Oikea lasi juomalle

Punaviinilasi: Lasin reunan pitää kaartua sisäänpäin. Näin sitä voi huljuttaa läiskyttämättä, jolloin sen aromit vapautuvat. Täytä lasi aina vain puoliksi, jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa. Valkoviinilasi: Valkoviinilasi on hieman pienempi ja…

  1. Punaviinilasi: Lasin reunan pitää kaartua sisäänpäin. Näin sitä voi huljuttaa läiskyttämättä, jolloin sen aromit vapautuvat. Täytä lasi aina vain puoliksi, jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.
  2. Valkoviinilasi: Valkoviinilasi on hieman pienempi ja kapeampi kuin punaviinilasi, koska sen ei tarvitse hengittää.
  3. Kuohuviinilasi: Lasi on korkea ja kapea, jotta juoma ei pääse tekemisiin niin paljon ilman kanssa. Näin kuplat säilyvät pitempään. Pidä kaikkia viinilaseja aina jalasta kiinni, jottei juoma lämpeä käden lämmöstä.
  4. Cocktail-lasi: Lasissa on korkea jalka ja muoto on klassinen V.
  5. Vesilasi: Korkea suora lasi, eli grogilasi, soveltuu soodaveteen sekoitetuille juomille, kuten myös mehuille.
  6. Konjakkilasi: Pallon muotoisesta lasista juoma ei läiky, vaikka lasi kaatuisikin. Pohjan muoto mahdollistaa myös juoman lämmittämisen käsissä.
  7. Säilytä laseja kaapissa pystyssä, koska reuna on lasin heikoin osa. Myös lasiin jäänyt ilma voi vaikuttaa makuun, jos juoma kaadetaan heti.
  8. Jos lasissa on ohuita naarmuja ne saa pois hankaamalla niitä geelittömällä hammastahnalla ja pyyhkimällä kuivalla kankaalla.

Lähde: Rosemarie Jarski: Kuinka ananas kuoritaan.

Suosittelemme