Mäkelänkadusta on kasvanut kansainvälinen ruokakatu – tsekkaa 8 tärppiä

Kaupungin kehitys näkyy Vallilan Mäkelänkadulla, kun gentrifikaatio työntää ihmisiä ja palveluita edemmäs täydestä Kalliosta.

Mäkelänkatu on muodostunut muutamassa vuodessa yhdeksi kaupungin kiinnostavimmista ruokakaduista. Mäkelänkadulta löytyy keittiöitä eri puolilta maailmaa ja etenkin lounasruokailijoille on tarjolla paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Ruokatarjonnan ohessa myös yöelämä on vilkastunut Vallilassa. Mäkelänkadun toisessa päässä pitkään palvellut Stadin tähti kerää edelleen jengiä, toisesta päästä löytyvästä Mustasta Härästä on kasvanut suosittu paikka ja Ääniwalli tarjoaa kaupungin parhaita bileitä kivenheiton päässä Mäkelänkadusta. 

Vierailimme muutamissa oleellisimmissa Mäkelänkadun ravintoloista. 

Bocas

Mäkelänkadun uusimpiin tulokkaisiin kuuluva Bocas Winehouse on sympaattinen kolumbialaiskahvila, jonka perustaja Felipe Sarmiento haluaa tuoda kolumbialaisia makuja myös suomalaisten ulottuville.

Bocasin päätuote on kahvi, mutta saatavilla on myös valikoima tostadas-leipäsiä sekä viinejä, joista osa on suoraan Etelä-Amerikasta, osa Etelä-Euroopasta. Sarmiento tekee tiivistä yhteistyötä viinien maahantuojien kanssa, joten valikoimassa on myös harvinaisempia löytöjä esimerkiksi Portugalista.

Brokadi

Zheng He haluaa tarjota kotikaupunkinsa Chengdun makuja myös suomalaisille.
Zheng He haluaa tarjota kotikaupunkinsa Chengdun makuja myös suomalaisille.

Brokadi ei ole mikä tahansa kiinalainen ravintola, sillä se on omistautunut sichuanilaisen keittiön antimiin autenttisella otteella. Kokit ovat omistajapariskunnan kotikaupungin Chengdun parhaimmistoa, joten annoksissa maistuvat aidot sichuanilaiset maut tulisuudesta tinkimättä.

Zheng He on panostanut myös ravintolan sisustukseen, joka ilmentää modernimpaa kiinalaista tyyliä. Suuri osa esineistä on tuotu suoraan Chengdusta, josta ravintola tuo itse myös mausteensa.

Coco Grill

Coco Grillin Josneldy Vegas taitaa venezuelalaisen keittiön.
Coco Grillin Josneldy Vegas taitaa venezuelalaisen keittiön.

Coco Grillin pääpaino on venezuelalaisessa keittiössä, mutta vaikutteita on haettu myös muista Etelä-Amerikan maista.

Päivittäin vauhtuvan lounaslistan lisäksi tarjolla on monipuolinen a la carte, joka pitää sisällään venezuelalaisia grilliherkkuja: lihaa, kalaa, kasvisruokia sekä friteerattuja maissileipiä.

Mashiro

Jo muutaman vuoden ajan vallilalaisia ilahduttanut Mashiro tarjoaa perinteisiä japanilaisia annoksia lohikulhoista nuudelikeittoihin.

Suosituin annos on lohikulho, josta löytyy useita eri variaatioita. Alkupaloina voi maistella muun muassa misokeittoa, wakamesalaattia sekä edamamepapuja.

Sidney´s

Henri Bäckman on valikoinut Sidney'sin viinilistalle useita alkuviinejä.
Henri Bäckman on valikoinut Sidney'sin viinilistalle useita alkuviinejä.

Suvannontien kulmassa sijaitseva Sidney’s on rento vallilalainen korttelibistro, joka tarjoaa hyvän ruoan ohella runsaan valikoiman tarkoin valittuja viinejä. Painotus on trendikkäissä alkuviineissä, mutta tarjolla on valikoimaa myös perinteisempien makujen ystäville.

Vaihtuvien lounasannosten ja lauantaibrunssin lisäksi iltaisin saatavilla on jaettavia annoksia sekä jenkkityylisiä ruokaisia sandwicheja. Ravintolaa pyörittävät Melt Eaterystä tuttu Sidney Hiltunen sekä Winossakin mukana oleva Henri Bäckman.

African Pots

African Pots tarjoaa herkullisen makumatkan Afrikkaan. Tarjolla on 11 afrikkalaisen maan fuusiokeittiötä, jonka herkut voivat aluksi vaikuttaa oudoilta, mutta koukuttavat pian maistajansa. Herkullinen tomaattikastike, ruokabanaanit, pinaattikastike, keltaiset sämpyläpallot ja tulinen chilikastike tekee African Potsin buffetista yhden kaupungin varmimmista lounaspaikoista. Kokonaisuuden kruunaa Richmond Ghansahin välitön ja hymyilevä palvelu tiskin takana.

King Kebab

King Kebab on yksi Mäkelänkadun legendoista ja yksi Suomen suosituimmista kebabmestoista. Nykyisin King Kebabkin on luonnollisesti vönerin tiellä ja mestan kanakebabin sanotaan olevan Suomen suosituin. Tehokasta no-bullshit-palvelua ja jättimäiset annokset.

Lebanese Food

Lebanese Food tuo libanonilaiset maut Mäkelänkadulle. Tarjolla on lihaa ja kanaa, mutta tiskin takaa löytyvä Ali Hajj-Hassan hehkuttaa mestan kasvisvalikoimaa.

2 kommenttia

Injera

27.6.2018 16:09

Miten voi listalta puuttua Addis, fantastinen etiopialainen ravintola mäkelän- ja sturenkatujen risteyksessä!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Mervinmagoisat

29.6.2018 07:25

Bites puuttuu myös. Stadin parhaimpiin kuuluva burgerimesta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi