Mira Luoti ja Adikia vaativat raiskauslain muuttamista: seksi on kommunikaatiota, ja jokaisella on oikeus perääntyä missä vaiheessa tahansa

Suostumus2018-kampanja pyrkii muuttamaan raiskauslakia yksilön itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Monet artistit esiintyvät tänään kampanjan tukikonsertissa Tavastialla.

Mira Luoti ja Adikia ovat mukana tukemassa Suostumus2018-kampanjaa.
Mira Luoti ja Adikia ovat mukana tukemassa Suostumus2018-kampanjaa.

Räppäri Adikian ei tarvinnut kahta kertaa miettiä lähtemistä mukaan Suostumus2018-kampanjaan. Hän on kokenut paljon seksuaalista häirintää niin artistina kuin ennen artistiuraansa.

“Kyse ei ole vain raiskauslainsäädännöstä vaan asenteista, miten naiskehoon suhtaudutaan julkisessa tilassa. Kaikilla on oikeus niin fyysiseen kuin henkiseenkin koskemattomuuteen ja määrittää omat rajat”, Adikia summaa.

Suostumus2018-kampanja pyrkii muuttamaan raiskauksen rikosoikeudellisen määritelmän jokaisen ihmisen itsemääräämisoikeutta kunnioittavaksi. Kansalaisaloitteen loppukiri on käynnissä, sillä aloite tulee allekirjoittaa 5. joulukuuta mennessä.

Nykyinen raiskauslaki vaatii muutosta, sillä raiskauksen rangaistus määritetään usein tapahtuneen väkivallan mukaan, ikään kuin raiskaus ei aina itsessään olisi väkivaltainen teko.

Kampanjan takana oleva yksityishenkilöistä, puolueista, kansalais- ja nuorisojärjestöistä muodostuva ryhmä haluaa, että raiskaus määritellään suostumuksen puutteen kautta.

Adikian mielestä yleinen asenneilmapiiri seksuaalisuuden ympärillä on vääristynyt. Hänen mukaansa suostumuksen pitäisi olla itsestään selvä osa seksuaalista kanssakäymistä.

“Keskustelun pitäisi olla tärkein osa esileikkiä, oli sitten parisuhteessa tai baarituttuja. Jokaisella on oikeus perääntyä seksistä missä vaiheessa tahansa. Seksi on keskustelua ja kommunikaatiota”, Adikia sanoo.

Samoilla linjoilla on Mira Luoti: kaikki seksi, johon ei ole molemminpuolista suostumusta, on seksuaalista väkivaltaa.

Luoti on pitkään ollut mukana naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisessa Joku Raja! -verkostossa. Myös Luodin mielestä seksuaalinen itsemääräämisoikeus ansaitsee parhaan mahdollisen lain suojan.

“Suostumus2018 on todella tärkeä, sillä muutoksen on tapahduttava. Annan kampanjalle kaiken tukeni”, Luoti kertoo.

Kuten Adikialla myös Luodilla on henkilökohtainen suhde aiheeseen. Artistit kokevat, että vain keskustelemalla suostumuksesta ja itsemääräämisoikeudesta laki ja ilmapiiri voivat muuttua.

Adikian mielestä tervettä seksuaalikäyttäytymistä voi edistää omissa verkostoistaan normalisoimalla seksistä puhumista ylipäänsä.

“Jokainen voi vaikuttaa omaan lähipiiriinsä puhumalla aiheesta sekä omalla käytöksellään.”

Sekä Luoti että Adikia esiintyvät tänään Suostumus2018-kampanjan tukibileissä lukuisten muiden artistien kanssa. Maija Vilkkumaa, F, Onniboi, B.W.A., Jenna Alexa, Kasper, Mercedes Bentso, Raja, SoFa ja Tommy Lindgren kerääntyvät Tavastialle osoittamaan tukensa.

Mukana ovat myös All Female Panel stand up -ryhmän koomikot Kaisa Pylkkänen & Saana Peltola. Tilaisuuden juontaa Ronja Salmi.

