- Punaviinilasi: Lasin reunan pitää kaartua sisäänpäin. Näin sitä voi huljuttaa läiskyttämättä, jolloin sen aromit vapautuvat. Täytä lasi aina vain puoliksi, jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.
- Valkoviinilasi: Valkoviinilasi on hieman pienempi ja kapeampi kuin punaviinilasi, koska sen ei tarvitse hengittää.
- Kuohuviinilasi: Lasi on korkea ja kapea, jotta juoma ei pääse tekemisiin niin paljon ilman kanssa. Näin kuplat säilyvät pitempään. Pidä kaikkia viinilaseja aina jalasta kiinni, jottei juoma lämpeä käden lämmöstä.
- Cocktail-lasi: Lasissa on korkea jalka ja muoto on klassinen V.
- Vesilasi: Korkea suora lasi, eli grogilasi, soveltuu soodaveteen sekoitetuille juomille, kuten myös mehuille.
- Konjakkilasi: Pallon muotoisesta lasista juoma ei läiky, vaikka lasi kaatuisikin. Pohjan muoto mahdollistaa myös juoman lämmittämisen käsissä.
- Säilytä laseja kaapissa pystyssä, koska reuna on lasin heikoin osa. Myös lasiin jäänyt ilma voi vaikuttaa makuun, jos juoma kaadetaan heti.
- Jos lasissa on ohuita naarmuja ne saa pois hankaamalla niitä geelittömällä hammastahnalla ja pyyhkimällä kuivalla kankaalla.
Lähde: Rosemarie Jarski: Kuinka ananas kuoritaan.