Oodin leffateatteri Kino Regina tarjoaa maistiaiset: kinokonsertteja, feministisiä teemoja ja elämää suurempia klassikoita

Ohjelmisto pyörähtää virallisesti käyntiin 15. tammikuuta.

Tuhatkaunokkien naiset eivät asetu odotettuihin kaavoihin.
Tuhatkaunokkien naiset eivät asetu odotettuihin kaavoihin. Kuva: Kino Regina

Helsinki saa viikonloppuna uuden elokuvateatterin, kun Oodi-kirjaston sisältä löytyvä Kino Regina aloittaa näytöksensä. Ennakkoviikonloppuna Kansallisen audiovisuaalisen instituutin leffateatteri esittää makupaloja kevään ohjelmistosta.

Virallinen ohjelmisto pyörähtää käyntiin tiistaina 15. tammikuuta.

Ohjelmiston keskiössä on teemasarja Elokuvataivas, joka tuo valkokankaalle elämää suurempia elokuvaklassikoita ja esimerkkejä elokuvataiteen kehityksestä teknisestä näkökulmasta.

Kino Reginan keskeisiä avajaiselokuvia on Frank Borzagen mestariteos Seitsemäs taivas (7th Heaven, 1927) joka on yksi maailman kauneimmista mykkäelokuvista. Rakkauden ja humaaniuden puolesta puhuvassa elokuvassa suurkaupungin köyhimmät ja kurjimmat löytävät pariisilaisesta ullakkokamarista onnen, jota edes ensimmäisen maailmansodan synkkä varjo ei voi murskata. Elokuvan pääosissa ovat Janet Gaynor ja Charles Farrell, ja siitä nähdään tuore digirestaurointi. Elokuvan musiikista vastaa Lau Nau, eli Laura Naukkarinen (piano, laulu, elektroniikka) yhdessä Topias Tiheäsalon (kitara) ja Hermanni Yli-Tepsan (viulu ja kontrabasso) kanssa.

Kino Reginan ”epäviralliseksi” avauselokuvaksi valikoitui Tuhatkaunokit (1966), Vera Chytilovan ja tšekkiläisen uuden elokuvan värikäs helmi. Vahvasti feministisessä ja sanomaltaan anarkistisessa elokuvassa nuoret naiset eivät asetu odotettuihin kaavoihin. Tuhatkaunokit ei ole vakavaa paatosta, vaan vallankumouksessaan ironinen, lähes komediallinen kannanotto.

Francis Ford Coppolan spektaakkelimainen suurteos Apocalypse Now. Redux (1979) on ehkä kaikkien aikojen vaikuttavin Vietnamin sota -kuvaus. Napalmin tuoksua, wagneriaanisia sota-aarioita, psykedeliaa ja surffausta yhdistävä elokuva on äärirajoilla liikkuva matka pimeyden ytimeen. Redux-versioon lisättiin poistettuja kohtauksia, ja värimäärittelyssä kuviin haettiin Technicolorin tuntua.

Kino Reginan lasten näytökset aloittaa suosittu lyhytelokuvanäytös Myyrän seikkailut, joka oli yksi KAVIn päätösnäytöksistä elokuvateatteri Orionissa. Pääosassa nähdään Zdeněk Milerin rakastettu Myyrä.

Tutustu Kino Reginan koko kevään ohjelmaan.

 

Tsekkaa, miltä uusi upea keskustakirjasto Oodi näyttää:

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi