Blogi

Seuraava

Ihanat loppiaisseurat

Meillä oli Tampereella ihanat loppaiaisseurat 2009. Itse sain olla osallistumassa lauantain ja sunnuntain seuroihin mutta valitettavaa kyllä maanantaina arki kutsui ja minun oli hoidettava maalliset velvoitteeni.

Viikonlopun ehkä pysäyttävin kysymys oli Kuka on sinun lähimmäisesi? Varmaan kaikille tulee helposti mieleen joku puoliso, vanhemmat tai jotain sellaista mutta saarnaaja jatkoi kysymysiä. Onko naapuri sinun lähimmäisesi? Onko työtoveri ja koulutoveri sinun lähimmäsesi? Vaikka he eivät paljoa sinusta välittäisikään niin välitätkö sinä heistä? Rakastatko tai kunnioitatko niitä jotka vihaavat ja vainoavat sinua?

Kuka on sinun lähimmäisesi?

Minun on itse tunnustettava että olen kovin usein kylmä ja rakkaudeton. Julma. Suhtaudun moneen asiaan turhan kärkkäästi ja kiivaasti. Myöskin silloin kun asia itsessään saattaa olla merkityksetön. Saati kun jos kyse on sellaisesta asiasta joka on minulle tärkeä ja haluan puolustaa näkemystäni tai arvvojani.

Loppiaisena kaikui kuitenkin se ihana evankeliumi että katuvaisille ja syntinsä tunteville kuuluu vieläkin Jumalan armo. Jeesus ei tullut maanpäälle hyvien, terveiden ja täydellisten pelastajaksi. Ei vaan hän tuli juuri niiden luokse jotka tuntevat tarvitsevansa apua. Eli Jeesuksen sanoin: eivät terveet parantajaa tarvitse mutta sairaat.

Oli vielä lisäksi lohduttavaista kuulla sekin että Lapin vanhimmat Ruotsin lapista (Jällivaara,Kiiruna..) tulee Suomeen kesällä. Jos Jumala suo. Luotan Suomenkin saarnaajiin ja hekin ovat minulle arvossa. Silti tuntuu hyvältä nähdä se että vielä muissa maissa saarnataan sama oppi ja sama evankeliumi.

Kun Lapin Vanhinten kulkemareitti on valmis. yritän julkaista sen täällä.


Sukupuolen ja kuulovamman korjaaminen

Minulle esitettiin kysymys että jos jollakin on esim kuulovamma, silmäsairaus tai joku muu elämää tosi paljon rajoittava sairaus. Niin jos sellainen menee lääkäriin ja se vika pystytään korjaamaan niin onko se synti? Ja jos ei ole, niin miksi sukupuolen korjaaminen sitten olisi.

Vastaus: kuulovamma ja silmäsairaus ovat sairauksia. Defaulttina on että "normaali" ihminen kuulee ja näkee ihan okei. Siksi niiden vikojen parantaminenkin on ihan luonnollista jos se vain onnistuu. Jos taas on syntynyt mieheksi tai naiseksi niin mitä vikaa siinä on? Ei ole sairaus syntyä mieheksi. Ei, vaikka kuinka seksuaaliset himot ja perversiot latelisivat että sen miehen on tosi kivaa kulkea rintsikoissa, hameissa ja muissa naistenvaatteisa.

Sukupuolta ei leikkauksella korjata. Se tuhotaan ja rippeet uhrataan synnillisten himojen alttarilla.


Sabotaasia Pyhän Hengen temppelissä

Nykyjään puhutaan paljon sukupuolen korjausleikkauksesta. Korjauksesta? Meikkausta ja tatuointia ym käsittelevässä blogkirjoituksessa minä jo otin esille monia Raamatun paikkoja. Esimerkiksi se 1Moos 1,27 mikä sanoo että Jumala loi ihmisen mieheksi ja naiseksi. Tai 1Kor 6,19 kuin sanoo että ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppelu.

Nyt tulee vielä mieleen nykyisessä tilanteessa Paavalin 1 kirje timoteukselle:

Niin pitää seurakunnan kaitsijan oleman nuhteettoman, yhden emännän miehen, valppaan, raittiin, siviän, vierasten holhojan, opettavaisen. -1tim 3,2..

Yhden emännän miehen. Siis mies jolla on yksi emäntä. Ei niin että se emäntä olisi siinä miehessä itessään.

En halua yksittäistä ihmistä lähettää helveettiin eikä minulla mitään tuomion valtaa olekkaan. Mutta ihmettelen kirkon virallista kantaa --- ja se kai on virallinen kanta kun arkkipiispa Jukka Paarma sen sanoo --- että kun sanoo ettei näe siinä mitään ristiriitaa jos pappi vaihtaa sukupuolensa. Olisi ihan kiva tietää että millä perusteella arvon arkkipiispa sitten voi hyväksyä moisen toiminnan? Ei ainakaan Raamatun SAnalla.

Tottakai se on niin että armahtavaisuutta pitää olla eikä saa ketään ruveta väheksymään mutta synti on sentään aina synti. Yksilöinä me emme mahda mitään synnille mutta olisi hyvä jos kirkon virallisena ohjenuorana ja tavotteena oisi synnin poispaneminen ja Jumalan Sanassa pysuminen!

Sukupuolensa tuhoaminen ja väkisin toiseen sukupuoleen vaihtaminen on hengellisesti ajateltuna synti. Maallisella järjellä ajateltuna se on pervoa, ällöttävää ja sairasta.

Rakas Taivaallinen Isämme! Varjele maatamme ettei sille kävisi niin kuin Sodomalle ja Gomorralle aikanaan kävi!


Kokoomus haluaa halpaa viinaa

'
Kokoomus on lykkäämässä tuonnemmaksi päätöstä mahdollisesta alkoholiveron kiristämisestä. Kokoomuksessa halutaan päättää viinan hinnankorotuksista vasta vuodenvaihteessa eikä vielä loppukuun budjettiriihessä, kertoo keskustan verkkolehti Verkkoapila. [...] "Meillä on erittäin suuri epäilys, että avoimessa taloudessa veroa korottamalla ei voida vaikuttaa merkittävästi kulutukseen."
'

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/Kokoomus+ep%C3%A4ilee+viinaveron+korotuksen+mielekkyytt%C3%A4/1135238704852

Niimpä. Kun hintaa laskettiin niin kulutus nousi. Kaiken järjen mukaan kulutuksen pitäisi laskea kun hintaa nostetaan. Niin se toimii kaikkien muidenkin tavaroiden ja palveluitten kohdalla. Se on osa kysynnän ja tarjonnan lakeja.

Kokoomuksen Pekka Ravi sanoo pelkäävänsä että hinnankorotus lisäisi tuontia, hamstrausta, salakuljetusta ja harmaata taloutta. Pelko onkin aiheellinen jos Suomessa pidetään rikosten tuomiot leikkituomioina. Kun tuomioksi tulisi ostaa koko sivun ilmoitus esim hesarissa ja siinä ilmoituksessa pitäisi tunnustaa omalla nimellään mitä rikoksia on tehnyt niin harrastelijat harkitsisivat pari kertaa ennen kuin lähtisivät rötöstelemään. Ammattirikollisuutta se ei hetkauttaisi mutta eipä se hetkahda nykytilassakaan mihinkään.

Älkäät juopuko viinasta, josta paha meno tulee, vaan olkaat täytetyt Pyhällä Hengellä. -Efeso 5,18.


Meikkaaminen on syntiä

Kuulen tämän tästä ihmettelyä että miksi esikoiset sanoo että meikkaus, tatuointi tai hiusten värjys on synti. Siihen on perusteita.

-> Ja Jumala loi ihmisen omaksi kuvaksensa, Jumalan kuvaksi hän sen loi: mieheksi ja vaimoksi loi hän heitä. - 1Moos 1, 27.

Jos Jumala kerran on luonut ihmisen omaksi kuvaksensa niin mikä ihminen on muokkaamaan sitä kuvaa? Kyllä Jumalalla on oikeus vihastua jos hän luo oman kuvansa ja se kuva alkaa sanoa että ei tämä ole hyvä kuva.

-> Kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäri-ripustamisessa eli vaatteen puvussa, Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä, lakialla ja hiljaisella hengellä, se on kallis Jumalan edessä. - 1piet 3, 3.

Ylpeily ja koreilu eivät ole Jumalan edessä kaunista. Mitä se hyödyttää jos meikkaa pari tuntia ja hommaa itsellee rastat? Jos sydän on saastainen ja on huono omatunto ei se koreilu tilannetta helpota. Oman saastaisuutensa ja heikkoutensa voi kätkiä meikin alle ja yrittää että ihminen ei sitä huomaa. Jumala joka on ihmisen luonot, huomaa.

-> Välttäkäät huoruutta. Kaikki synnit, joita ihminen tekee, ovat ulkona ruumiista; vaan joka huorin tekee, tekee syntiä omassa ruumiissansa.
Vai ettekö te tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen templi, joka teissä on, jonka te Jumalalta saitte, ja ettepä te ole teidän omanne? -- 1Kor6 18+19.

No nyt te huomaatte että teksti puhutaan huoruudesta ja tämän blogi tekstin otsikossa puhutaan meikkaamisesta. Mutta koreuden alla piilee huoruus. Jos oikein meikkaa, koreilee ja käyttää niin avonaisia ja kireitä vaatteita että rinnat ja persvako näkyvät niin mitä varten sitä tekee? Ei varmasti siksi että niissä on miellyttävä olla. Ei vaan siksi että haluaa kiusoitella muita ja yrittää tehdä itestään haluttavan. Seksikkään. Ja jos muistelemme kuinka Jeesus opetti ja sanoi että joka vihastuu toiselle niin se on Jumalan silmien edessä ihan yhtä paha asia kuin jos olisi tappanut tuon toisen. Ja vastaavasti jos haluaa herättää seksuaalista kiihotusta niin se on ihan kuin olisi jo tehnyt huorin.

Tuossa muutama esimerkki. Muitakin löytyy mutta itselleni ei ole suotu korkeita lahjoja selittää Raamatuita. Kyse on kuitenkin siitä että esikoislestadiolaiset eivät ole meikkaamista synniksi tehneet vaan sen osoittaa Raamattu kun sitä oikeassa valossa tutkitaan!


Jussi Lahdessa

Olin Juhannuksen Lahdessa esikoisten Juhannuseuroissa.

Menin perjantaina iltaseuroihin, olin lauantain kirkossa ja seuroissa ja sunnuntain molemmissa seuroissa. Yöpyä sain sellaisen ihmisen kodissa, jota en tuntenut aikasempaan. Harmi että en voinut enää jäädä maanantaiksi. Kiitos Lahden veljille ja sisarille!


Homoliitot Kaliforniassa

Tänään 17.06.08 Kalifornassa oli ensimmäiset homoavioliittojen siunaamiset. Ällöttävää. Jos on oltava homo niin miksi siihen pitää saada Jumalan siunaus kun Jumalan sana osoittaa et homous on synti?

Ei sinun pidä miehenpuolen kanssa makaaman, niinkuin vaimon kanssa; sillä se on kauhistus. [3.Moos. 18; 22]

Miksi homot haluaa avioliiton jos he kerran ei usko Jumalan sanaa? Avioliitossa haetaan Jumalan siunausta. Mihin homot sitä tarvitsevat jos he eivät usko Jumalaan? Ja jos homot uskoo Jumalaan niin miksei he sitten usko Raamatun opetuksia?

Eikä kannata tulla sanomaan että tuo sitaatti on Vanhasta Testamentista. Minä tiedän että se on, mutta VT on samaa Jumalan sanaa kuin UT. Jeesuskin lainasi paljon VT'tä omissa opetuksissansa. Voi karrikoiden sanoa että VT'n ja UT'n ainoa ero on siinä että VT'n aikana synnit sovitettiin eläinuhrien kanssa mutta UT'n aikana itse Jumalan poika tuli uhriksi ja eläimiä ei enää tarvita käyttää. Oppi on sama.

Voi maailmaa pahennusten tähden!


Hyvä matka

Perjantaina kirjoitin meneväni Hesaan. Meninkin. Hyvä matka. Menin lauantaina päiväkokouksiin tuttujen kyydillä. Väliajalla sain kutsun erääseen paikkaan. Edellisestä käynnistä oli jo pitkä aika. Iltaseurojen ja nuorten illan jälkeen jäin yöksi Helsingin ystävien hoteisiin.

Sunnuntaina olin vielä päivällä Helsingissä. Lähdin julkisilla kulkuneuvoilla pois.

Matkasta jäi hyvä maku. Tällaista elämää haluaisi elää ja kokea useamminkin.


Viikonloppuna Hesaan

Isot seurat Helsingissä kutsuvat. Seuroja on 24. - 26. toukokuuta ja joka päivä on kahdet kokoukset. Itse olen paikalla lauantaina. Ehkä sunnuntainakin jos matkaseura järjestyy.

En ole vielä ollut Hesan uudella rukoushuoneella. Tai laajennetulla. Viime käynnistä on paljon aikaa. Liian paljon. Ei minulla mitään siteitä Helsinkiin ole. Paljon kuitenkin kristittyjä ystäviä. Kutsuvat aina kylään. On jäänyt hyvät muistot monista kyläpaikoista ja nuortenilloista. Seuroistakin tietysti.

Tahtoo aina helposti unohtua sanoa että menen jos Jumala suo. Tuossa itse alussa sanoin että olen Helsingissä lauantaina. Mistä minä sen noin varmasti voin sanoa? Minä voin saada kuumetaudin tai jäädä meteoriitin alle. Haluni on mennä Helsinkiin ja minulla nyt siihen näyttää olevan mahdollisuus. En silti mene muuta kuin jos hyvä Jumala sallii.


Seuraava