- Annos
BBQ Ribs, 16 e - Liha
Mausteiset porsaan grillikylkipalat - Kastike
Savubarbequekastike - Lisukkeet
Härkäpapuja, leikkopapuja, pekonia, maissinpätkä, jättiveneperunoita (4kpl)
Pitkänsillan pohjoispuolelle on harvoin ruoka-aikeissa asiaa. Kerrassaan ilahduttavan poikkeuksen tekee Flemarin Soul Kitchen, jonka ribsejä syömään matkaamme eräänä sunnuntai-iltana Helsinkiä kurittavan lumimyrskyn lävitse. Satapaikkainen Soul Kitchen yhdistelee surutta etelävaltioiden herkkuja perinteiseen kotimaiseen turvaruokaan. Hintataso on poikkeuksellisen alhainen, ainakin mikäli vertaa eteläisen suurpiirin ruokaravintoloihin, ja annoskoko on Amerikan mallin mukainen.
Salista on onnistuttu lievästi sanottuna haastavasta pohjasta huolimatta stailaamaan mukavan tyylikäs. Palvelu on alusta saakka rennon huomaavaista; pöytä, listat ja alkudrinkit järjestyvät hujauksessa.
Annoksista heikoimman esityksen suorittavat jättikatkaravunpyrstöni (9 e), jotka tarjoillaan perinteisesti etanoille varatussa escargotièressä, ja ovat sanalla sanoen mitättömät. Seuralaiseni vuohenjuustosalaatti (9 e) sen sijaan on miellyttävän raikas, toisin kuin hänen gumbokeittonsa, joka on sekavan ja tukkoisan makuinen kopio louisianalaisesta esikuvastaan. Illan todellinen voittaja on kuitenkin BBQ Ribs -settini, joka on mehevä, maukas ja tolkuttoman suuri. Näitä ribsejä maistaakseen kannattaa kulkea pidempikin taival.
Viinilistalta löytynyt uusi tuttavuus, kalifornialainen Twisted Zinfandel (35 e), osoittautuu nerokkaaksi yhdistelmäksi karhunvatukkaa, muskottipähkinää ja suklaapäällysteisiä kirsikoita.
Plussat
- omaperäinen konsepti
- mielenkiintoinen ruokalista
- yllättävä viinilista
- mahtavat annokset
- maltillinen hintataso
Miinukset
- epätasalaatuisuus
- syrjäinen sijainti
- maksullinen narikka
- sokkeloinen pohjaratkaisu
- melko laaja menu