Fransmanni-ravintolat uudistuvat rennoiksi ranskalaisbistroiksi

Frans & Amélie on viehättävä ravintolauutuus - vaikka ketjurafla onkin.

Frans & Amélien nizzalainen torilounas on kuin suoraan ranskalaisesta maalaiskeittiöstä.
Frans & Amélien nizzalainen torilounas on kuin suoraan ranskalaisesta maalaiskeittiöstä.

Ravintolakentässä tapahtuu: kaikki Fransmanni-ravintolat uudistetaan tämän ja ensi vuoden aikana. Kolmestatoista Fransmannista seitsemän uudistuu vielä tänä vuonna ja loput on tarkoitus avata uusissa vaatteissa seuraavana keväänä. Uuden ketjun nimi on Frans et les Femmes, ja jokaisen ravintolan nimeksi tulee Frans ja nainen. Frans & Emilie avautui helmikuun lopussa Turussa ja Frans & Amélie viime viikolla Helsingissä. Muita ravintoloita tulevat olemaan ainakin Frans & Michelle sekä Frans & Chérie. 

Viime perjantaina Kluuvikadulla avattu Frans & Amélie on kaunis ranskalaisbistro, jossa panostetaan viineihin, juustoihin ja suklaaseen. Ruokalista on mutkaton läpileikkaus ranskalaisesta ruoasta, ja viikonlopun kunniaksi järjestetään aina simpukkaperjantai.

Vaikka ravintolan teemana onkin Ranska, Frans & Améliessa ei autenttisuuden vuoksi kikkailla. Puhutaan mieluummin eurooppalaisuudesta. Lounaalla tarjolla on runsas Nizzan tori -buffetpöytä, joka sisältää salaatteja, juustoja ja vaihtuvan lämpimän ruoan vaihtoehdon, pientä makeaa unohtamatta. Lista vaihtuu nelisen kertaa vuodessa ja seuraa sesonkeja.

Frans et les Femmes -ravintolat on sisustettu rennolla ranskalaisotteella ja maalais-chic-tyylillä onnistuneesti, vaikka hotelliravintoloita ovatkin. Ranskalaisbistro houkuttelee suklaalla ja viineillä erityisesti kaupunkilaisnaisia herkuttelemaan, ja todistettavasti ainakin toimittaja-kaupunkilaisnaisen on vaikea vastustaa ranskalaista viehätystä. Frans & Amélie toimii lounaalla, illallisella ja after workeilla - ja mainostettava on, että baarista löytyy kuulemma kaupungin edullisin gin & tonic.

Frans & Amélie, Kluuvikatu 8. Avoinna joka päivä.

1 kommentti

Bordeaux or go home

7.3.2016 13:52

Gin & Tonic onkin erittäin ranskalainen juoma.... Mites se viini valikoima?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi