- Ota tyylikäs kangasliina ja kostuta se nihkeäksi. Liina saa olla mielellään valkoinen. Iso kankainen servietti käy.
- Löysää kierrekorkkia, jotta se aukeaa paremmin.
- Sijoita liina vasemman käden etusormen ja keskisormen väliin, niin että siitä on 5 cm sormien yläpuolella.
- Aseta viinipullo tukevasti pystyyn vasempaan kämmeneen, niin että etiketti näkyy tarjoiltavalle.
- Paina peukalolla liina kiinni takaetikettiin.
- Vedä liina suoraksi. Kiristä liina kaulalle ja kierrä kireäksi korkin ympärille yhden kierroksen.
- Päästä liina peukalon alta vapaaksi. Vedä liinalla korkki auki. Käytä oikeaa kättä.
- Tarkista kumpaan suuntaan korkki aukeaa, jotta et vahingossa kiristä sitä tiukemmalle.
- Korkin avaaminen ketterästi sujuu hyvin vasta useiden harjoittelukertojen jälkeen.
Lähde: Shakerin Mika Räisänen.