Rivoli sai uudet omistajat – Uusitulla menulla Bressen kanaa ja muita ranskalaisen keittiön klassikoita

Klassikkoravintola Rivoli on tuonut menunsa tähän päivään ja keskittyy entistä vahvemmin ranskalaiseen keittiöön.

Rivoli on palvellut asiakkaitaan Helsingin Albertinkadulla jo vuodesta 1962.
Rivoli on palvellut asiakkaitaan Helsingin Albertinkadulla jo vuodesta 1962. Kuva: Rivoli / TopTaste

Vuonna 1962 perustettu Ravintola Rivoli on käynyt läpi sukupolvenvaihdoksen. Ravintolan vetovastuu on siirtynyt Rivolin perustaneelta Ragni Rissaselta hänen lapsenlapsilleen Jesse ja Jenni Jokilahdelle.

Sukupolvenvaihdoksen myötä isoäidin aikainen menu on modernisoitu tähän päivään, kuitenkin perinteitä kunnioittaen. Rivoli palaa siinä mielessä juurilleen, että painotus keskittyy entistä vahvemmin ranskalaiseen keittiöön.

“Ranskalaisuus on alusta asti ollut voimakas osa ideaa, mutta vähitellen menyyseen tarttui matkamuistona maailmalta paljon muitakin elementtejä”, Jesse Jokilahti sanoo.

Nyt ruokalistaa on yhdenmukaistettu ja sinne on tuotu ranskalaisen keittiön parhaita klassikoita aina Oeuf en cocottesta Croque Madameen, kampasimpukoita ja ankankoipiconfittia unohtamatta.

Uusittu ruokalista on myös isoäidin mieleen, vaikka ajatus menun kokonaisvaltaisesta muutoksesta häntä aluksi hieman hirvittikin.

Bressen kana on harvinaista herkkua

Uudistuksen myötä kalapainotteisuus on saanut väistyä, ja tilaa on annettu muille ranskalaisen keittiön klassikoille. Toki mereneläviä on edelleen saatavilla. Uudelta menulta löytyy muun muassa merianturaa sekä perinteiset simpukat merimiehen vaimon tapaan.

Uusitulla menulla maistellaan myös Bressen kanaa, joka on Suomessa harvinaista herkkua. Bressen kanoja saa kasvattaa vain Ranskassa Bressen alueella, ja CNN:n mukaan niistä vain viitisen prosenttia myydään ulkomaille.

Bressen kana on yksi maailman arvostetuimmista kanaroduista, sillä se on maultaan ja koostumukseltaan aivan eri kaliiberia kuin tavallinen jyväbroileri. Maun salaisuus piilee muita kanarotuja rasvaisemmassa lihassa sekä tarkasti säännellyssä kasvatuksessa. Bressen kanoilla on aina oltava riittävästi tilaa ulkoilla ja niitä saa ruokkia vain Bressen alueella kasvatetulla maissilla, viljalla ja maidolla.

Laadukas Bressen kana on erityisesti Michelin-kokkien suosiossa. Tämän sinijalkaisen kanarodun arvostuksesta kertoo myös se, että se oli maailman arvostetuimman kokkikilpailun Bocuse d’Orin pääraaka-aine viime vuonna, kun kilpailu vietti 30-vuotisjuhlavuottaan.

Jaettavia annoksia ja yhdessä syömistä

Rivoli ottaa uudistuksen myötä myös askeleen kohti elämyksellisen yhdessäsyömisen trendiä. 

Uudistetussa menussa ei ole enää tarkkaa jakoa alku- ja pääruokien välillä, vaan annokset on jaoteltu koon mukaan. Pöytäseurue voi valita listalta haluamansa määrän pieniä tai isoja annoksia, joita on helppo jakaa pöytäseurueen kesken.

"Haluamme edesauttaa yhdessä syömisen elämystä", Jokilahti sanoo.

Uudistetulta listalta voi koota menukokonaisuuden jaettavaksi koko pöytäseurueelle.
Uudistetulta listalta voi koota menukokonaisuuden jaettavaksi koko pöytäseurueelle. Kuva: Rivoli / TopTaste

Rivoli, Albertinkatu 38

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi