Kenen tahdissa kampanjat käydään?

Presidentinvaalikampanja saa jenkkiläisiä piirteitä, kun muusikot asettuvat tukemaan ehdokkaitaan.

Lähtisikö Rammstein Paavo Lipposen kampanjaveturiksi?
Lähtisikö Rammstein Paavo Lipposen kampanjaveturiksi?

Suomalainen presidentinvaalikampanjointi imee piirteitä Yhdysvalloista, jossa laaja joukko artisteja asettui Barack Obaman taakse hänen taistossaan John McCainia vastaan.

Suomessa Vihreiden Pekka Haavisto on saanut taakseen rivin muusikkoja. Anssi Kelan johtamassa Haavisto Bandissä nähdään solisteina muun muassa Janna Hurmerinta, Manna, Mikki Kauste, Siiri Nordin, Anna Puu, Eero Raittinen, Sami Saari, Olavi Uusivirta, Veeti ja Lauri Ylönen. Haavisto Band nousee lavalle Tavastialla 11. joulukuuta.

Haaviston tuki-illassa nähdään livenä myös 22-pistepirkko, The Flaming Sideburns ja Freud, Marx, Engels & Jung.

Kampanjointimalli saa pohtimaan, minkälaisia artistikattauksia muut ehdokkaat voisivat saada taakseen. Osa ehdokkaista on julkistanut tukijalistojaan, joista muusikoita voi poimia. Muiden kohdalla mennään vapaasti assosioimalla.

Paavo Arhinmäen takana seisoisi todennäköisesti lauma katu-uskottavia räppäreitä, kuten Notkea Rotta, Petos ja Jontti. Arhinmäki vilahteli Graciaksen videolla, ja Gracias on sanonutkin äänestävänsä Paavoa.

Timo Soini voisi käydä kampanjaansa Tero Vaaran johtaman Mamban ja Frederikin tahdissa, ehkä jopa Popeda saattaisi tarttua remmiin.

Sari Essayahin taustalla pauhaisi kirkon enkelikuorot, mutta uskottavuutta toisi lisää saarnamies Ruudolfin saaminen kampanja-avuksi. 

Tosielämässä Eva Biaudet’n tueksi on ilmoittautunut Ville Pusa, Geir Rönning, Marika Krook ja Benny Törnroos. Hyvä, että nämä on listattu vaalisivulla. Nimet sopivat mielikuviin, mutta niitä ei olisi saanut ikimaailmassa nousemaan mieleen. Biaudet’n takana suurimmat nimet ovat näyttelijöitä, kuten Laura Malmivaara, Maria Sid ja Jonna Järnefelt.

Sauli Niinistön kampanjasivulta huomaa, että miehen taustajoukoissa seisoo muusikoista iso kasa oopperalaulajia. Tunnetuista nimistä myös yrittäjähenkiset Kristian Meurmann ja Rainer Friman ovat asettuneet Niinistön julkiseksi tueksi. Näillä gallup-prosenteilla tukijoihin kuuluu varmasti iso liuta muitakin artisteja. Esimerkiksi jazz-baari Storyvillen lauteilta löytyy varmasti Niinistön suosijoita. Mielikuvien tasolla Jorma Kääriäisen charmi osuu Niinistön kanssa yksiin.

Assosiaatio käy mahdottomaksi, kun tullaan Paavojen Lipponen ja Väyrynen kohdalle. Kylillä on kuitenkin huhuttu, että Lipposen tueksi saataisiin Rammstein ja Väyrystä tahdittaisi Korsuorkesteri.

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi