Blogi

Näytetään kirjoitukset joulukuulta 2010.

Kas kaunista Joulua jokaiselle  1

Olen kirjoitellut tänne aika harvakseltaan ja nyt haluaisin Joululahjan hengessä luvata tulla pyörähtämään ainakin nykyistä useammin. Täällä on paljon mielenkiintoisen oloisia tyyppejä ja hyviä bloginpitäjiä sekä keskusteluissa varsin hersyviä kommentteja heitteleviä, että kyllä tähän taas kiinni pääsee kun vaan keskittyy ja yrittää muistaa ainakin piipahtaa.

Hyvää Joulua!


Resepti  1

Piiraspohja
4 munaa
1 dl kermaa
2 rkl voita

Täyte
400 g jauhelihaa
1 murskattu valkosipulin kynsi
Voita paistamiseen
1 rkl tomaattisosetta
2 rkl taco-maustetta, jossa ei ole aromivahvennetta
½ dl vettä
Puolitettuja kirsikkatomaatteja
Sipulirenkaita
2 dl juustoraastetta
1 dl kermaa
½ dl creme fraichea

Lämmitä uuni 225 °C. Sulata voi piirakkavuoassa uunissa. Vatkaa munat ja lisää kerma, laita vuokaan. Paista pohja kullanruskeaksi. Anna jäähtyä.
Paista jauheliha, valkosipuli ja mausteet voissa. Lisää vesi ja anna kiehua, kunnes vesi on haihtunut. Sekoita juustoraaste kermaan ja creme fraicheen. Lisää jauhelihaseos piirakkapohjalle. Lisää sipulirenkaat ja tomaatit piirakan päälle. Kaada juustoseos päällimmäiseksi. Paista uunissa 10-15 min kauniin väriseksi.

Toimii vähähiilihydraattisena lasagnen korvikkeena. Kun kuitenkin näin vuodenvaihteen lähetessä taas alamme kaikki parantamaan elämäntapojamme heti kun aaton juhlista on vähän olo kohentunut.