New Yorkin outsider-taiteen messuilla ihastellaan Pertti Kurikan ja kumppaneiden tuottamaa Inside Out Finland -teosta

Suomalaista outsider-taidetta viedään nyt maailmalle Pertti Kurikan johdolla.

Kuva: Cecil/Wikimedia Commons

Pertti Kurikka lähtee edustamaan Suomea outsider-taiteen messuille New Yorkiin. Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen perustama Pertin Valinta Galleria ja Donkey Hotel ovat tuottaneet virtuaalisen taideteoksen Inside Outside Finland, joka saa ensi-iltansa Ace Hotelilla keskiviikkona 16. tammikuuta 2019.

Tilaisuuden kutsuvieraat pääsevät taiteilija Jani Leinosen opastuksella virtuaaliselle vierailulle Parikkalan patsaspuistoon, Enni Idin taiteilijakotiin Padasjoelle, Kalevi Helvetin performanssiesitykseen sekä Autismisäätiön taidestudiolle Helsinkiin.

Lisäksi teos esittelee neljän merkittävän suomalaisen outsider-taiteilijan elämäntarinat 100 vuoden ajalta. Kukin näistä kokemuksista esittelee myös ainutlaatuisen outsider-taidekohteen Suomessa. Teos on nähtävillä keskustakirjasto Oodissa vielä tammikuun ajan. 

Kurikka osallistuu myös neuvotteluihin Pertti Kurikan Nimipäivät -materiaalin julkaisusta Yhdysvalloissa. Yhteistyökumppanina maassa toimii John Cafiero. Cafiero on bändin suuri fani ja outsider-taiteen keräilijä. Hänen tallissaan on useita eri punkbändejä, kuten Misfits, Osaka Popstar ja hän hallinnoi muun muassa Dee Dee Ramone Trustia.

Lisäksi New Yorkissa kuvataan uutta elokuvaa, jossa Kurikan alter ego Kalevi Helvetti kummittelee ympäri kaupunkia.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi