Syötävä puisto on kaikille avoin kesäkeidas Mustikkamaalla

Mustikkamaan Syötävä puisto on kaupunkiviljelyä parhaimmillaan.

Mustikkamaan Syötävä puisto tarjoaa palan maalaisidylliä keskellä kaupunkia. Kesäkahvila työllistää helsinkiläisnuoria ja keskiviikkoisin järjestettäviin puutarhatalkoisiin voi osallistua kuka tahansa. Paikalle voi tulla myös pitämään vaikka piknikkiä ja samalla voi seurailla kanalassa kuopsuttelevia kanoja.

Syötävän puiston puutarhaa hoidetaan talkoohengessä.

“Sinne voi tulla kerran kesässä tai vaikka joka kerta, ja talkoiden yhteydessä jaetaan myös satoa, jos on puutarhasta jotain saatavilla”, viljelyvastaava Jenni Jelkänen kertoo videolla.

Puutarhassa kasvaa monenlaista syötävää, on papuja, herneitä, kaaleja, kesäkurpitsaa, sipulia, porkkanaa, raparperia ja yrttejä. Puistossa on myös marjapensaita sekä omenapuita, jotka tosin ovat vielä niin nuoria, että satoa tulee vielä niukasti.

Puiston sydän on punainen Isoisän torppa, jossa paikalliset nuoret pyörittävät kesäkahvilaa.

Kesäkuun ajan torpassa on toiminut Herttoniemen nuorisotyöyksikön koordinoima kulttuurikahvila, joka työllistää kolme 16–17-vuotiasta nuorta. Päivittäisen kahvilatoiminnan lisäksi keskiviikkoisin ja sunnuntaisin nuoret ovat valmistaneet Alepasta saadusta hävikkiruoasta ilmaisia hävikkiaterioita. Viimeinen hävikkibrunssi tarjoillaan sunnuntaina 1. heinäkuuta.

“Hävikistä tulee milloin mitäkin, ennalta ei voi tietää mitä on tarjolla. Esimerkiksi alkukuusta saimme laatikollisen sipulia, josta teimme 50 litraa haudutettua sipulikeittoa, joka menikin kerralla kaikki. Eli jokaisena hävikkipäivinä aina katsomme yhdessä, mitä niistä alamme tekemään, ja aikaa on pari tuntia loihtia kattaus”, kertoo Päivi Manninen Herttoniemen nuorisotyöyksiköstä.

Sekä kahvila että sen ympärillä pyörinyt kulttuuritoiminta työpajoineen ja ympäristöteoksineen ovat nuorten suunnittelemia.

Heinäkuussa kahvilaan asettuu ympristöyksikön koordinoima nuorten ekokahvila, joka toimii muutamana päivänä viikossa Mustikkamaalla ja muina aikoina Kumpulassa sekä Kallahdessa.

Syötävään puistoon voi tulla viettämään aikaa milloin vaan.
Syötävään puistoon voi tulla viettämään aikaa milloin vaan.

Syötävä puisto, Mustikkamaa

1 kommentti

siya

27.7.2023 10:38

If you are feeling lost or down in the dumps, then it is time to seek out the help of professional escorts. https://www.julieoberoi.com/gandhi-nagar-call-girls/ These services can provide you with the companionship and intimacy that you need in order to feel better about yourself.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi