Maista Afrikka – African Potsin syvät maut vievät mukanaan

Testaa tomaattikastike, ruokabanaanit tai pinaattikastike, joka vie kielen mennessään.

Mäkelänkadulta löytyvä African Pots on makumatka afrikkalaisiin makuihin. Isolla hymyllä tiskin takana palveleva Richmond Ghansah toivottaa ruokailijat tervetulleeksi tutustumaan 10-15 afrikkalaisen maan makuihin.

Kohta kolme vuotta avoinna ollut ravintola ei syntynyt sattumalta. Taustalla oli lähes kymmenen vuoden työ suomalaisilla festareilla, missä tekijät tutustuivat suomalaisten toiveisiin ja hintatasoon. Elokuussa 2015 ravintola avattiin Ravintolapäivän yhteydessä ja siitä eteenpäin se on palvellut tyytyväisiä lounasruokailijoita.

Missio on laaja, mutta selkeä.

“Haluamme tuoda esiin mahdollisimman monipuolisesti afrikkalaista kulttuuria ja keittiötä. Uskon, että ravintolamme tarjoaa laajimman kattauksen afrikkalaista fuusiota, mitä Suomesta löytyy”, Ghansah kertoo.

African Pots paletti on monipuolinen, osin eksoottinen, mutta täynnä syviä ja hyviä makuja. Raflan ruokabanaaneista on muodostunut pienimuotoinen ilmiö ja nigerialainen tomaattikastike on soossien soossi, joka sopii lähes minkä kanssa tahansa. Ja kuten Ghansah mainostaa, maapähkinä- ja pinaattikastike saa ihmettelemään, voiko pinaatti olla tosiaan näin hyvää.

Lue myös:

African Pots toi afrikkalaiset herkut Helsinkiin
Mäkelänkadusta kasvoi kansainvälinen ruokakatu - tsekkaa 8 tärppiä

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi