Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2008.

Naamiona terve mieli  9

Luin juuri mielenkiintoisen kirjan.
Kirjoittaja itse aloittaa seuraavasti: Toivon, ettei kukaan tarvitsisi tätä kirjaa. Kuitenkin pelkään ja tiedän, että niin moni on kohdannut ja jopa joutunut kärsimään luonnehäiriöisten tähden…..
Kuinka kohtaan luonnehäiriöisen? Kirja opettaa tunnistamaan luonnehäiriöisen henkilön persoonallisuuden piirteitä, tuntomerkkejä ja luonteenpiirteitä.

Kärpässienten tuntomerkkeihin ei kuulu myrkyllisyys, joka on kuitenkin sen ominaisuus. Siitä tulee tuntomerkki vasta niistä pahoista vaikutuksista, joita se syötyään aiheuttaa - ellei sitä tiedä jo ennakolta. Siihen saakka punaisen kärpässienen ulkonäkö lienee useimpien mielestä hyvinkin kaunis ja houkutteleva. Näin hän kuvaa sairautta vertauksellisesti.

Yksi arvelu luonnehäiriön syystä on aivotoiminnan, erityisesti limbisen järjestelmän häiriö. Kuitenkin on todettu, että lähes poikkeuksetta luonnehäiriöön liittyy jonkin asteinen vaikea lapsuus. Tämä puhuu sen olettamuksen puolesta, että kysymyksessä on kehityshäiriö, joka on tapahtunut ilmeisen varhain.

Todella ammattimaista, mutta kovaa tekstiä.
Sen sijaan kirjaa ei ole tarkoitettu ihmisten luokittelemisen eikä leimaamisen välineeksi.


Anteeksianto  10

Mietimme tänään kaverin kaa anteeksiantoa kahdesta suunnasta.
Antaa anteeksi ja saada anteeksi.
Helposti sanottuja asioita, mutta hyvin monisäikeisiä.

Itselleen voi antaa anteeksi ja se on vielä helpommin käsiteltävissä.
Antaa anteeksi toiselle; Joku sanoo, että annan sinulle anteeksi, mutta en ikinä unohda asiaa. Toinen sanoo antavansa anteeksi, mutta ei halua nähdä tätä ihmistä kuitenkaan tämän jälkeen. Se ei ole anteeksiantamista.
Mikä on se sisäinen prosessi, joka saa antamaan anteeksi toisen virheen tai teon, sitä mietimme.
Nyt juoksee ajatukset näköjään ihan muualle *naur*.


Pitkiä hiihtomatkoja  1

Katselin tuossa juuri vanhaa matka-aikatauluani Ranskaan.
Ajoimme kolme kaveria omalla autolla Les Arc'siin 2.170 km per suunta. Vähän yli vuorokauden ajoimme Tukholmasta Arc'siin ja siinä oli ruokailut, lautat ja rajanylitykset mukana.
Enää en lähtisi tuollaisia matkoja autolla vääntämään, vaikka Saksan baanalla sai päästellä melkoisilla nopeuksilla. Suksiboxissamme oli kolme kiinnikettä, koska pidimme tuollaista 180km/h matkanopeutta ja bensaa paloi aivan älyttömästi.
Omalla autolla mentäessä meillä oli tietenkin etuna se, että meillä oli kaikilla kolmet kisasukset mukana.
Joskus sitä naureskelimme, että aikas älytöntä hommaa ajaa yli 4.000 kilsaa kolmen kisalaskun takia, jotka kestävät alle minuutin per lasku. Sumun sattuessa kisoja siirrettiin viikolla ja me pojat ajeltiin kotio. Kyllähän me myös vapaalaskua harrastimme, aivan upeita rinteitä.
Nykyään laitan auton junaan mennessäni lappiin ja ulkomaan retkille lennän koneella *tahtoo skimbaamaan*.
Ed


Vihjaileva syyttely=solunsalpaajaa ystävyydelle  1

Viikko sitten eräs tuttavani esitti minulle vihjailevan syytöksen.
Hän ei kertonut syytä, hän ei kertonut asiaa. Hän sanoi, ettei meillä ole keskusteltavaa keskenämme tästä eteenpäin, hän sanoi, että tietäisin kyllä asian.
Eipä meillä muutenkaan mitään todellista yhteistä intressipiiriä ole ollut.
Sanoin hänelle, etten tosiaankaan ollut tietoinen asiasta, eikä se edes kiinnostanut minua, sillä en siedä vihjailevaa syyttämistä ja syyllistämistä. Minua ei myöskään edes kiinnostanut lähteä kysymään syytä. Jätän tällaiset asiat omaan arvoonsa ja siirrän mappi Ö:hön.

Tunnen myös toisen ihmisen, joka heittää vihjailevia syytöksiä muista ihmisistä. Hän esittää asian siten, että ”joku” oli kertonut hänelle, että toinen ihminen on tehnyt xxx …..jatkaen pahan puhumista toisesta ihmisestä, joka ei ole paikalla.

En ole koskaan ymmärtänyt edellä mainittuja käyttäytymismalleja. Mielestäni tällaiset ihmiset ovat usein sisäisesti heikkoitsetuntoisia, eivätkä uskalla ottaa vastuuta puheistaan.
Vihjailevan vihan lietsominen on kuin käärmeen kieli.
Se ei rakenna. Se ei kanna.


Matkamessut  1

Vaude, miten duunit voi olla mielekkäitä ja muxavia.
Tapasin paljon vanhoja tuttuja ja sain luotua erittäin arvokkaita uusia kontakteja messuilla.
Tänään tuskin yleisö mahtui kulkenmaan käytävillä. Jutustelin pitkään tuttuni kanssa, joka palasi juuri Annapurrasta. Hän oli vienyt porukan 6.100 metrin korkeuteen ja matka oli ollut todella haastava.
Tapasin myös kohdemaamme uuden suurlähettilään. Maan suurlähetystö kutsui meidät osastolleen ensi vuoden messuille. He olivat erittäin kiinnostuneita työstämme.
Matkatoimistot, jotka järjestävät matkoja kyseiseen maahan, kyselivät mahdollisuutta päästä bannereillaan (maksua vastaan tietenkin) web-sivustoillemme. Kaikki tuli pyytämättä ja olin aivan hämilläni kaikesta positiivisesta vastaanotosta.
Toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta ja annamme puolueetonta tietoa maasta kaikille sitä tarvitseville. Kahden päivän aikana saimme vastailla maan turvallisuuskysymyksiin ja matkaa suunnittelevat turistit hakevat selkeästi uusia exoottisempia kohdemaita Espanjan ja Thaimaan pakettimatkojen sijaan. Afrikan eläinkanta, safarit, luonto, ja kulttuuri ovat suuren mielenkiinnon kohteena tällä hetkellä.
Aika messuosastolla ei tuntunut hetkeäkään pitkäveteiselle, sillä myös monet naapuriosastojen messujärjestäjistä kävivät jutustelemassa. Silmäruokaakaan ei puuttunut, vaikka muistinkin lounastaa, huah.
Kunto piti hyvin yhdeksän tunnin messujaloittelun tänään.
Ed


100.blogimerkintä  14

Enempää en vähään aikaan lisääkkään blogeja, jotta pääsen pois tuolta bloggarien top-listalta. Lisään kirjoituksiani tähän samaan blogiin muutaman päivän. Hävitin 300 blogiani vanhan nickini mukana *naur*.

18.1.2008 klo:00.00
MISSÄ...
Missä on ilosi,
siellä on aarteesi,
missä on aarteesi,
siellä on sydämesi,
missä sydämesi,
siellä onnesi.

17.1.2008 klo:19.10
Musta samettipuku
Kävin tänään ostamassa rennon mustan samettipuvun. Mielestäni on tärkeää, että olo asussa on viihtyisä messuilla ja kuitenkin sen tulee olla tyylikäs. En olekkaan ostanut aikoihin mitään kummempaa vaatetta, talvitakkia lukuunottamatta. Mietin juuri, löytyykö minulla sopivia kenkiä asuun, vai pitäisikö vielä popot investoida. Vaihtoehtoja taitaa olla kaapissani useampiakin.
Hyvää viikonloppua kaikille, mie ainakin nautin siitä matkailumessuilla.
Ed

17.1.2008 klo:00.00
No one
Yksikään pessimisti ei ole koskaan
paljastanut tähtien salaisuuksia tai
purjehtinut tuntemattomaan maahan
tai avannut uutta taivasta ihmismielen
ihmeteltäväksi.

16.10.2008 klo13.40
Viikonlopun matkailumessuja suunnitellessa
Olen duunissa matkailumessuilla viikonloppuna, vaikka en sitä työksi koekkaan, sillä niin mukavalta tuntuu lähteä sinne. Messuilla tapaa mukavia tuttuja ja tutustuu uusiin mielenkiintoisiin ihmisiin. Se on hyvä kontaktien luontipaikka. Matkailumessuilla löytää myös uusia exoottisia kohteita.
Minun piti olla alunperin yksin osastolla lauantain, koska porukasta ei tahtonut löytyä vapaaehtoisia, mutta aamulla sain viestin, että eräs ystävistäni tulee aamupäiväksi avukseni ja ilahduin siitä todella. Voimme myös suunnitella tulevaa vuotta ja palaveerata siinä samalla.
Kaikki näyttää aina järjestyvän, kunhan ei hosu ja murehdi asioiden kanssa.
Ed

15.1.2008 klo:22.30
Tainnutustippoja Phuketissa
Olipa ihanaa saada tyttäreni terveenä Suomeen.
Minä sain kuin uuden joulun. Tyttäreni toi miulle todella makeen purjehduskellon, merihousut ja korun. Kävimme lyhyesti läpi matkaa, pitihän hänen päästä kamujaan tapaamaan. Kaikki oli mennyt loppujen lopuksi hyvin pientä vatsatautia ja kurkkukipua lukuunottamatta, paitsi..
Hän oli jouluaaton aattona istunut ystävättärensä kanssa baarissa. Heillä oli drinkkilasit pöydässä ja olivat siinä pelanneet jotain videopeliä, joka oli seinässä. Hänen otettuaan muutaman kerran lasista, hän huomasi juoman lisääntyneen ja jaloissaan hyytelömäisen olon. He olivat poistuneet erittäin nopeasti baarista ja kiirehtineet suoraan hotelliin. Onneksi hän ei ehtinyt juomaan lasista enempää. Hän kertoi vielä aamulla jaloissa tuntuneen heikkouden, eikä kyse ollut todellakaan ryyppäämisestä.
Hän kertoi tapauksesta vasta kotona, etten turhaan huolestunut, kun kerran mitään pahempaa ei sattunut. Hän kertoi myös hyvin monia suomalaisia "tyhjennetyn" juuri Phuketissa. Turismin lisääntyessä lisääntyy myös rikollisuus, vaikka Thaimaan laki onkin todella ankara.
Ed

15.1.2008 klo:16.23
Palaverissa kaksi voittajaa
Paras mahdollinen palaveritulos saavutettu.
Molemmilla osapuolilla oli omat odotuksensa ja vaatimuksensa neuvotteluun tultaessa. Asiat pohdittiin ja käsiteltiin sekä järkikriteerein, että tunnepohjaisesti.
Neuvottelu päätyi yhteiseen näkemykseen ja molemmat osapuolet tunsivat hyötyneensä asioiden syvällisestä käsittelystä ja lopputuloksesta. Joskus näinkin.
Ed

15.1.2008 klo:10.08
Vieraskirja
Utelias kun olen kaikessa, niin päätin ottaa vieraskirjan pois käytöstä. Miksi minun pitäisi tietää kaikkia sivuillani vierailleita. Olen kylläkin monasti ilahtunut miellyttävien persoonien vierailtua sivuilla.
Pitäähän kaikilla olla kuitenkin mahdollisuus anonyymiteettiin, vaikka onnistuuhan se muillakin keinoin. Kommunikointia varten, niin halutessa, löytyy blogikommentit, pikaviestit ja meili.
Ed

15.1.2008 klo:01.30
Unihäriöitä...

Ei, vaan tyttäreni saapuu yöllä Aasiasta 9 viikon retkeltään.
Tänään oli myös Intian koneet myöhässä, eikä ainoastaan Finskin.
Hänen poikaystävänsä meni kentälle vastaan. Istuimme iltaa Antin kaa takan ääressä maailmaa parantaen, ennen hänen lähtöään. Olen todella onnellinen siitä, että tulemme niin hyvin keskenämme toimeen ja arvostamme toisiamme. Molemmilla on niin paljon samoja intressejä ja juttua riittää, vaikka Antin lajit ovatkin mielestäni paljon kovempia, kuin omani. Triathloniin ei kykyni ole koskaan riittäneet.
Päivän ohjelmani olen tarkoituksella jättänyt väljäksi, kun tiesin valvovani tänään.

14.1.2008 klo:15.33
Viikonloppu antoi perspektiiviä

Olen täynnä energiaa ja tasapainoa.
Tunnen tarttuvani oikeisiin asioihin ja koen saavani paljon aikaiseksi, hosumatta ja kiirehtimättä.
Olen löytänyt asioille taas kerran arvojärjestyksen.
Kaikki tuntuu menevän eteenpäin myönteisesti, jess...

14.1.2008 klo 01.01
Optimismi
Mikä on tämä paljon puhuttu mielentila ja ajattelutapa?
Lääkärit väittävät, että se auttaa ihmisä toipumaan nopeammin sairauksista. Monet ihmiset toistelevat myönteisiä ajatuksia päästäkseen paremmin päämääriinsä. Myönteisellä asenteella on tunnetusti edullinen vaikutus.
Valoisa elämänasenne on jo vuosisatoja käytössä ollut strategia. Jokainen voi ryhtyä optimistiksi, se on henkilökohtainen päätös, josta ratkaisevasti rippuu, millaisena näkee maailman.
Jos ajattelemme myönteisesti itsestämme ja toisista ihmisistä, katsomme myönteisin silmin maailmaa ympärillämme, niin odotuksemme useimmiten palkitaan.
Optimististen henkilöiden toiveilla on tapana toteutua, olivatpa kyseessä yksityiselämän tai työuran suunnitelmat.
Ajatteleppa jotakuta tuntemaasi henkilöä, joka näyttää saavan kaiken, mitä elämältään haluaa. Ehkä hän luottaa itseensä, maailma on hänestä mainio paikka ja hänellä on enemmän ystäviä, kuin vihamiehiä.

Kuinka voi tulla optimistiksi? Se vaatii harjoitusta. Parasta myönnteisyyden opettelussa onkin se, että sitä voi harjoitella kaiken päivää, eikä se vaadi erikoisjärjestelyjä.
Niinpä seuraavan kerran kun kohtaat haasteen, tee koe ja toistele itsellesi "Minä pystyn siihen...Hoidan homman hienosti." Ennen kuin huomaatkaan, tunnet itsesi varmemmaksi ja pätevämmäksi. Maailma muuttuu aurinkoisemmaksi ja ystävällisemmäksi. Ja sinusta itsestäsi tulee onnellisempi. Olen saanut kokea tämän.

14.1.2008 klo:00.00
Takana rentouttava viikonloppu:
Retriitti pysäytti vauhdin kolmeksi päiväksi. Se laittoi ajattelemaan paljon eri asioita. Aiheena oli "talvilepo".
Jos jätät nuolipyssyn jännitykselle päivästä toiseen, kuukausiksi, niin sen kaari antaa periksi, eikä nuoli lennä tehokkaasti. Samoin on ihmisen mieli.




Puhe peilille  2

Sinun ei tule kaveerata niiden kanssa jotka saavat sinut tuntemaan olosi pahaksi.
Sinun ei tule yrittää ymmärtää järjetöntä käyttäytymistä.
Sinun ei tule etsiä niiden seuraa jotka vahingoittavat sinua.
Sinulla on aina lupa sanoa "EI", muuttaa mieltäsi, ja ilmaista aidot tunteesi.
Sinun ei tule antaa enemmän kuin kykenet.
Se mitä muut ajattelevat sinusta ei ole mitään väliä.