Job'd tuo ilmaisia lisäkäsiä tapahtumille ja työtä nuorille

Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanke lisää maahanmuuttajataustaisten nuorten yhdenvertaisuutta koulutuksen ja työelämän saralla.

Nuorille tarjotaan töitä Helsingin erilaisiin tapahtumiin Job'd-toimintamallissa.
Nuorille tarjotaan töitä Helsingin erilaisiin tapahtumiin Job'd-toimintamallissa. Kuva: Idän kyläjuhlat/Stoa

Job’d-toimintamalli antaa Helsingin tapahtumanjärjestäjille mahdollisuuden työllistää nuoria tapahtumissaan osana Maahanmuuttajanuorten Helsinki -hanketta. Työnantajajille lisätyövoima on maksutonta, sillä mallin kautta työllistetyn nuoren palkan ja muut koituvat kustannukset maksaa Maahanmuuttajanuorten Helsinki. Hankkeen koordinaattori Sami Komppula kuvaa hanketta win-win-tilanteeksi tiedotteessa.

“Tämä on hieno mahdollisuus sekä nuorille että tapahtumille – ja oikeastaan koko kaupungille. Nuoret saavat osaamista ja työkokemusta, joka auttaa heitä eteenpäin työelämässä. Tapahtumat puolestaan saavat innokasta työvoimaa ja helsinkiläiset sekä ei-helsinkiläiset tapahtumankävijät entistä sujuvammin toteutettuja tapahtumia. Nuoret saavat työstä palkkaa, mutta tapahtumanjärjestäjälle toiminta on maksutonta.”

Tapahtumanjärjestäjien tulee tarjota selkeitä ja nuorille sopivia työtehtäviä. Hankkeella pyritään antamaan nuorille arvokkaita ensikosketuksia työelämään ja ehkäisemään syrjäytymistä. Tapahtumanjärjestäjän on annettava nuorelle palautetta työstä sekä työtodistus. Tämä auttaa nuoren mahdolisuuksia jatkotyöllistymisessä.

Maahanmuuttajanuorten Helsinki on Helsingin kaupungin viisivuotinen hanke.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
9 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi