Merkkiraamattu

Evankeliumi kaikille muodin uhreille.

Muotifriikkien vuoden tapaus. Chanelille ja Chloélle suunnitellut suunnittelun grand old man Karl Lagerfeld suunnitteli Hennes&Mauritzille mustanpuhuvan malliston, joka on kaupoissa 12.11. Koskaan aiemmin huippusuunnittelija ei ole tehnyt omaa mallis
Muotifriikkien vuoden tapaus. Chanelille ja Chloélle suunnitellut suunnittelun grand old man Karl Lagerfeld suunnitteli Hennes&Mauritzille mustanpuhuvan malliston, joka on kaupoissa 12.11. Koskaan aiemmin huippusuunnittelija ei ole tehnyt omaa mallis
Celine? Hermès? Giorgio Armani? Onko Vogue sinulle pelkkää hepreaa? Jääkö suurin osa Sinkkuelämää-sarjasta ymmärtämättä? Et yksinkertaisesti ymmärrä, mitä eroa on Dressmanilla ja Hugo Bossilla? Ei hätää, me ymmärrämme.

Mies oli ottanut sisään tumman kirsikan värisen, Bally-merkkisen ison kassinsa”, kuvailee Lumi-kirjansa ensimmäisellä sivulla miestä bussissa kirjailija Orhan Parnuk, jolle povattiin tämän vuoden kirjallisuuden Nobelia.

Vielä viisitoista vuotta sitten, ennen Bret Easton Ellisiä, ei tuotemerkkejä juuri namedroppailtu kirjallisuudessa, saatikaan ns. vakavasti otettavassa kirjallisuudessa. Nyt kirjat, sarjat ja elokuvat ovat niitä täynnä. Sinkkuelämää-sarja tutustutti suomalaiset Manoloihin, Jimmy Choohon, Fendi Baguetteen ja Hermès Birkiniin ja yhdysvaltalaiset Marimekkoon. Tuotemerkit eivät ole sarjassa vain tapa kuvata henkilöitä ja heidän kulutuskykyään, vaan ne ovat olennainen osa juonta.

Uusin villitys ovat hiphopparit, jotka lauleskelevat Louis Vuittonista ja Guccista. 39 prosentissa viime vuonna Yhdysvaltojen top 20 -listalle nousseista kappaleissa mainittiin joku tavaramerkki. Vaatteista mainittiin useimmiten Gucci, Nike ja Victoria’s Secret. Erityisesti 50 Cent on kunnostautunut product placementissa. Hänen P.I.M.P.-biisissään mainitaan mm. Gucci ja Burberry.

On tultu pitkä matka siitä, kun ensimmäiset tuotemerkit Heinz ja Campbell 1800-luvun loppupuolella syntyivät. Merkeistä on tullut merkityksenluojia. Esimerkiksi Leviksen vaikeudet 1990-luvun lopulla johtuivat New York Timesin mukaan siitä, että Levi’s ei ollut kyennyt muuttumaan farkuista elämäntavaksi. Ne tuotemerkit, jotka kykenevät liittämään itseensä mahdollisimman paljon merkityksiä, selviävät.

Tuskinpa Armani pahastui, vaikka Patrick Bateman käyttikin hänen kravattiaan. Kertoihan se ainakin sen, että Armanin käyttäjät ovat rikkaita, vaikkakin vähän hulluja.

Entä ne muut merkit? City listasi 150 vaate- ja asustemerkkiä merkityksineen.

Varoitus!

Älä lue opasta kuin piru merkkiraamattua. Tiedät yhden jos toisenkin brändin, jota ei tässä ole mainittu. Silti kyseessä on laajin ja kattavin Suomessa koskaan julkaistu merkkiopas.

Adidas FIN N/M 2
Saksalaisen Adi Dasslerin perustama sporttimerkki. Jesse Owens voitti olympiakultaa Dasslerin tossuissa vuonna 1936. 1970-luvulla Adidakset olivat antimuotistatement. Run DMC nosti Superstar-kengät superkuuluisuuteen laulamalla My Adidasta 1986.

Abercrombie & Fitch N/M 4
Seksuaalissävytteisistä mainoksistaan syytetty yhdysvaltalainen nuorisomerkki.

Agent Provocateur N 4
Alusvaate- ja seksiasustemerkki, josta saa Swarovski-kristallein koristellun piiskan 87 eurolla. AP-liikkeen asiakkaana on nähty ainakin Kate Moss.

Agnes B S N/M 4
Agnes Troublé perusti ranskalaisen merkkinsä 1970-luvulla. Merkin liskokuviot muistuttavat kovasti Antti Eklundin Marimekolle suunnittelemia liskoja.

Alberta Ferretti S N 4
Italialaista klassista. Alberta avasi oman liikkeen jo 17-vuotiaana.

Alexander McQueen FIN N/M 5
Mc Queenin ensimmäinen kokoelma oli nimeltään Viiltäjä-Jack väijymässä uhrejaan. Työskenteli Givenchylle ennen kuin perusti oman merkkinsä. Nyt vaikuttaa myös Guccin riveissä.

Anna Sui FIN 4
1980-luvulla perustettu yhdysvaltalaismerkki.

Anne Klein FIN N 4
Amerikkalaismerkki, joka on modernin pukeutumisen edelläkävijä.

Armani Jeans FIN N/M 3
Armanin edullinen farkkumerkki.

Arnette N/M 3
Aurinkolasimerkki, joka eli kuumimpia aikojaan 1990-luvun puolivälissä. Tuolloin laseja käytti mm. Mika Salo.

Badgley Mischka S N 5
Kalifornialainen merkki, joka on tunnettu upeista iltapuvuistaan. Charlotte York-Goldenblattin hääpuvun valmistaja. Oikeassa elämässä mm. Winona Ryderin Cameron Diazin, Catherine Zeta-Jonesin ja Elizabeth Hurleyn päällä.

Baldessarini M 4
Bossin vanhempien herrasmiesten merkki.

Bally FIN N/M 4
Carl Franz Ballyn perustama sveitsiläinen kenkämerkki.

Banana Republic N/M 3
GAP:in omistama yhdysvaltalainen “Sand.”

Barbour FIN N/M 4
Öljykangastakeistaan kuulu brittimerkki.

BCBG Max Azria S N/M 4
Yhdysvaltalainen merkki, jonka alkulyhenne tulee sanoista Bon chic, bon genre. Julia Robertsin suosikki, nähtävissä usein Will&Grace-, Frendit ja Sinkkuelämää-sarjoissa.

Bebe S N 3
Oletko suurempi kuin kokoa 38? Unohda yhdysvaltalainen Bebe.

Benetton FIN N/M 2
Luciano Benettonin perustama italialainen värejä taidokkaasti käyttävä villapaitafirma shokeerasi mainoksillaan 1990-luvun alussa.

Bill Blass N/M 4
Amerikkalainen sport-muodin isä. Merkki esiintyy Amerikan psyko -kirjassa.

Birkenstock FIN N/M 3
Vuonna 1967 kehitetyt sandaalit, joilla oli uusi kultakausi 1990-luvun alussa.

Björn Borg FIN N/M 2
Ruotsalainen tennistähden nimeen vannova merkki, joka eli kulta-aikojaan 1990-luvun puolessa välissä. Tuolloin mallina heilui Linda Lampenius/Brava.

Boss FIN N/M 3
Niin, siksi natsi-Saksan johtajien puvut olivat niin hyvännäköiset. Mika Häkkisen sponsori.

Bottega Veneta N/M 5
Italialainen merkki, jonka laukut olivat kuumaa huutoa 2000-luvun alussa.

Brioni M 5
Roomalainen pukumerkki, jonka takana ovat räätälit Nazareno Fonticoli ja Gaetano Savini. Bondin sponsori ja Donald Trumpin vaatettaja. Esillä myös Diili-sarjassa. Kalleimmat Brionin puvut maksavat 11 500 euroa.

Bruno Magli FIN N/M 4
Italialainen konservatiivinen kenkämerkki.

Brooks Brothers N/M 3
Yhdysvaltain vanhin “merkki”, vuodelta 1818, ja miesten valmisvaateteollisuuden pioneeri. Tutustutti amerikkalaiset bermuda-shortseihin. Ralph Lauren oli muinoin Brooks Brothersilla töissä. Esiintyy Amerikan psyko -kirjassa.

Bulgari N/M 5
1800-luvulla perustettu jalokivimerkki, jonka Rooman liikettä (Via Condottilla) Andy Warhol kutsui vmaailman parhaaksi nykytaiteen galleriaksi. Esiintyy mm. Tuomas Vimman Helsinki 12 -kirjassa.

Burberry S FIN N/M 4
Uskoisitko, että 2000-luvun alun suurin muotivillitys Burberry oli myös tutkimusmatkailijoiden, Nordenskiöld, Nansen ja Scott, suosiossa ja Iso-Britannian armeijan upseerien virallinen pukija ensimmäisessä maailmansodassa ja buurisodassa. Se ruutu keksittiin vuonna 1920.

Cacharel S FIN N 4
Jos teinityttö ei 1980-luvun lopulla tuoksunut Anaïs Anaïkselta, hän ei ollut mitään. Nykyään tuoksun mainoksissa on Kate Moss. Ranskalainen merkki on tekemässä 2000-luvulla come backia.

Cartier FIN N/M 5
1847 perustettu jalokivimerkki, johon erityisesti Windsorin herttuapari oli mieltynyt. Cartierin koruja ei Suomesta saa, mutta kelloja myy Aleksanterinkadun Lindroos. Muun muassa seurapiirtoimittaja Rita Tainolalla on Cartierin kello. Kuuluisin kellomalli on Tank.

Calvin Klein S FIN N/M 4
Mikä ei ole minun ja Calvinieni välissä, mainosti Brooke Shields teininä. Heroin chic - ja lapsipornomainoksista syytetty amerikkalaismerkki.

Camper FIN N/M 3
Espanjalainen keilauskengän näköisiä vapaa-ajan kenkiä myyvä merkki.

Canali FIN M 4
Italialainen pukumerkki, joka on kelvannut Amerikan psykoon. Olet nähnyt sen myös elokuvissa Firma ja Pyhimys.

Caterpillar FIN N/M 3
Maansiirtokoneista ja traktoreista asusteisiin ja kenkiin. 1990-luvun lopun suosituimmat kengät olivat keltaiset Catit.

Celine S FIN N 4
Michael Kors aloitti ranskalaisen Celinen pääsuunnittelijana 1998 ja lopettaa tämän kauden jälkeen. Tunnet sen logosta, C.

Cerruti FIN M 4
Perhevaateyritys, jonka Nino Cerruti vuonna 1957 muutti luksusmerkiksi. Vaatettanut yli 60 elokuvaa, esimerkiksi Jack Nicholson käytti Cerruttin pukua Noidat-elokuvassa ja Michael Douglas Wall Street -elokuvassa. Cerrutilla ovat olleet töissä Giorgio Armani ja Narciso Rodriguez. Esiintyy Helsinki 12 -kirjassa.

Chanel S FIN N 5
Ranskalaismerkki, jota voimme syyttää pikkumustista ja Chanel-jakuista. Pääsuunnittelija Karl Lagerfeld. Tunnetuin tuote Chanel n:o 5 -hajuvesi, joka tuntuu olevan ainoa miesten tuntema tuoksu. Femman uuden mainosfilmin tähti on Nicole Kidman ja ohjaaja Baz Luhrmann. Aiemmin vitoskasvo oli Vanessa Paradis.

Charles Jourdan S FIN N/M 5
Charles Jourdan oli ensimmäinen kenkävalmistaja, joka mainosti muotilehdissä 1930-luvulla. 1970-luvulla Jourdanin mainoksia pidettiin legendaarisina. Kaarina Kivilahdella on paljon Jourdanin kenkiä. Hän myös myy niitä liikkeessään.

Chloé S N 5
Suunnittelijoina toimineet mm. vuodesta 1963 Karl Lagerfeld ja vuodesta 1997 Stella McCartney. Bergdorf Blondes –kirjassa rakastetaan Chloén farkkuja.

Christian Dior/Dior Homme S FIN N/M 5
Kehitti nk. new lookin eli suomeksi kapeat hartiat, ampiaisvyötärö ja pohkeisiin ulottuva hame. Viimeisin talon kehittämä muotivillitys Saddle Bag -laukku, jonka mainoksissa nähtiin brassimalli Giselle Bündchen. Dioria ovat johtaneet Yves Saint Laurent, Marc Boham. Gianfranco Ferre ja John Galliano.

Christian Lacroix S FIN N/M 5
Hermés’n ja Patoun ja Japanin hoville työskennellyt suunnittelija perusti oman talon 1987. Osa maailman suuurinta luksuskonsernia LVMH:ta. Esiintyy Amerikan psyko -kirjassa.

Christian Louboutin S N 5
Ranskalainen kenkämerkki, jonka tunnus on punainen solki. Louboutinin kenkiä käyttävät prinsessa Caroline, näyttelijä Catherine Deneuve ja ensimmäinen huippumalli, nykyinen suunnittelija Inés de la Fressange

cK FIN N/M 3
Calvin Kleinin edullisempi merkki. Tunnetuin tuote, ensimmäinen unisex-tuoksu One, jonka mainoksessa keikisteli Kate Moss ja muutama friikki.

cK Jeans FIN N/M 3
Calvin Kleinin farkkumerkki.

Coach S N/M 4
C-kirjaimella tuotteensa koristeleva, asusteisiin erikoistunut yhdysvaltalaismerkki.

Comme des Garcons S N/M 4
Japanilaismerkki, jonka takana on Rei Kawakubo.

Converse FIN N/M 2
1990-luvun alussa suosittu tossumerkki, joka teki comebackin 2000-luvun alussa. Myös Mick Jaggerin jalassa.

Corneliani FIN M 4
Italialaisia eleettömiä pukuja. Lippulaivakauppa Milanossa.

Custo Barcelona FIN N/M 3
Mielikuvituksellisia espanjalaisia paitoja. Suosittu 1990-luvulla.

D&G S FIN N/M 3
Dolce&Gabbanan kakkosmerkki. Myös perheen pienimmille: D&G Junior.

Diesel FIN N/M 3
Italialainen farkkumerkki, joka kampesi Leviksen vallasta 1990-luvun alussa. Useita suomalaisia suunnittelijoita. Viimeisin mallisto saanut inspiraationsa Suomesta. Dieselin hätkähdyttäviä mainoksia mm. Voguelle, Facelle ja Playboylle on kuvannut Ellen von Unwerth.

Dockers FIN N/M 2
Leviksen omistama brändi, joka aloitti miesten khakeilla.

Dolce&Gabbana S N/M 4
Palermolaisen Domenico Dolcen ja milanolaisen Stefano Gabbanan merkki.

DKNY S FIN N/M 3
Donna Karanin halvempi merkki. Sanoista Donna Karan, New York.

Donna Karan Collection S FIN N 4
Donna Karan aloitti Anne Kleinilla suunnittelijana. Perusti oman merkin 1985 ja myi sen 2000-luvun alussa luksustalo LVMH:lle.

Dries van Noten S N/M 4
Belgian lahja maailman muodille. Kuviot ja kirjailu.

Dr Martens FIN N/M 3
Baijerilaislääkärin 1940-luvulla suunnittelemaa saapasta käyttivät 1970-luvulla skinheadit ja punkkarit. Elpyi uudestaan grunge-muodin myötä 1990-luvun alussa.

Earl Jean S N/M 4
Ne farkut jo muutaman vuoden. Mainoksissa keikisteli Giselle Bündchen.

Ecko/Ecko Red N/M 2
Eminemin käyttämä amerikkalainen skeittimerkki.

Elizabeth Arden FIN N 3
Avasi kylpylän Mainessa 1934 ja kehitti meikkejä Hollywoodin filmiteollisuudelle. Eight Hour Cream on syntynyt vuonna 1935. Kuuluisin mainoskasvo näyttelijä Catherine Zeta-Jones.

Emanuel Ungaro S N 4
Värikäs ja koristeellinen ranskalaismerkki, joka esiintyy usein ranskalaisissa elokuvissa.

Emporio Armani N/M 3
Armanin kakkosmerkki.

Escada S FIN N/M 4
Saksalaismerkki, joka on saanut nimensä voittoisan ravihevosen mukaan 1976. Katriina Wuoriston huhutaan olevan mieltyneen merkkiin. Kesätuoksu keikkuu aina myydyimpien tuoksujen listalla.

Esprit FIN N/M 2
Kaliforniassa perustettu casual-vaatteita valmistava merkki.

Estée Lauder FIN N 3
Vuonna 1946 perustettu amerikkalainen meikkitalo, joka käytti vuosia Elizabeth Hurleya keulakuvanaan.

Fendi S N/M 5
Italialainen turkin muodistaja. Fendin tunnetuin laukku on Baguette. Se oli supermuodikas 1990-luvun lopulla, mm. Sinkkuelämää-sarjan Samantha osti itselleen Fendi-kopion.

Fila FIN N/M 2
Italialaismerkki, joka kuului westendiläisnuoren vaatekaappiin 1980-luvulla. Come backia odotellaan.

Filippa K FIN N/M 3
Ruotsalainen vaatemerkki, jonka NK:n naisten osaston vieressä ulkoministeri Anna Lindh puukotettiin.

Fiorucci N/M 3
2000-luvun alussa uudestaan itsensä luonut Fiorucci oli 1970-luvulla kuuma. Designer-jeansit keksineen merkin tiukkaakin tiukempia Buffalo ’70 farkkuja käyttivät mm. Jackie Kennedy, Diana Ross ja Bianca Jagger. Fioruccin perustaja Elio Fiorucci kieltäytyi suunnittelemasta mitään kokoa 10 (Suomen 38) suurempaa.

Fubu N/M 4
Yhdysvaltalainen, mustan Amerikan merkki, jota käyttävät mm. LL Cool J, Janet Jackson ja Boys II menin jäsenet. Kuumimmillaan 1990-luvun puolessa välissä. Levisi Suomeen skeittareilta.