Konsertin tuotto käytetetään täysimääräisesti Suostumus2018-kampanjan tulevien kampanjatapahtumien tila- ja järjestelykuluihin, esitteiden, pinssien ja muun kampanjamateriaalin kuluihin sekä some-viestinnän ja nettisivujen kuluihin.

Suostumus2018-kampanjan tukibileet Tavastialla 13. lokakuuta

2 kommenttia

valtava

13.11.2018 14:41

Mikään laki ei estä kenenkään raiskatuksi tulemista, mutta valitettavasti naiset saavat tekaistuja raiskaussyytteitä läpi tuomioistuimissa jo nykyisen lain puitteissa.

Jos siis joku nyt välttämättä vaatii oikeudessa pätevän (todistettavan) sopimuksen sukupuoliyhteyteen ryhtymisestä, niin mikäpä siinä.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
1 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

GaryRice

16.11.2018 20:02

Jos kahdesti suihin ottaminen tarkoittaa EI, on viestintä aika ristiriitaista...
19.1.2018
https://www.hs.fi/nyt/art-2000005531938.html

Yes-Means-Yes -muotoinen laki raiskauksen määritelmästä ei vähennä yhtään oikeita raiskauksia, mutta avaa tilaisuuden oikeusmurhille. Regret rape = "Jos myöhemmin kaduttaa, se olikin raiskaus.".
21.7.2018
Dangerous Yes-Means-Yes Laws
Bettina Arndt talks to law lecturer Lorraine Finlay about dangerous enthusiastic consent laws.
https://www.youtube.com/watch?v=ADrKfnVWvXA

3.9. 2017
http://www.bettinaarndt.com.au/news/sexual-consent-yes-no-maybe/
"SBS’s recent Insight programme on sexual consent. President of the Law Society of NSW, Pauline Wright, talked about a boyfriend and girlfriend out on a date. They’ve had a few drinks, they regularly have sex. “They both get drunk, they go home and the usual thing for them would be to have sex. The girl might be saying yes but perhaps the next day thinks that was wrong.” Maybe they split up the next day, maybe there was reason for the girl to redefine her experience, suggested Wright. “It bothers me that because she was drunk the law might say that she didn’t have the capacity to say yes. That becomes really difficult for a young man.”
Very difficult, because as Candice Jackson pointed out, these regret-sex incidents can easily end up with a young man being charged with sexual assault, even many months later.
--
[T]he activists are -- promoting their simple narrative of men as perpetrators and women victims."

22.9.2016
https://www.youtube.com/watch?v=zZFiZXamM5Y
This Is Feminist Justice - TFF Episode 44
In Episode 44 Professor Fiamengo analyzes Justice Marvin Zuker's verdict in the Mandi Gray Rape Case in which a graduate student Mandi Gray invited Mustafa Ururyar for drinks followed by "hot sex" and later charged him with rape.

[Janice Fiamengo ensimmäisen kommentin vastauksessa:] "Rape (or sexual assault) is defined as sexual activity without a person's voluntary consent. So this is essentially 'affirmative consent.' When Justice Zuker says that 'failure to resist does not constitute consent,' he is merely citing a Canadian legal ruling; he's not making anything up out of his own head. The fact that Mandi Gray invited her boyfriend for 'hot sex' in a text and then climbed into his bed a few hours later would, in my opinion, look a lot like "voluntary consent," but not to a feminist mind."

Kun oikeusjutussa käytetään syytetyn syyttömyyden todisteena sähköpostiviestejä, jotka osoittavat, että "uhri" itse pyysi "raiskaajan" luokseen panemaan, feministit lobbaavat lakia, joka "uhrien suojelemisen" tekosyyllä kieltää käyttämästä sähköposteja todisteina.
1.7.2017
https://www.youtube.com/watch?v=laqIWOba_Uc
Canadian Law Is An Ass, Bill C-51 - NJJ Episode 7
Janice Fiamengo discusses the injustice of Canadian Bill C-51

Antifeministi Diana Davison on tutkinut paljon kanadalaisia perusteettomia/valheellisia raiskaussyytteitä.
7.3.2016
https://www.youtube.com/watch?v=DLEAaKhPRiQ
False allegations are a lot easier to make than people would have you believe.

Vastaa kommenttiin

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
7 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi juttua

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi