Töölönranta

Perkele. Nahkakengät sohjossa ja tuulen riepotuksessa pitää sinun Suomessa ravintolaan taivaltaman. Töölönlahdelta puhaltava tuuli ei tunne armoa. Juuri ja juuri eteeni nähden havainnoin lähestyviä valoja – tässä säässä Töölönrannan sali…

Perkele. Nahkakengät sohjossa ja tuulen riepotuksessa pitää sinun Suomessa ravintolaan taivaltaman. Töölönlahdelta puhaltava tuuli ei tunne armoa. Juuri ja juuri eteeni nähden havainnoin lähestyviä valoja – tässä säässä Töölönrannan sali näyttää oikein kutsuvalta. Sisäpihalle päästyäni näyttää maisemakin jo kuin suoraan satukirjan sivuilta repäistyltä. Tosin sitäkin on mukavampi tähystää sisällä kuuma glögilasi hanskassa.

Juuri alkamassa oleva oopperanäytös on tyhjentänyt ravintolan salin tehokkaasti, joten saan nautiskella rauhassa. Iloinen intialaistaustainen(?) tarjoilija häärii palvelemassa välittömällä ja ystävällisellä asenteella – harvoin onnistuu suomalaiselta näin luontaisesti. Ruokalista on yhdistelmä välimerellistä ja skandinaavista keittiötä. Selkeitä ja jopa houkuttelevan tuntuisia ruokia. Listalla ovat hyvin esillä myös viinisuositukset, jotka pääsääntöisesti ovat osuvia. Valitsen alkuun rakuunassa paistettuja jättirapuja salaattipedillä ja pääruuaksi sardellivoissa ja basilikassa kypsennettyä Doradaa (FYI: kala on suomeksi kultaotsa-ahven…). Ravunpyrstöissä maistuu vahvasti valkosipuli, jonka kanssa salaatin tomaattivinaigrette toimii hyvin. Itse salaattipedistä olisin jättänyt jenkkisalaatin pois. Pääruuan kala on maukas, ja lisäkkeiksi riittävät hyvin lautasella olevat grillattu munakoiso ja kirsikkatomaatit.

Töölönranta on viihtyisällä tavalla selkeä ja kokonaisilme on tyylikäs. Ravintolan ruoka- ja viinilista on myös palkittu visuaalisesta ilmeestään. Erinomainen paikka viettää kiireetöntä iltaa ja nauttia Töölönlahden maisemista.

Kiitämme

Moitimme

Suosittelemme