Gant FIN N/M 3
Konservatiivinen amerikkalaismerkki, joka on voimakkaasti levinnyt pohjoismaihin.

GAP N/M 2
Amerikkalaismerkki, joka on saanut nimensä sanasta generation gap, sukupolvien välinen kuilu. Yritti Suomessa Sokoksella, mutta joutui lopettamaan. Frendeissä Joeylla ja Rossilla on ollut GAPin paidat. Mainoksissa esiintyvät Sarah Jessica Parker ja Lenny Kravitz. Myös BabyGap ja GAPnewborn.

Georg Jensen N/M 4
Tanskalainen hopeaseppä, joka valmistaa niin pöytähopeita kuin koruja. Lähin liike Tukholmassa. Tennispelaaja Jarkko Niemisen ja sulkapalloilija Anu Weckströmin kihlasormukset ovat Jensenin käsialaa.

Ghost S N 4
Brittiläinen design-merkki, jonka vaatteet ovat konepestäviä.

Gianfranco Ferre FIN N/M 4
Italialaisen arkkitehdin Gianfranco Ferren vuonna 1978 luoma merkki. Kokoelmissa aina naisten valkoinen paita.

Giorgio Armani S FIN N/M 4
Minimalistiseen tyyliin vannova italialaismerkki. Tuli tunnetuksi American Gigolo -elokuvan vaatteista. Armani ei koskaan käytä kuuluisia malleja. Tosin Patrick Bateman kyllä puhui Amerikan Psykossa Armanin puolesta.

Givenchy S FIN N/M 5
Audrey Hepburn on pukeutunut ranskalaisen Givenchyn vaatteisiin Rakastunut Pariisissa -elokuvassa ja oli Hubert de Givenchyn suunnittelutaitojen suuri ihailija. Vuonna 1996 Givenchyssa vaikutti John Galliano, sittemmin Alexander McQueen.

Gossard FIN N 3
Brittiläinen alusvaatemerkki, jonka push-upit olivat supersuosittuja 1990-luvulla. Suomessa mainoksissa nakuili Janina Frostell.

G’Sus FIN N/M 3
1990-luvulla perustettu hollantilaismerkki, joka mm. pukee Aleksei Eremenko Juniorin. Seuraava Diesel.

Gucci S FIN N/M 5
Guccio Gucci perusti oman kauppansa vuonna 1904 Firenzeen työskenneltyään Lontoon Savoylla ja seurattuaan rikkaiden pukeutumista ja matkatavaroita. 1990-luvulla Tom Ford nosti vararikkoon menneen talon pystyyn. Vuodesta 2001 talossa ovat vaikuttaneet Alexander McQueen ja Stella McCartney. Guccin laukkuja näkee useimmiten Suomessa Ravintola Teatterin VIP-tilassa.

Guess N/M 3
Farkkumerkki, jonka mainoksista Claudia Schifferin ura lähti rakettimaiseen nousuun, ja joka nyt uskoo Paris Hiltonin voimaan.

Halston S N 4
Studio54:n virallinen merkki. Sitä käyttivät niin Jackie Kennedy, Liza Minelli kuin Bianca Jagger.

Harry Winston S N/M 5
Harry Winstonin korut ovat tunnettuja siitä, että niissä käytetään pikkeuksellisen suuria kiviä. Tämän vuoksi Winstonin ovat valinneet Elizabeth Taylor (Winstonin mainoksessa 1987) Marilyn Monroe (Gentleman prefer blondes -laulussa Marilyn Monroe viittaa Harry Winstoniin laulaessaam Talk to me Harry, tell me about it) ja Madonna (Material Girl -video).

Hermès S FIN N/M 5
Ranskalaismerkin tunnetuin tuote ovat värikkäät silkkihuivit (nenäliinan kokoinen maksaa 80 euroa). 1837 perustetun yhtiön halutuin tuote ovat sen sijaan laukut. Niitä varten joutuu jonottamaan usein enemmän kuin kolme kuukautta. Tunnetuimmat laukut ovat Birkin ja Kelly, joka sai nimensä siitä että ruhtinatar Grace Kelly kantoi Hermès-laukkua koko kihlauksensa ajan.

H&M FIN N/M 1
Fast fashionin ruotsalainen ekspertti, jolla on useita tuotemerkkejä kuten Hennes, LOGG ja Conwell. 12.11. kauppoihin ilmestyy Chanel-suunnittelija Karl Lagerfeldin Hennes-kokoelma.

Hugo FIN N/M 3
Bossin nuorempi puoli.

Issey Miyake FIN N/M 4
Japanilainen merkki, jonka isä Issey Miyake on erittäin innostunut suomalaisen Harri Koskisen töistä. Ennen omaa merkkiään Miyake teki töitä Givenchylle ja Guy Larochelle. Miyaken hajuvesi Eau d’Issey oli 1990-luvun lopulla se hajuvesi Suomessa.

IVANAhelsinki FIN N 3
Suomalaisen Paola Suhosen perustama merkki, jolla on liike Uudenmaankadulla.

Ivo Nikkolo FIN N/M 3
Viron Boss ja Max Mara.

Jack&Jones FIN M 2
Sopivan muodikasta, muttei outoa Tanskasta.

Jaeger N/M 4
Brittimerkki, jota käyttivät mm. Oscar Wilde ja George Bernard Shaw. Sopii keski-iän ylittäneille.

Jasper Conran FIN N/M 4
Habitatin perustajan Terence Conranin pojan merkki. Britti Conran suunnittelee mm. brittiläiselle Wedgewoodille astioita, joita myy mm. Stockmann. Sopii brittibopolle.

J.crew S N/M 3
Haluatko näyttä Dawson’s Creek -jengiltä? J.Crew puki sarjan näyttelijät vuodesta 1998.

Jean-Paul Gaultier S FIN N/M 4
Puki miehen hameeseen jo 1985 ja nyt tekee heille meikkejä. Homo chic! Kuuluisin Gaultierin vaate lienee Madonnan vuoden 1990 Blonde Ambition -kiertueella käyttämä vaaleanpunainen satiinikorsetti, jossa oli rintakupit.

Jil Sander N 3
Saksan Max Mara. Avasi ensimmäisen liikkeensä 1968.

Jimmy Choo S N 5
Malesialaissyntyinen Jimmy Choo teki ensimmäisen kenkänsä 11-vuotiaana. Choon kengät ovat harvoin huippumuodikkaita. Prinsessa Dianan suosikkikenkä.

Jlindeberg FIN N/M 4
Ruotsalaismerkki. Jotain Guccin ja Calvin Kleinin välimaastosta.

Kenzo FIN N/M 4
Kenzo Takada avasi ensimmäisen liikkeensä Pariisiin 1970. Lopetti Suomen liikkeensä nopeasti: sijaitsi 1990-luvun lopussa Bulevardin ja Mannerheimintien kulmassa. Toimii myös Kenzo Jap ja Jungle -merkeillä

Krizia/Krizia Uomo N/M 4
Italialaismerkkiä kutsuttiin Crazy Kriziaksi sen kokeilullisten vaatteiden vuoksi.

Lacoste FIN N/M 3
Lacosten perustaneen tennistähti René Lacosten lempinimi oli le crocodile, jonka hän sai voitettuaan vedossa korkotiilinahkaisen matkalaukun. Lacosten ystävä piirsi hänelle krokotiililogon, jonka hän sitten kiinnitti vaatteisiinsa pelatessaan tennistä. Näin syntyi Lacosten logo. 1980-luvulla Lacoste lienee yleisin kopioitu merkki: feikki-Lacosteja myytiin mm. Turkissa ja Kreikassa. Koki pienen renesanssin 2000-luvun alussa.

La Perla N 4
Italialainen pitsisiä luksusalusvaatteita valmistava merkki. Halle Berryn bikinit viimeisimmässä Bondissa olivat Perlan käsialaa.

Laura Ashley FIN N
Viktoriaanistyylistä, herttaista, so british! Myös sisustuksia.

Laura Biagiotti FIN N/M 4
Italialaismerkkiä kutsutaan cashmeren kuningattareksi. Kulta-aika tuli ja meni 1980-luvulla.

Lee S FIN N/M 3
Tavallisia amerikkalaisia farkkuja tavallisille ihmisille.

Levi’s S FIN N/M 3
Maailman kuuluisimmat farkut. Kuuluisimmat Levi’s-peput James Dean ja Marlon Brando.

Lloyd FIN N/M 4
Saksalaiset juristin peruskengät

Loewe N/M 4
Luksusnahkaan erikoistunut espanjalaismerkki, joka on kuluisa siitä että saa eläimen nahkan mukautumaan kuin kankaan. Vuonna 1997 talon suunnittelijaksi nimittettiin Narciso Rodrguez.

Longchamp FIN N/M 3
Ranskalainen laukkumerkki, jota esiintyy paljon erityisesti Lauttasaaren bussissa. 1990-luvun lopussa pissiksen olalla heilui aina kankainen Longchamp niin sanottu Pliage.

Louis Vuitton S N/M 4
Ranskalainen matkalaukkuihin erikoistunut merkki, joka on myös rikollisjengi Vicelordsin tunnus, Esiintyi Frendeissä jo ensimmäisten tuotantokausien jaksoissa, kun Rachelin äiti ilmestyi Luiskan kassi kädessään kahvilaan. Kaarina Kivilahdella on Louis Vuitton matkasarja,

Manolo Blahnik S N 5
Sinkkuelämää-sarjasta superjulkisuuteen nousseet kengät. Muotisuunnittelija John Galliano käyttää näytöksissään vain Blahnikin kenkiä. Trendin toimituspäälliköllä Jenni Liedolla on kuulemma tällaisia pari. Samoin ohjaaja Minna Virtasella.

Marc Jacobs S N/M 4
Sai inspiraationsa grunge-kokelmaansa 1993 Courtney Lovesta. Nykyinen muusa Sofia Coppola. Näyttelijä Winona Ryder jäi kiinni varastettuaan tavaratalosta Jacobsin vaatteita ja pääsi Jacobsin mainokseen.

Marella FIN N 4
Italialainen klassisia vaatteita valmistasva merkki.

Marimekko S FIN N/M 4
Armi Ratian 1950-luvulla perustama merkki, joka 1960-luvulla kelpasi Jackie Kennedylle. Tunnetuin tuote on Maija Isolan suunnittelema Unikko.

Max Mara S FIN N 3
Klassisia vaatteita valmistava merkki on italialaisen juristin Achille Maramottin vuonna 1951 perustama.

Michael Kors S N/M 4
Amerikkalaisen bopon univormu, kuten Marc Jacobs, Kors perusti oman nimeään kantavan merkin vuonna 1981.

Missoni S N/M 4
Italialaismerkin tunnusmerkki: värit ja kuviot.

Miss 60 FIN N 3
Joka pissiksen perusfarkut koko 2000-luvun. Tippuvat niin alas, että pikkuhousut näkyvät.

Miu Miu S FIN N 3
Pradan halvempi merkki.

MNG N 2
Espanjalaisen pirteän Mangon on väitetty jo kaksi vuotta tulevan Suomeen. Odotamme yhä.

Moschino S FIN N/M 4
1983 perustettu italialaismerkki, muodin kauhukakara. Moschinon paidoissa saattoi lukea mm. rahan hukkaa ja muoti vahingoittaa terveyttäsi.

Mulberry FIN N/M 4
Brittimerkki, johon luottaa Westend. Valmistanut kaulaliinan, jota käyttävät ne, joilla eivät ole halunneet Burberryn kaulaliinaa.

Narciso Rodriguez S N 4
Carolyn Bessette-Kennedyn hääpuvun suunnittelija. Teki töitä Calvin Kleinille, Anne Kleinille, Cerrutille. Oma merkki vuodesta 1997.

Nike S FIN N/M 3
Kreikkalaisen voitonjumalan kaima. Perustajat keskipitkänmatkanjuoksija Phil Knight ja Bill Bowerman, Olympiakomitea moitti Nikea mainoksista You don’t win silver, you lose gold.

Nina Ricci FIN N/M 4
Ranskalainen Ricci ei ollut muotia perustusaikanaankaan 1932, pikemminkin varakkaiden naisten vaatteita.

Oscar De La Renta S FIN N 5
Dominikaanisen tasavallan lahja maailman muodille. Paljon konservatiivisia värikkäitä iltapukuja.

Oscar Jacobson FIN M 4
Miesten paitoja ruotsalaiseen koservatiiviseen tyyliin.

Patek Philippe FIN N/M 5
Terveisiä Sveitsistä! Maailman kalleimmat kellot: lähtöhinta 8 000 euroa. Saddam Hussein tapasi lahjoitella omalla kuvallaan koristeltuja Patekeja.

Pierre Cardin FIN N/M 3
1980-luvulla kulta-aikaansa elänyt ranskalainen herrasmerkki.

Polo FIN N/M 4
Ralph Laurenin ensimmäinen merkki, alun perin miehille vuonna 1968 perustettu.

Prada S FIN N/M 4
Miuccia Prada uudisti isänsä matkalaukkubisneksen ja teki siitä 1990-luvun puolivälin suurimman menestyksen. Geek chic!

Puma FIN N/M 2
Tossumerkki, jonka talliin kuuluu mm. Serena Williams ja jonka vaatteita käyttää Madonna.

Richard Tyler S N/M 4
Richard Tyler aloitti uransa disainaamalla esiintymisvaatteita Elton Johnille ja Diana Rossille.

Rolex FIN N/M 5
Kukapa ei olisi 1980-luvulla kuullut Rolexista, vaikka suurimman osan kellot olivat tuolloin rantarolexeja. Tunnetuin luksukellomerkki, mainoskampanjoissa esiintyy mm. uusiseelantilainen oopperalaulaja KiriTeKanawa.

Quiksilver FIN N/M 3
Skeittaaja Tony Hawkin sponsori, joka esiintyy myös Tony Hawk -pelissä. Merkillä on myös Tony Hawk –mallisto. Parhaat ajat meni jo.

Reebok FIN N/M 2
Brittiläinen sporttivaatemerkki, jonka talliin kuuluu tennispelaaja Venus Williams. Eli kulta-aikansa 1980-luvulla. Kävelykenkä espoolaisrouvien suosiossa. Uutta kukoistusta odotetaan: yhteistyössä Jay-Z:n ja 50 Centin kanssa.

Ralph FIN N/M 3
Ralph Laurenia nuorille.

Ralph Lauren S FIN N/M 4
Konservatiivinen amerikkalaismerkki, joka on tuttu mm. Annie Hall ja Kultahattu -elokuvista ja Patrick Batemanin päältä. Frendien Rachelin ex-työpaikka.

Ray Ban S FIN N/M 3
1980-luvun välttämättömyyden Aviator “Top Gun” -lasit olivat taas muotia kaksi vuotta sitten.

Revlon FIN N 2
Vuonna 1932 perustettu yhdysvaltalainen meikkimerkki, jonka kasvo oli vuosia Cindy Crawford ja mainoslause the most unforgettable women in the world wear Revlon.

Roberto Cavalli S N/M 4
Provosoivaa muotia Italiasta.

Rocawear N/M 2
Räppäri Jay-Z:n vaatemallisto, josta hän myös laulaa.

Rochas FIN N 4
1920-luvulla perustettu ranskalaismerkki, joka tunnettiin Mae Westin pukijana. Tunnetuin tuoksu makea Femme.

Salvatore Ferragamo FIN N/M 5
Italialainen kenkämerkki, jonka kulta-aika oli toisen maailmansodan jälkeen. Ferragamo on platformin eli korokepohjan ja kiilakoron isä. Ferragamon Firenzen liikkeessä asioivat mm. Gloria Swanson, Windsorin herttuatar ja Audrey Hepburn.

Sand FIN N/M 3
Tanskalainen konservatiivinen keskiluokan merkki.

Sean John
Räppäri Sean “P.Diddy/Puff Daddy eli Jlo:n eksä” Combsin merkki myi viime vuonna 250 miljoonalla eurolla vaatteita.

Shu Uemura N 4
Japanilaismerkki, jonka isä Shu Uemura aloitti Shirley Mac Lainen ja Frank Sinatran (!) meikkaajana. Maailman parhaiden ripsenkääntäjien valmistaja.

Sisley FIN N/M 2
Benettonin klassisempi merkki. Järkyttänyt pornahtavilla mainoksillaan mm. naisliikettä. Miesten Sisley Suomessa lopetti, vaikka homot tiettävästi asioivat siellä mielellään.

Sonia Rykiel S FIN N/M 4
1960-1970-luvuilla neuleilla maineensa tehnyt ranskalaismerkki.

Stella McCartney FIN N 5
Paul McCartneyn tyttären Stellan vaatemerkki, jota käyttää mm. Madonna. Stella työskenteli ennen omaa taloaan Lacroix’lla ja valittiin 25-vuotiaana Chloén pääsuunnittelijaksi. Huikeat hinnat ja tappiota tekevä talo.

Stéphane Kélian FIN N/M 4
1960-luvulla miesten kengistä aloittanut ranskalainen kenkämerkki.

Stüssy FIN N/M 2
Kova skeittimerkki 1990-luvun alussa.

Swatch FIN N/M 2
Tuomas Vimman kirjassa esiintynyt parhaat päivänsä 1980-luvulla nähnyt kellomerkki, joka teki kellosta muotiasusteen.

Thierry Mugler S FIN N 4
Ranskalaismerkki, joka tunnetaan lähinnä; sokerisesta Angel-hajuvedestään, jota mainostaa Mick Jaggerin vaimo Jerry Hall.

Tiffany N/M 5
Jalokivimerkki, jonka tuotteet pakataan turkoosin väriseen ostoskassiin. Audrey Hepburn käytti Tiffanyn koruja Aamiainen Tiffanylla -elokuvassa. Perustaja Charles Lewis Tiffany.

Tiger of Sweden FIN N/M 3
Ruotsalainen Gucci.

Tod’s S FIN N 4
Prinsessa Dianan lempiloaferit olivat italialaisen Tod’sin.

Tommy Hilfiger S FIN N/M 3
Tunnetaan puna-valko-sinisestä logostaan. Sponsoroi Rolling Stonesin konsertteja ja on saanut David Bowien esiintymään mainoksissaan.

Trussardi N/M 4
Italialaismerkin miesten vaatteet ovat naisten vaatteita konservatiivisempia. No, mutta näinhän asiat yleensä ovat.

Tumi FIN N/M 5
Matkalaukkumerkki. Esiintyy Amerikan psykossa.

Turnbull & Asser M 5
Väitetään olevan maailman ylellisimpien paitojen valmistaja. Brittimerkki, joka on Bondin virallinen sponssi.

Valentino N/M 5
Italialainen mekon mestari! Jackie Kennedylla oli Valentinon hääpuku, kun hän meni Aristoteles Onassiksen kanssa naimisiin.

Van Cleef and Arpels N/M 5
Jalokivimerkki, jonka koruja mm. Marlene Dietrich käytti. Esiintyy Tuomas Vimman kirjassa Helsinki 12.

Vera Wang S N 5
Se hääpukusuunnittelija. Victoria Beckhamin ja Charlotte Yorkin ensimmäinen hääpuku olivat Vera Wang –pukuja. Halvimmat puvut maksavat 2400 euroa.

Vero Moda FIN N 2
Tanskalainen vaatetusjätti, joka sopii keskiluokan makuun ja kukkarolle.

Versace S N/M 4
Gianni Versacen perustama italialaismerkki, jota hänen siskonsa Donatella Giannin kuoleman jälkeen on luotsannut. Pukenut niin Dianan, Madonnan, Jennifer Lopezin kuin Elton Johninkin. Stingin hääasu oli Versacen käsialaa. Versace itse kommentoi tyyliä nän: en usko hyvään makuun. Homojen suosima.

Versus S N/M 3
Versacen kakkosmerkki.

Victoria’s Secret N 2
Alusvaatemerkki, jonka muotinäytökset ovat aina tapaus. Sinkkuelämää-kirjoittaja Candace Bushnellin Reittä pitkin kertoo Victoria’s Secret –mallista.

Vivienne Westwood S N/M 4
Punk-disainia, josta tuli Vogue-korrektia jo 1990-luvulla. Westwoodia kutsutaan grande dame terribleksi.

Wolford FIN N 5
Itävaltalainen sukkahousumerkki, jolle ovat suunnitelleet mm. Karl Lagerfeld, Vivienne Westwood, Christian Lacroix ja Alexander Mc Queen.

Yohji Yamamoto
Japanilaismerkin ensimmäinen kokoelma sai nimen Hiroshima chic! Puki näytöksissään mallit Doc Martenseihin.

Yves Saint Laurent S FIN N/M 5
Naiset miesten vaatteisiin! Ranskalaismerkki esitteli naisille ensimmäisenä kipparitakki ja housut –yhdistelmän sekä smokin. Tom Ford toimi luovana johtajana 2000-luvun alussa.

Zara 1 2 N/M 2
Espanjalaismerkki, joka rantautui Suomeen kaksi ja puoli vuotta sitten.

Lähteet: The Fashion Book (Phaidon), Vuokko Lindfors ja Sirkka-Liisa Paimela: A la mode (Otava), Naomi Klein: No logo, Alissa Quart: Brändätyt

64 kommenttia

Ck5

11.11.2004 19:15

Mihin jäi Peak Performance???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Swedu

11.11.2004 22:14

Kylläpäs muut merkit on kokenut inflaation, jos ruotsalaiset jokapojan ja -tytön merkit kuten Tiger ja J.Lindeberg vastaavat Guccia, ym ...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

samny

11.11.2004 22:28

Niimpa. Prada ja Hugo Boss ovat todellakin eri kastia kuin Ruotsalaiset Lindeberg ja Tiger.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Ville12345

11.11.2004 22:52

Entä missä Von Dutch? :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

PsykoSuomeksi

11.11.2004 23:30

"Vielä viisitoista vuotta sitten, ennen Bret Easton Ellisiä, ei tuotemerkkejä juuri namedroppailtu kirjallisuudessa, saatikaan ns. vakavasti otettavassa kirjallisuudessa."

Jotka haluavat kunnon merkkituuletuksen yläkäyttökoteloonsa lukekoot: Helsinki 12, Tuomas Vimma.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

hmmmmmmmmm

12.11.2004 00:56

Ja missä Billabong?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

City

12.11.2004 10:31

[LAINAUS]Swedu kirjoitti 11.11.2004 klo 22:14:

Kylläpäs muut merkit on kokenut inflaation, jos ruotsalaiset jokapojan ja -tytön merkit kuten Tiger ja J.Lindeberg vastaavat Guccia, ym ...[/LAINAUS]

Toimittaja vastaa: Tässä on tarkoitettu tyyliä. Hintatasohan on ilmoitettu erilaiseksi.
Ja valitettavasti kaikkia merkkejä ei ole listaan mahtunut. Sieltä puuttuu paljon hyvin tavallisia merkkejä, mm. Cottonfield, Jackpot, Replay yms.
-Heini Larros

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

erkkimerkki

12.11.2004 11:10

Missä on Smithy's!?!?!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Matilde

12.11.2004 14:02

Missä Club Monaco? Tai Roots?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nasty_angel86

12.11.2004 14:03

heyheyhey
nyt te teitte pahan mokan, kun kerran otitte sex n' the cityn sarjan merkit mukaan niin unohditte tärkeimmän! MANOLO! Carrie ei kulje ilman!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

baller

12.11.2004 15:08

Ecko/Ecko Red N/M 2
Eminemin käyttämä amerikkalainen skeittimerkki

No mitä vittua?

Aika kaukana "skeitti"merkistä..

Ja toi eminem..hohhoh

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

blondangel

12.11.2004 15:39

heyheyhey
nyt te teitte pahan mokan, kun kerran otitte sex n' the cityn sarjan merkit mukaan niin unohditte tärkeimmän! MANOLO! Carrie ei kulje ilman!

Heyheyhey, vaikka oletkin niin muotitietoinen, että seuraat kyseistä sarjaa ja tunnet merkit, niin älä älähdä ennen kuin otat silmän käteen. Manolo Blahnikin kenkulit mainitaan listalla ja sen yhteydessä vieläpä tuo tv-sarja.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

AdiDasler

12.11.2004 17:42

Serena Williams ei ole enää Puman mannekiini, vaan Niken!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MsSolitaire

12.11.2004 21:48

Saalittava yritelma - lista taynna virheita. Miksi Suomessa viitsitaan vaivautua, kun kaytannossa ei tiedeta mistaan ja kansa pitaa muotitaloja kopioivaa Zaraa jonain tyylimerkkina??? Pari mokaa suostun tassa oikaisemaan: Stella McCartney ei ole enaa vuosiin suunnitellut Chloelle samoin ei Loewelle myoskaan Rodriques. Ja hei, myos minulla on Cartierin kello!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

madeinchina

13.11.2004 12:37

Namedroppailen lisää: Made in Bangladesh, Made in Pakistan, Made in Turkey, Made in Vietnam....

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Schumi_

13.11.2004 18:06

Olikohan se Fila kuitenkin Ferrarin sponsori, eli eipa taida olla ihan kullut sekaan merkki.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Puuttuu

13.11.2004 18:24

Timberland?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Voihkaisu

13.11.2004 22:24

Mua on viime aikoina alkanut ahdistaa tää ylenmääräinen brändäys, miten merkkivaatteet nostetaan suhteettoman suureen asemaan. Oon aina rakastanut kauniita vaatteita ja vasta viime aikoina oon tajunnut miten merkit syötetään meille, mainoskampanjoiden avulla jotka luo räteille jonkin imagon. Ja sitä imagoa ja "elämäntapaa" sitten kiltisti ostetaan. En todellakaan pääse eroon Sisleyllä shoppaamisesta ja Dieselin farkuista, mutta nykyisin sentään olen tietoinen siitä, että kuvittelen sen olevan osa persoonallisuuttani. Siis vaatteethan on toki osa persoonaa, mutta musta se, että monille tietyt merkit ovat, on väärin. Mikäs siinä jos jokin yhtiö tekee kauniita vaatteita, mutta jos Niken, Reebokin ja Adidaksen vaatteista poistettaisiin merkit, kuinka moni edes erottaisi niitä eri valmistajien tuotteiksi? Ja silti se pieni kuvio auttaa niin paljon ostopäätöksen tekemisessä. Merkkejä ei saa palvoa!!!

Puhumattakaan mainoskampanjoista. Mä oon kauhistutut tästä Karl Lagerfeldin ja Hennesin kampanjasta, niin laajamittaista ja tunkeilevaa mainostamista en ole ennen Suomessa nähnyt. Viimeinen pisara oli nähdä se saatanan juliste Svenska Teaternin seinässä, nyt jää Hennes-käynnit pitkäksi aikaa.

Tänään tuli Kämp-gallerian joulukuvasto, jossa oli Burberryn pikkiriikkinen ja ruma avaimenperä, à 30 euroa. Toivottavasti moni teistä ei aio sitä ostaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Sebastyne

14.11.2004 05:39

Tässä artikkelissa oli Adidas ja Raamattu samalla viivalla. Missä kohtaa mättää? Siis mietitään vielä kerran. Adidas. Raamattu. Muoti. Adidas?? Mä en uskaltanut lukea mitä Adidaksen jälkeen tuli.

Niin no, muoti onkin luotu ensisijaisesti tyylitajuttomille ja mielikuvituksettomille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tonicca

14.11.2004 21:15

Niin, tokihan tätä viestiketjua voisi jatkaa pilkunviilauksella, että hahaa tuoltahan puuttuu Carli Gry, Loris Azzaro, KoneHelsinki ja se ja sit kans se.

Pysytään kuitenkin asiassa, eli siinä mitä mieltä olemme tämänkaltaisista luetteloista. Ovatko ne brändikeskeisen maailman ylistystä, vai kenties vain viaton tietopaketti trenditietoisille.

Niin tai näin, minun mielestäni artikkeli oli hyvä. Kiitos siitä. Olen kaivannut tämänkaltaista, ehkä arkisen kylmääkin luetteloa brändeistä. Nimi, lyhyt selitys liitännäisyyksistä ja seuraavaan.

Voisi kysyä mitä sitten. Olenko parempi tai kenties jopa trendikkäämpi ihminen kun tiedän että Gianni oli homppeli ja hänet surmasi toinen homppeli. Ei varmaan ihan näinkään. Tosin pidän hyvänä asiana tietää esimerkiksi brändien hinnoittelun. Jos jokin kaunis lauantaiaamu päädyn Stockmann Outlet- "halpahalliin" hakemaan hyvitystä edellisillan aiheuttamalle punkkumorkkikselle, on hyvä että tiedän mitä kannattaa etsiä, ja tietenkin, mitä löytyneistä tuotteista maksaa. Kun löydän itseni teräskehikkoisesta laarista kainaloitani myöten brändeissä, pidän itseäni valistuneena kuluttajana kun tiedän että sadan euron Calvin on jätte paljon parempi kuin vastaavan hintainen Fjällräven. Taino..riippu tietysti mitkä ovat shoppailun motiivit. Luulen kuitenkin etten päädy aivan lähiaikoina aamuöiseen räntäsateeseen kuusimetsän laidalle. Päädyn siis CK:iin.

Merkeillä brassailun olennainen osa on se, että hinta myös näkyy; ulospäinkin. Versacen vaatteesta tuskin jää huomaamatta suunnittelijan käden jälki. Toisin lienee aivan tavallisella Bossin kauluspaidalla. Lienee sen takia, etten omista yhtäkään kyseisen brändin päällepantavaa. Silloin kun tuotteesta ei ulospäin näy selvästi että kyse on merkkitavarasta, kuluttaja helposti ajattelee, että ostetaan sitten sellainen kledju, missä on kyseisen firman logo pienen noutajan kokoisilla kirjaimilla.

Ne ihmiset jotka oikeasti merkkivaatetuksen päälle ymmärtävät, ja joihin en tunne itse kuuluvani, näkevät kyllä kun kyseessä on brändituotteesta. Heille ei mene läpi rantarolexit tai Goirgio Amrani, made in Thailand, feikit. Halpakopioiden käyttäjät saavatkin kuvittelemansa kunnioituksen sijasta kohdalleen sääliä ja ivailevia katseita. Pian roskakuski- Reiska saakin ylleen aivan käyttökelpoisia vermeitä ja halpiksiin rahansa tuhlannut painuu joko maan alle, tai sitten oikeiden brändien kera kassalinjalle.

Mikä sitten brändituotteissa viehättää. Alun perin merkkituote on ollut takuu laadusta. Tietty nimi tai merkki on ollut tae siitä, että tuote kestää pidemmällekin kuin myymälän oven ulkopuolelle. Tänäpäivänäkin, uskoakseni merkkituotteet ovat laadukkaampia kuin tavalliset. Silti en voi käsittää miksi Sloggi tekee huomattavasti mukavampia alushousuja kuin Armani. Kokeilin, totesin, ja palasin Sloggeihin, epävirallisesti tietenkin. Jos on olemassa mahdollisuus että alushousut syystä tai toisesta joutuvat aamuyön valoon, on pidettävä huoli että esiinpongahtava merkki on joku muu kuin tuttu ja turvallinen.

Vaikkakin ajatusten virta soljuu vuolaana, on kirjoituskiimaa hillittävä ja annettava näppäimistö teidän kanssa- ajattelijoiden kauniisiin kouriinne.

Loppu..tältä erää

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Minaminamina

15.11.2004 13:31

[LAINAUS]MsSolitaire kirjoitti 12.11.2004 klo 21:48:

Saalittava yritelma - lista taynna virheita. Miksi Suomessa viitsitaan vaivautua, kun kaytannossa ei tiedeta mistaan ja kansa pitaa muotitaloja kopioivaa Zaraa jonain tyylimerkkina??? Pari mokaa suostun tassa oikaisemaan: Stella McCartney ei ole enaa vuosiin suunnitellut Chloelle samoin ei Loewelle myoskaan Rodriques. Ja hei, myos minulla on Cartierin kello![/LAINAUS]

Jutussa ei väitetty että Stella McCartney suunnittelisi Chloélle, siinä sanottiin että suunnittelijoina ovat toimineet mm. Karl Lagerfeld (vsta xxx) ja Stella Mc Cartney (vsta xxx). Kyseessä oli sitä paitsi merkkiraamattu ei tyyliraamattu. Tyyleihin ei tässä oteta minkäänlaista kantaa, eikä myöskään eri merkkien "hyvyyteen." Kaipa Zarakin tavaramerkin kriteerit täyttää, ainakin tavaramerkkilain mukaan?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

EMS1

15.11.2004 16:08

Joopa joo, puolusta rauhassa listan laatijaa. Eikös kuitenkin voi jutun kirjoittajalta odottaa, että tiedot ovat ajantasalla, jos kerran tällaisen listan on mennyt vääntämään! Mitä niitä vanhoja tietoja kirjoittamaan...
[LAINAUS]Minaminamina kirjoitti 15.11.2004 klo 13:31:

Jutussa ei väitetty että Stella McCartney suunnittelisi Chloélle, siinä sanottiin että suunnittelijoina ovat toimineet mm. Karl Lagerfeld (vsta xxx) ja Stella Mc Cartney (vsta xxx). Kyseessä oli sitä paitsi merkkiraamattu ei tyyliraamattu. Tyyleihin ei tässä oteta minkäänlaista kantaa, eikä myöskään eri merkkien "hyvyyteen." Kaipa Zarakin tavaramerkin kriteerit täyttää, ainakin tavaramerkkilain mukaan?[/LAINAUS]

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

logomania

15.11.2004 17:43

Lista oli ylläri, en tiennykään, et Suomesta (Helsingistä?) saa mm. seuraavia merkkejä: Alexander McQueen, Anna Sui, Cacharel, Christian Lacroix, Givenchy, Gucci, Hermès, Miu Miu, Nina Ricci, Prada, Salvatore Ferragamo, Yves Saint Laurent. Vai onko kyseessä vaan tuoksut? Jos ei, ni valistakaa, et mistä näitä saa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HimoShoppaaja

15.11.2004 21:50

[LAINAUS]logomania kirjoitti 15.11.2004 klo 17:43:

Lista oli ylläri, en tiennykään, et Suomesta (Helsingistä?) saa mm. seuraavia merkkejä: Alexander McQueen, Anna Sui, Cacharel, Christian Lacroix, Givenchy, Gucci, Hermès, Miu Miu, Nina Ricci, Prada, Salvatore Ferragamo, Yves Saint Laurent. Vai onko kyseessä vaan tuoksut? Jos ei, ni valistakaa, et mistä näitä saa.[/LAINAUS]

Oikeita liikkeitä ei taida olla mutta eiköhän noita eteläisen Helsingin putiikeista ainakin löydy.

Mielestäni koko lista on järjetön, koska sen tekemisessä ei ole viitsitty nähdä pätkääkään vaivaa, vaan on listattu ne merkit jotka nyt ovat sattuneet tulemaan mieleen.

Oma mielipiteeni on ettei brändeillä sinänsä ole väliä, vaan tärkeämpää on laatu johon mielestäni kuuluu myös design. Kun olen asunut pitkään Hong Kongissa jossa käytetään todella paljon rahaa pukeutumiseen ja "varusteluun" (siis accessories, mitä nyt olisikaan suomeksi) ja yliopiston kampuksetkin vilisevät rolexeja ja lv:n laukkuja niin oppii tunnistamaan kuka pukeutuu tyylillä ja rahalla, kuka pelkästään rahalla ja kuka ei käytä kumpaakaan vaan hakee kopionsa rajan takaa.

Artikkeli tosiaan osoittaa millainen takapajula Suomi on muodin suhteen, jos kerran on oikein lehdessä kirjoitettava kuinka jollain tunnetulla tyypillä on minkäkin merkkinen kello tai kengät...hohhoijjaa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

benny_boy

16.11.2004 01:45

Gant FIN N/M 3
Konservatiivinen amerikkalaismerkki, joka on voimakkaasti levinnyt pohjoismaihin.

amerikkalaismerkki? 1960 luvulta lähtien etupäässä ruotsalaisten suunnittelema ja vuodesta 1999 ruotsalaisten omistama merkki. johtokunta ruotsalaisia yhtä lukuun ottamatta - myös myynti ilmoitetaan ruotsin kruunuissa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nosaver

16.11.2004 09:26

Mihin jäi Limbo? Libo unohtui cityltä myös edellisen numeron Style and Vision kommentista. Eihän toimituksella vaan ole mitään tuota Annankadulla sijaitsevaa jo kymmenen vuotta Streettiä tehnyttä putiikkia vastaaN?

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

City

16.11.2004 10:38

[LAINAUS]logomania kirjoitti 15.11.2004 klo 17:43:

Lista oli ylläri, en tiennykään, et Suomesta (Helsingistä?) saa mm. seuraavia merkkejä: Alexander McQueen, Anna Sui, Cacharel, Christian Lacroix, Givenchy, Gucci, Hermès, Miu Miu, Nina Ricci, Prada, Salvatore Ferragamo, Yves Saint Laurent. Vai onko kyseessä vaan tuoksut? Jos ei, ni valistakaa, et mistä näitä saa.[/LAINAUS]

Kyseessä on vain tuoksut tai aurinkolasit, merkkejä nämäkin.

-Heini Larros

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle

16.11.2004 10:39

[LAINAUS]logomania kirjoitti 15.11.2004 klo 17:43:

Lista oli ylläri, en tiennykään, et Suomesta (Helsingistä?) saa mm. seuraavia merkkejä: Alexander McQueen, Anna Sui, Cacharel, Christian Lacroix, Givenchy, Gucci, Hermès, Miu Miu, Nina Ricci, Prada, Salvatore Ferragamo, Yves Saint Laurent. Vai onko kyseessä vaan tuoksut? Jos ei, ni valistakaa, et mistä näitä saa.[/LAINAUS]

Tyyleistä ja merkeistä en tiedä vittuakaan, mutta Stockalla taitaa olla edustus ainakin Guccin ja Givenchyn kamoille, kai joillekin muillekin, ja sit siinä Espan tuntumassa on jotain merkkiputiikkeja..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jeagle

16.11.2004 10:41

[LAINAUS]HimoShoppaaja kirjoitti 15.11.2004 klo 21:50:

Kun olen asunut pitkään Hong Kongissa jossa käytetään todella paljon rahaa pukeutumiseen ja "varusteluun" (siis accessories, mitä nyt olisikaan suomeksi) [/LAINAUS]

"Accessories" vaatteista puhuttaessa on suomeksi "asusteet"

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fashionista

16.11.2004 12:07

"Koskaan aiemmin huippusuunnittelija ei ole tehnyt omaa mallistoaan halpamerkille."

Potaskaa. Englannin halpamerkkipuljut on nykyaan taynna "huippusuunnittelijoiden" mallistoja, mm. Topshop on erikoistununut kyseiseen, myos New Look ja monet tavaratalot ovat palkanneet suunnittelijoita suunnittelemaan tuotteita jokatyton/-pojan ostettavaksi. Ilmio ei siis ole uusi, mutta H&M:n kautta ulottuu myos Suomen markkinoille.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Fragrancefreak

17.11.2004 08:47

HUOM! Olisi vähän oikaistava tähän artikkeliin liittyen:

- Audrey Hepburn käytti ystävänsä Hubert de Givenchyn tekemiä pukuja LÄHES KAIKISSA TUNNETUISSA ELOKUVISSAAN kuten Loma Roomassa, Aamianinen Tiffanyllä...
(Givenchy loi myös Audreylle oman L'Interdit-tuoksun (suomennos: Kielletty) yksityiskäyttöön sillä Audrey kielsi sen julkisen myynnin mutta tuoksu tuli markkinoille muutama vuosi sitten, Audreyn kuoleman jälkeen).

- Vanessa Paradis oli Chanelin COCO -nimikkotuoksun kasvo (muistanette mainoksen jossa Vanessa keikkui lintuhäkissä höyhenpukuun pukeutuneena), EI siis Chanel vitosen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

MaXell_

17.11.2004 12:14

Listasta näyttäisi unohtuneen ainakin oakley... siinä merkki, joka käyttää paljon aikaa ja rahaa tuotesuunnitteluun ja testaukseen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

ShoeLady

17.11.2004 13:05

Lainaus:
Christian Louboutin S N 5
Ranskalainen kenkämerkki, jonka tunnus on punainen solki. Louboutinin kenkiä käyttävät prinsessa Caroline, näyttelijä Catherine Deneuve ja ensimmäinen huippumalli, nykyinen suunnittelija Inés de la Fressange

Onko toimittaja kääntänyt tämän jutun englannista suomeksi? Christian Louboutinin kenkien tunnus on punainen pohja ei solki (sole=pohja eikä solki vaikka alkaakin samalla kirjaimella)! Faktat kondikseen!

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

junyakawakubo

17.11.2004 18:08

Lista ei muuten huomannut kertoa, että Sinkkuelämässäkin useasti nähdyn COMME des GARCONSin vaatteita saa Suomesta: Guerrilla Store Katajanokalla (www.guerrilla-store.com). Fantastinen paikka, jossa näyttää olevan useimmat CDG:n linjat, myös upeita vintage-kappaleita, todellisia harvinaisuuksia! Ja sitten ne tuoksut! On muuten auki vain vuoden...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

yasashii

19.11.2004 03:20

Hei, sen verran lisaisin vain tietoutta etta Puma on myos Adidas perheen merkki. Perustajana toinen Adidas veljeksista. Tosin erillisia yrityksia kummatkin. Ja Reebok on ostettu USA:han jo kauan aikaa sitten.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

merkkitietoine

20.11.2004 21:17

Viihdyttävää ja toimivaa. Monta tietoa jota en tiennyt ja monta joita ilman olisin voinut elää, mutta hauskaa infoa. Ne jotka haluavat päteä merkkitiedolla laittakaapas vaikka se listauksena samaan tyyliin, eiköhän siitä tule oiva lisä juttuun. Aina pitää muistaa, että merkki on tapa tienata rahaa, josta vastalahjaksi ostajan tarkoitus on saada laatua, kadehdintaa, mainetta ja kunniaa yms.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

flippas

23.11.2004 17:50

Filippa K FIN N/M 3
Ruotsalainen vaatemerkki, jonka NK:n naisten osaston vieressä ulkoministeri Anna Lindh puukotettiin

Aika hyödyllinen tieto jos merkki kiinnostaa ja hyvää mainosta ko. firmalle... :)

Mutta muuten ihan viihdyttävä artikkeli, jos sen osaa lukea ,ja viilaamatta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kalle_kala

24.11.2004 17:25

Argh!
Miten törkeä City loppujen lopuksi sitten onkaan..
Vastasin vuoden alkupuolella Cityn hakemukseen missä haettiin kirjoittajia. Samalla piti liittää ideoita ja Merkkiraamattu oli yksi ideoistani, tosin se kulki eri nimellä. Olen varma, että olisin pystynyt touteuttamaan sen paremmin, sillä Marimekko ei todellakaan ole samanhintaista kuin Prada! Lisäksi Comme Des Garconsilla on oma kauppa Katajanokalla, mutta kirjoittaja oli laittanu artikkeliin että niitä ei saisik Suomesta! Huonoa City! En ole enää niin fanaattinen lukija kuin ennen...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

blinx

25.11.2004 13:34

[LAINAUS]Kalle_kala kirjoitti 24.11.2004 klo 17:25:

Argh!
Miten törkeä City loppujen lopuksi sitten onkaan..
Vastasin vuoden alkupuolella Cityn hakemukseen missä haettiin kirjoittajia. Samalla piti liittää ideoita ja Merkkiraamattu oli yksi ideoistani, tosin se kulki eri nimellä. Olen varma, että olisin pystynyt touteuttamaan sen paremmin, sillä Marimekko ei todellakaan ole samanhintaista kuin Prada! Lisäksi Comme Des Garconsilla on oma kauppa Katajanokalla, mutta kirjoittaja oli laittanu artikkeliin että niitä ei saisik Suomesta! Huonoa City! En ole enää niin fanaattinen lukija kuin ennen...[/LAINAUS]

Ja merkkiraamatun tapaisia juttujahan ei muissa lehdissä ole ikinä ollut... Jep jep.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

comedy

1.12.2004 11:48

Tämän valtavan farkkubuumin vallitessa on valitettavaa nähdä kuinka moni oikea farkkumerkki on unohtunut listauksesta. Nudie, Pepe Jeans, Seven, Acne, Evisu, Rare, Fake London, Vintage 55, Edwin. Ja mikä parasta kaikkia edellä mainittuja löytyy suomesta.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mcmoomo

14.12.2004 15:28

No just joo...eikö kukaan sitten lukenut sanaakaan mitä mainittiin ennen listaa:
------
Varoitus!
Älä lue opasta kuin piru merkkiraamattua. Tiedät yhden jos toisenkin brändin, jota ei tässä ole mainittu.
------

Mielestäni artikkeli on ihan hyvä, ja ainakin minulle ensiaskel "merkkien maailmaan". En ole koskaan oikein merkkien perään ollut, enkä ole ollut merkkivaatteiden kokoluokassakaan. Nyt kun painoa on lähtenyt hieman yli 30kg, alkaa merkkikuteetkin mahtua päälle, ja luonnollisesti kiinnostamaan.
Ja just tän takia merkki"raamattu" on hyvä opus, vähän niinkuin alkuun pääsemiseen. Saa ainakin käsityksen mitä merkkejä maailmalla on ja niinpoispäin.
Enemmän olisi ehkä voinut panostaa vielä merkkeihin joita saa suomesta, sillä raamatun perusteella tarkastelin erään valmistajan kuteita, ja meinasin tilata suoraan jenkeistä, mutta onneksi soittelin tulliin. Hintaa tulee 12% tulli + alv. 22%, eli se siitä sitten.

Annan kirjoittajalle kuitenkin arvosanan 8,5. Hyvä artikkeli, ja toivottavasti saadaan päivitetty versio vaikkapa puolen vuoden päästä.

Kiitos...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

franti_vahanen

6.1.2005 21:14

GANT EI ole USA:lainen vaan RUOTSALAINEN

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

erso

1.2.2005 00:23

njoo, mutta nyt puhuttiinkin "oikeista" merkeistä, ei mistään tollasista max 2 vuotta pinnalla olevista haihatuksista

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lauruskainen

1.2.2005 11:30

Tietääkö kukaan mikä liike Helsingissä myy Stella McCartneyn aurinkolaseja?! Näin viimeisimmässä Gloria-lehdessä parit ihanat aurinkolaisit kyseiseltä suunnittelijalta, mutta en tiedä mistä löytäisin ne...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Lacoste

9.2.2005 12:49

No, en tiedä Gantin alkuperäisestä kotimaasta, mutta hyvän ystäväni isä toi sen aikoinaan Yhdysvalloista Suomeen. Ystäväni on siis arvattavasti kävelevä
GANT - mainos. :D

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Nannanni

9.2.2005 15:05

Kuka on anna sui?????vastatkaa..kiitos..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

HellaNinni

9.2.2005 15:07

moi kaikille..
tietääkö kukaan adoptiosta? olen 17 ja haluaisin adoptoida lapsen..

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jere

24.2.2005 05:39

En tieda olenko ymmartanyt vaarin, mutta olen saanut kasityksen etta Zara on kotoisin italiasta, eika espanjasta???

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

tollot

1.3.2005 10:16

[LAINAUS]Nannanni kirjoitti 09.02.2005 klo 15:05:

Kuka on anna sui?????vastatkaa..kiitos..[/LAINAUS]

Katso Voguesta

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Zarasta

1.3.2005 10:18

[LAINAUS]JJHanhi kirjoitti 24.02.2005 klo 05:39:

En tieda olenko ymmartanyt vaarin, mutta olen saanut kasityksen etta Zara on kotoisin italiasta, eika espanjasta???[/LAINAUS]

Jos ei tiedä selvästikään jotain, niin mun mielestä on ainakin hassua et tulee julistamaan sen kaikelle maailmalle. Siis: Zara on espanjalainen merkki. Tarkista vaikka niide netti sivuilta...

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

mihin

5.11.2005 15:39

ben sherman, lyle & scot french connection.... listaa voisi jatkaa loputtomiin

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
4 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

joojust

16.11.2005 23:28

spedet

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Palliaivot

31.12.2005 00:18

Ette te vieläkään ymmärrä! "Merkkituotteet" päällänne tehdään halvalla, halvan työvoiman maissa. Katsos, valmistusmaata ei tarvitse enää merkitä mutta haittaa ei tee, jos ompelee tekeleeseen "designed in italy" lapun. Pääapina Pariisissa vetää sellaisen paidan päälleen ja pikkuapinat täällä seuraavat perässä. Heteromiehiä ei kiinnosta vaatteen merkki, ainoastaan se kuinka helposti sen saa riisuttua. Pukeudutte naiset toisillinne. Pukeudutte turhaan.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CristianBrocchi

27.1.2006 22:59

Puma EI OLE "Adidas-perheen" merkki, vaan selkeästi kilpaileva yritys. Dasslerin veljekset perustivat riitaannuttuaan kumpikin oman yrityksen, vaikka aluksi heillä oli yhteinen yhtiö (Gebrüder Dassler Schuhfabrik). Hiljattain ostettu Reebok ja Salomon sen sijaan ovat osa Adidasta. Puma on Niken ohella Adidas-Salomon AG:n pahin kilpailija.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

CristianBrocchi

27.1.2006 23:02

Gant U.S.A. voitaneen nykyisestä ruotsalaisomistuksesta huolimatta luokitella jenkkimerkiksi, se on kuitenkin perustettu USA:ssa. Lisäksi tähtilippu näkyy logossa, ja USA on osa merkin nimeä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

nhy

9.3.2006 19:32

bvlgari eikö

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

..dapaa

17.7.2006 22:36

Tuolta puuttui Armani Exchange!?!? Armanin halvempi merkki.. eikös se ole Bvulgari

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

farmarihurmuri

9.8.2006 17:18

mistä ostatte Timezone-housunne??tsekkaa, http://www.vipstyle.fi/brands2.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

farmarihurmuri

9.8.2006 17:20

mistä ostatte Timezone-housunne??tsekkaa, http://www.vipstyle.fi/brands2.html

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jake1978

26.11.2006 15:32

Gant on alunperin Ameríkkalainen vaatemerkki, mutta nykyään se on Ruotsalaisessa omistuksessa ja siksi niiden liikkeitä on nyt niin paljon enempi Pohjoismaissa. Suomessakin kyseisen merkin omat liikkeet ovat lisääntyneet. Osa merkin mallistosta myös suunnitellaan Ruotsissa. Gantin paidoissa ja takeissa silti mainostetaan merkin alkuperämaata eli logona on U.S.A:n lippua mukaileva "vaakuna" ja mm. takkien vuoressa lukee American sportswear yms. Mitä vaatteiden laatuun tulee niin Gantin takit, villapaidat ja neuleet ovat hyvin laadukkaita, siistejä ja kestäviä. Samoin t-paidat ja pike-paidat. Sen sijaan golleget eivät ole kummoisen laatuisia ja monet hoikat ei tykkää kyseisen merkin vaatteista koska ne on aika reiluja mitoitukseltaan ja esim. miehille ei tahdo olla myynnissä juuri missään s-kokoa eikä naisille xs-kokoa olevia Gantin tuotteita. Monet Gantin tuotteista on laatuunsa nähden ylihinnoiteltuja, koska puuvillalaatu on usein heikompaa kuin muilla merkeillä. Gantin vaatteiden valmistusmaa on usein Kiina, Hong Kong tai Taiwan ja enpä usko että neuleen vammistuskulut on puoliakaan vaatteen ulosmyyntihinnasta ja kuitenkin halvimmat merkin neulesitakin maksavat sen 99,00 euroa.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Jake 1978

26.11.2006 15:44

Lisää merkkituotteista... Diesel tekee laadukkaita ja hyvännäköisiä fakkuja niin miehille kuin naisillekin, mutta kyseisen firman paidat on todella heikkoa materiaalia ja rumia/muutenkin surkeita tekeleitä. Farkut on kuitenkin hieman liian ylihintaisia, vaikka ovatkin laatukamaa. Boomerang on laadukas, siisti ja hyvin tehty Ruotsalainen vaatemerkki (miesten&naisten vaatteet) samoin Peak Performance. Vaikkakin siltä merkiltä on nyt ilmestynyt aika rumannäköisiäkin vaatteita. Noi merkit ei ooo mitään sikakalliita.

Juhlavammista vaatteista Sandin vaatteet ja Hugo Bossin vaatteet on tosi hyvälaatuisia, ajattomia ja kestäviä. Henri Lloyd on myös tyylikäs, ajaton ja laadukas vaatemerkki. Polo Ralph Laurenkin vaatteet on ylihintaisia ja yliarvostettuja laatuun ja valmistusmaahan nähden.

Lacosten vaatteet on kanssa tyylikkäitä, laadukkaita ja tosi hyvistä materiaaleista tehty. Lisäksi niiden mallistossa on kivoja värejä ja ne vaatteet on hieman erilaisia kuin muilla merkeillä. Ainoa miinus merkissä on se et se logo on esillä joka tuotteessa ja se logo itsessään on vähän tyhmän/lapsellisen näköinen.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Allelaitettavaa..

13.3.2007 01:33

Mistähän mahtaa löytyä Agent provocateurin lähin liike? Muistelin että Tukholmaan olisi tulossa sellainen, mutta saatan olla metsässä kuin lumiukko muistelojeni kanssa. Auttakaa neitoa hädässä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 1 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Hellunrei

11.1.2008 20:49

Lisään vaan, että Henri Lloydin neulevaatteet ovat tosi heikkolaatuisia. Nyppyyntyivät heti ja menettivät muotonsa. Pipot samoin. En suosittele.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
6 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

lMOOLIA

14.9.2009 23:04

Ootte sillee aika köyhii

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
3 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi