Suomen 50 parasta ravintolaa -listaus julki: Nappaa pöytä ylistetyistä suosikkiravintoloista

Suomen 50:n parasta ravintolaa on nyt valittu, ja niistä 20:een voit varata pöydän TableOnlinen kautta.

Viisi Tähteä on jälleen julkaissut perinteisen Suomen 50 Parasta Ravintolaa -äänestyksen tulokset. Julkistamistilaisuus lähetettiin suorana Helsingin Messukeskuksessa paraikaa käynnissä olevilta Gastromessuilta. 

Kunnioitettavat 20 vuotta täyttävä listaus perustuu ammattilaisten valtakunnalliseen äänestykseen, johon kutsuttiin tänä vuonna noin 1500 horeca-alojen, juoma- ja ruokabisneksen sekä ravintola- ja ruokakirjoittamisen ammattilaista. Tänäkin vuonna 50 parhaan ravintolan joukkoon ylsi ravintoloita ympäri Suomen aina isommista kaupungeista maakuntiin.

Kaikki listalle mukaan päässeet ravintolat pääset lukemaan täältä.

Listalla peräti 20 TableOnline-ravintolaa!

Suomen 50 Parasta Ravintolaa 2024 -listalta voi bongata jälleen lukuisia pöytävarauspalvelu TableOnlinen ravintoloita. Jos etsit taatusti hyvää ruokaa, juomaa ja palvelua, seuraavat ravintolat kannattaa ehdottomasti laittaa mieliin! 

Sijalla 2: Grön, Helsinki

Listan toisella sijalla komeilee lukuisilla eri titteleillä palkittu Grön, jonka suosio ei ota hiipuakseen. Tässä ravintolassa pääset nauttimaan sesonkeihin, villituotteisiin ja luomuun perustuvasta ruoasta, joka tarjoillaan rennolla, mutta asiantuntevalla otteella.

Grönin Toni Kostian palkittiin Gastromessuilla Vuoden Muutoksentekijä -tittelillä. 

LUE LISÄÄ GRÖNISTÄ: 10 pointtia, jotka tekevät Grönistä yhden Suomen menestyneimmistä - ja herkullisimmista ravintoloista

Sijalla 3: BasBas, Helsinki

Listan kolmatta sijaa hallitsee ikisuosikki Baskeri & Basso - tuttavallisemmin BasBas. Seka asiakkaiden että ammattilaisten arvostusta nauttivan ravintolan suosio perustuu lämpimän bistrotunnelman lisäksi rentoon ja laadukkaaseen asiakaspalveluun, joka kulkee käsi kädessä herkullisen ruoan kanssa.

BasBas on elämys, joka kannattaa ehdottomasti kokea itse - jos vain onnistut nappaamaan pöydän!

BasBasin pastat ja risotot tunnetaan ympäri kaupunkia.
BasBasin pastat ja risotot tunnetaan ympäri kaupunkia.

Sijalla 4: Kaskis, Turku

Turkulaista osaamista edustaa vuonna 2014 perustettu Kaskis, jonka ruokalista nojaa vahvasti sesonkiajatteluun, lähiruokaan ja kasviksiin. Vastuullisuus onkin vahva osa Kaskiksen identiteettia, ja esimerkiksi monet menusta löytyvät raaka-aineet ovat itse kerättyjä.

Ravintolan erinomaisuudesta omaa kieltään kertoo myös ovessa komeileva Michelin-tähti.

Sijalla 6: Vinkkeli, Helsinki

Ruoka- ja viiniravintola Vinkkelin suosio perustuu sen rehtiin, kodikkaaseen ja mutkattomaan tunnelmaan - ravintolaan voi poiketa niin pikaiselle lounaalle kuin illalliselle pitkän kaavan mukaan.

Asiakkaiden lautasille valmistetaan maailman keittiöiden klassikkoannoksia ja laseihin kaadetaan sommelierien ammattitaidolla valitsemia viinejä.

Vinkkelin klassinen linja puree ammattilaisraatiin.
Vinkkelin klassinen linja puree ammattilaisraatiin.

Sijalla 9: Bona Fide, Helsinki

Bona Fide on helsinkiläinen kortteliravintola, joka sijaitsee perinteisessä kruununhakalaisessa ravintolatilassa. Talon kekseliäs ruokalista sekä lompakkoystävällinen hinnoittelu keräävät tässä paikassa kehuja kerta toisensa jälkeen.

Sijalla 10: Bistro Bardot, Helsinki

Laajalti hehkutettu Bardot on Hans Välimäen ja Arto Rastaan rento bistro-brasserie, johon voit lähteä nauttimaan niin mereneläviä, kasviksia kuin laadukasta lihaa herkullisia drinkkejä unohtamatta.

Sijalla 11: VÅR, Porvoo

Ravintola VÅR on kumarrus porvoolaiselle gastronomialle, perinteille ja vieraanvaraisuudelle. Michelin-tähdelläkin palkittu VÅR tarjoaa sesongin mukaista modernia suomalaista ruokaa, joka pohjautuu paikallisiin raaka-aineisiin ja alueelle ominaisiin makuihin.

Ihastuttava VÅR on palkittu myös Michelin-tähdellä.
Ihastuttava VÅR on palkittu myös Michelin-tähdellä.

Sijalla 14: Demo, Helsinki

Suomen pitkäikäisimmän tähtiravintolan, Demon, nyt jo vuosikymmeniä kestänyt nousukiito on päättymässä tulevana kesänä, kun ravintola aikoo sulkea ovensa lopullisesti heinäkuussa.

Lähde siis nauttimaan ainutlaatuisista makuelämyksistä ennen kuin se on liian myöhäistä! 

LUE MYÖS: "Koko Helsinki kiittää!” Asiakkaat ylistävät kilpaa ovensa sulkevaa Demoa - vielä ehdit mukaan jäähyväisiin

Sijalla 15: Alexanderplats, Helsinki

Alexanderplats on korkeatasoinen brasserie, jonka ruokalista perustuu ajattomiin klassikkoannoksiin. Selkeitä, parhaista raaka-aineista valmistettuja annoksia ja laadukkaita juomia. Mitä sitä muuta voisi ihminen toivoa?

Sijalla 18: Ravintola 305

Ravintola-alan lahjakkaista ammattilaisista koostuvan tiimin luotsaama 305 tarjoaa modernin kortteliravintolan tunnelman, herkullisen cocktailkulttuurin kuhinaa ja avokeittiön mahdollistaman ruokailuelämyksen Chefs Table -varauksille.

Luota iltasi ammattilaisten käsiin ja lähde nauttimaan 305:een.
Luota iltasi ammattilaisten käsiin ja lähde nauttimaan 305:een.

Sijalla 23: Wellamo, Helsinki

Jos Wellamosta puhuttiin klassikkoravintolana jo vuosikymmeniä sitten, nyt voidaan todellakin puhua uudesta klassikosta! Uusien omistajien myötä kukoistukseen nousseessa Wellamossa keskitytään suuriin makuihin, herkullisiin viineihin ja cocktaileihin sekä kodikkaan rentoon tunnelmaan.

Sijalla 26: Mami, Turku

Palan Keski-Eurooppalaista tunnelmaa Turkuun tuo kortteliravintola Mami, joka tunnetaan etenkin laadukkaasta ruoasta ja rennosta palvelusta. Mami on takuuvarma luottoravintola, johon hyvän ruoan ystävät palaavat kerta toisensa jälkeen.

Sijalla 31: Outo

Outo on Michelin-ravintoloissa työskennelleen Juho Saralehdon luotsaama ravintola, jollaista et ole ennen kokenut! Outo ja ainutlaatuinen - eli kokemisen arvoinen.

Ravintola Outo on siirtynyt pois Pengerkadulta ja sijaitsee nyt alkukevään ajan pop up lokaatiossa Helsinki Distilling Companyn - Tislaamon ravintolan tiloissa.
Ravintola Outo on siirtynyt pois Pengerkadulta ja sijaitsee nyt alkukevään ajan pop up lokaatiossa Helsinki Distilling Companyn - Tislaamon ravintolan tiloissa.

Sijalla 32: Ragu, Helsinki

Ludviginkadun Ragu saa inspiraationsa skandinaavisen keittiön puhtaudesta ja kekseliäisyydestä. Intohimona ravintolassa ovat Italian ruokaperinteet, viinit ja upeat raaka-aineet.

Sijalla 34: Le Ankka, Helsinki

Keittiömestari Ilkka Lääverin luotsaamassa Le Ankassa nautitaan ranskalaisia aterioita kotimaisten lähituottajien raaka-aineista valmistettuna. Ravintola sijaitsee Huvilakadulla entisen Michelin-ravintola Oran tiloissa.

Sijalla 35: Bistro Gina, Helsinki

Huippukaksikko Hans Välimäen ja Arto Rastaan luotsaamassa Bistro Ginassa meno keittiössä on savuisen sakeaa, ruoka maittavaa, juomat kylmiä ja ravintolan tunnelma iloluonteista.

Ginan taustalla on monelle tuttuja nimiä.
Ginan taustalla on monelle tuttuja nimiä.

Sijalla 38: Bistro o Mat Kirkkonummi

Bistro o Mat tarjoaa huolellisesti valmistettua, nykyaikaista ruokaa pohjoismaisen ja ranskalaisen keittiön perinteisiä valmistustapoja kunnioittaen Kirkkonummen sydämessä.

Sijalla 41: The Bull & The Firm, Helsinki

Kurvissa sijaitseva The Bull & The Firm on baari josta saa kaikkea: rakkaudella valmistettua ruokaa ja cocktaileja sekä huolella valittuja viinejä.

The Bull & The Firm on rento illanviettopaikka Kurvin sydämessä.
The Bull & The Firm on rento illanviettopaikka Kurvin sydämessä.

Sijalla 44: LiV, Tampere

Helmikuussa 2018 Tampereen Laukontorille avautunut LiV on pieni, tyylikäs ja viihtyisä eurooppalaiseen ruokakulttuuriin keskittyvä ravintola, jossa loistava viinivalikoima ja kohtuulliset hinnat kohtaavat.

Sijalla 49: Spis, Helsinki

Tunnelmallinen ravintola Spis palvelee Helsingin keskustassa Kasarminkadulla. Spisin keittiössä syntyy suomalaisen keittiön herkkuja pohjoismaisella twistillä. Tässä ravintolassa tutut raaka-aineet loihditaan yllätyksellisiksi elämyksiksi.

Spisin keittiössä syntyy suomalaisen keittiön herkkuja pohjoismaisella twistillä.
Spisin keittiössä syntyy suomalaisen keittiön herkkuja pohjoismaisella twistillä.

LUE MYÖS: Tässä ovat Suomen parhaat ravintolat: Katso lista asiakkaiden suosikeista

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi