Ravintolatutka: 5 kuumaa talvijuomaa

TableOnline ja City löivät viisaat päänsä yhteen ja metsästivät Helsingistä viisi erilaista lämmintä juomaa talvikauteen.

Ravintolatutka on Cityn ja TableOnlinen yhteinen juttusarja, jossa esitellään kiinnostavia annoksia helsinkiläisissä ravintoloissa. Sarjan toisessa osassa herkutellaan kauden kuumilla juomilla. Lue myös ensimmäinen osa: 4 erilaista tartaria.

Onko talvikeleillä mitään ihanampaa kuin lämmin juoma tunnelmallisessa ravintolassa? Joulun alla maistuu glögi, mutta kuumia juomia löytyy monenlaiseen makuun, ja kaikki ajavat saman asian: lämmikettä keholle ja mielelle. Maistoimme viittä erilaista talvijuomaa, ja tässä ne ovat.

La Maisonin kuuma siideri on runsaan omenainen juoma.
La Maisonin kuuma siideri on runsaan omenainen juoma.

Omenainen herkku

Missä: La Maison, Tehtaankatu 21
Mitä: kuuma omenasiideri. Juoma sisältää omenasiideriä sekä -mehua, tähtianista ja kanelia. Terästyksenä calvadosta. Tarjoillaan kuivatun omenan kera. Hinta: 8 euroa.
Millainen: ruokaisa, omenainen juoma, joka on yhtä aikaa raikkaan moderni ja talvisen perinteinen. Kuuma siideri lämmittää takuulla, ja kuivattu omena käy välipalasta (tai ruokahalun herättelijästä). Mausteissa kaikuu ihana häivähdys joulua, mutta muuten juoma on jouluisen sijaan talvinen - tätä kestää siis juoda läpi koko sesongin. 
Kenelle: makeasta pitävälle.


Murussa nautitaan herkullista, perinteistä punaviiniglögiä.
Murussa nautitaan herkullista, perinteistä punaviiniglögiä.

Herukkainen glögi

Missä: Muru, Fredrikinkatu 41
Mitä: Murun glögi, jossa mustaherukkamehua, vaniljaa, kanelia, anista, kardemummaa, appelsiinia, limeä, sokeria, punaviiniä ja valkoviiniä. Hinta 9,50 euroa.
Millainen: Murun punaviiniglögi on perinteinen, herukkainen, tummanpunainen glögi, johon pieni hapokkuus tuo kiinnostavaa lisää. Viinin maku tuntuu lempeästi ja tuo mieleen keskieurooppalaisen hehkuviinin makeiden glögien sijaan. Tämä juoma sopii erityisen hyvin alkujuomaksi ennen ateriaa miedon makeutensa ansiosta. P.S. Saatavilla myös Finnjävelistä!
Kenelle: perinteisen punaviiniglögin fanille.


Rivolin vaalea glögi on kiinnostavan tulinen.
Rivolin vaalea glögi on kiinnostavan tulinen.

Tulista ja kuumaa

Missä: Rivoli, Albertinkatu 38
Mitä: vaalea glögi, jossa omenasiideriä ja -mehua, sitruunamehua, tähtianista, neilikkaa, kanelia, kardemumma, muscovado-ruokosokeria ja chiliä. Terästykseksi jallua tai Licor 43 -vaniljalikööriä. Hinta: 5/7 euroa. 
Millainen: joulupipareilta ja lapsuusmuistoilta tuoksuva juoma on maultaan yllättävän tulinen ja voimakas. Väri on vaaleaksi glögiksi tumma, jopa kahvia muistuttava. Lasissa kelluva kuivattu appelsiini vapauttaa makua pikkuhiljaa, ja jokainen siemaus maistuu hieman erilaiselta kuin edellinen. Kuumuus ja tulisuus kietoutuvat toisiinsa kiinnostavalla tavalla, ja chilin potku jää kivasti viipyilemään kielelle. Juoma lämmittää takuulla kylmänä päivänä!
Kenelle: tulisten makujen ystävälle.


Luuliemikaakao tarjoillaan suloisista keraamisista kupeista.
Luuliemikaakao tarjoillaan suloisista keraamisista kupeista.

Erikoinen kaakaojuoma

Missä: Gastro Cafe Kallio, Fleminginkatu 7
Mitä: luuliemikaakao, jossa luulientä, suklaata, loraus kermaa ja inkivääriä. Terästyksenä viskiä. Tarjoillaan paikallisen Udumbaran keramiikkakupeista. Hinta: 8,50 euroa. 
Millainen: katsauksen ehdottomasti omaperäisin juoma. Makealle kaakaolle tuoksuva luuliemi on maultaan ensin suolainen, johon sulatettu suklaa tuo kiinnostavaa makeutta. Viskin terävyys pyöristyy luuliemen rasvaisuuden ja suklaan makeuden ansiosta. Pohjalla sulava suklaa tekee viimeisistä kulauksista makeita herkkupaloja. Takuulla erilainen makuelämys!
Kenelle: uusia elämyksiä kaipaavalle.


Raikkaan keltainen juoma on Lyonin versio Normandian totista.
Raikkaan keltainen juoma on Lyonin versio Normandian totista.

Omenainen toti

Missä: Lyon, Mannerheimintie 56
Mitä: Lyonin versio Normandian totista. Juomassa tuorepuristettua omenamehua, sitruunaruohoa, vaniljaa, appelsiinin- ja limenkuorta, kanelia ja tähtianista. Terästyksenä calvadosta. Hinta 10 euroa. 
Millainen: juoman väri on piristävän keltainen ja herkullisen samea - ihanasti itsetehdyn näköinen. Aidon omenainen maku on intensiivinen: makea ja todella pehmeä. Täyteläinen toti on enemmän talvinen kuin jouluinen, joten sitä juo mielellään koko talvikauden. 
Kenelle: ihan kenelle hyvänsä. 

Kerro meille, missä tarjoillaan sinun suosikkijuomasi!

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi