Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2007.
Seuraava

Käväsin Lakeuksilla avartamassa mieltäni.  1

Läksin maanantaiaamuna kukonlaulun aikaan ja suuntasin firman pakettiauton kohti kolmostietä. Oli mahtava aamu, enkä välittänyt kaahaavista autoilijoista. Minä olin niin rikas, ettei minun tarvinnut ajaa ylinopeutta.

Kevät oli näköjään edennyt Tampereellekin. Menovesi oli niin vähissä, että ohitustien sijaan aijoin keskustaan ja suoraan Essoasemalle. Firman bensakortti kelpasi vain essohin, joten siksi sinne. Tosin transit tarvitsi dieseliä ja sitä minä sille annoin. Se nieli 60 litraa. Ei varmaan olisi, tarvinut montaa kilometriä enää huristella, kun olisin joutunut työntämään sitä.

Ei minulla ollut aikaa kuluttaa Tampereen ihmeisiin. Tosin yritin katsella näkyisikö sorjavartaloisia neitokaisia liikenteessä. Minulla oll mielnkiintoisia muistoja kesältä, jolloin olin Varalan urheiluopistossa. - Mitäpä menneistä mutta aina Tamperella käydessä tulee mieleeni sorjat urheilijatytöt.

Ei muuta kuin pohjoiseen kohti Ylöjärveä tuota kirottua kuntaa. Jumala kirosi ylöjärven vuonna 1842 poltammalla salaman avulla kirkon maantasalle. Minäkään en armoa kunnalle antanut vaan porhalsin sen lävitse suuntana Parkano.

Tosin kunnassa on asunut yksi hyvä mies, jonka kunniaksi olisi kannattanut pysähtyä ja pystyttää hänelle patsas hän viisautensa ja inhimillisyytensä muistoksi.

Antti Penjami Mäkikylä oli isantä joka perusti omille mailleen kunnan ensimmäisen urheilukentän ja hän alkoi noudattaa 8 tunnin työaikaa palkollisiensa kanssa.

Lahtarit pitivät häntä petturina ja teloittivat Mäkikylän 1918. Tietenkin ilman oikudenkäyntiä, koska hän ei osallistunut punaisten toimintaan mutta moinen veljeily orjaluokan kanssa oli vaarallista.

Nykyiset keinot ovat paljon hienonpia. Äänikuningas Niinistön puolivallattomalla poikamies imagolla piilotetaan se työnorjuutus politiikka, jolla uuden orjaluokan kurjuutta aijotaan syventää. Tämä ajatusmalli, jossa antamalla rikkaille lisää rahaa saadaan heidät motivoitumaan paremmin tekemään työtä on yksikertaistettu versio, jossa kaikki rikkaat kuvitellaan ahneiksi, jolloin heitä voidaan orjuuttaa ruokkimalla ahneutta.

Köyhyys taas johtuu ahneuden puutteesta ja siksi on hyödytöntä jakaa köyhillä lisää rahaa, koska se ei motivoi heitä tekemään työtä, joten köyhiltä on otettava rahaa pois, jotta saadaan heidät motivoitumaan tekemään enenmmän työtä ja saadaan siten suomioravanpyörään lisää kierroksia.

Onneksi tämä espoolaisenideologian aiheuttama vitutus hälveni mielestäni ohitettuani tämän kirotun kunnan ja saavuttuani Ikaaliseen.

Miksi paikka on nimetty Ikaaliseksi onko se nimen muodostusaikana ollut niin köyhää aluetta, että heillä on vain ollut varaa syödä kaalia... On mahtanut lemuta näillä kulmilla muinoin.


Seuraava