kuten pizzaa. Kuva: Piilo

Hietalahden Kauppahallissa vuoden vaihteessa aloittanut Piilo tarjoilee italialaisia makuja niin aamiaisella, lounaalla, illallisella kuin brunssilla. Tähän ravintolaan voit piipahtaa myös viinilasilliselle tai nauttimaan äärettömän herkullista, käsintehtyä Bus Gelato -artesaanijäätelöä, jota saa ostettua myös kotipakkauksissa.

Kun rajoitukset mahdollistavat, kannattaa Piiloon lähteä nauttimaan hyvästä ruoasta ihan paikan päälle, sillä kauppahallin tunnelma tuo oman lisänsä ruokaelämykseen.

Haapasalon Hatsapuri

 • Mikä: Georgialainen kiska
 • Milloin: Ti-pe 11 - 18, la 12 - 18
 • Maista: No tietysti niitä hatsapureja

Hatsapuri on yksinkertaisuudessaan erinomainen tuote.
Hatsapuri on yksinkertaisuudessaan erinomainen tuote. Kuva: Haapasalon Hatsapuri

Lokakuussa Ville Haapasalon kuuluisat kaloripommit, hatsapurit, valloittivat myös Hietalahden Kauppahallin. Ravintola Purpurista Puumalan kautta Suomen valloitukseen lähtenyt hatsapuri on vehnätaikinan ja Suluguni -juuston syntisen maukas liitto, joka on parhaimmillaan juuri uunista otettuna. Yksinkertaista, mutta herkullista!

Jos satut olemaan lähistöllä, kannattaa piipahtaa halliin ja napata mukaansa näyttelijän kuuluisa herkku niin tiedät mistä kaikki puhuvat.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi