Blogi

Näytetään kirjoitukset tammikuulta 2011.

Kätevästi dokkareita netissä  3

Haluaisin jakaa kanssanne muutamia hyviä sivustoja sekä youtube-hakuja, joista löytyy varsin mielenkiintoista tietoa, viihdepuoltakin.

Dokumentteja ja elokuvia löytyy:

www.moviesfoundonline.com

...ja pelkkiä dokumentteja ihan kaikista aiheista mitä maa päällään kantaa, ufoista ja avaruudesta tosin kanssa:

www.topdocumentaryfilms.com

Youtube-hakuina suosittelen ainakin seuraavia, hyvin avartavia videopätkiä:

Autobonus:

http://www.youtube.com/watch?v=GUwlawOOXa8

Pölynimurikauppiaat:

http://www.youtube.com/watch?v=SKFF82LxB_8

Lisää suosituksia otan mielelläni vastaan.
Kiitoksia jo etukäteen.


Sunnuntai henkisenä tilana  3

Nyt on konkreettisesti, mutta henkisesti voi aina olla sunnuntai. Sellainen joku meditaatio olisi toimiva, jossa tavoitellaan ikuista sunnuntaita. Suurella gurulla olisi kammiossaan kalenteri jossa pelkästään sunnuntaipäiviä. Se kuvaisi hänen vapautumistaan arjesta, viikonlopun odotuksesta, lauantai-illan huumasta ja kiteyttäisi jokaiselle huoneeseen saapuvalle heti, että tuossa on guru jolla on aina sunnuntai. Taustalla soi ikuisella toistolla Doorsin "The end", suitsukkeista nouseva savu punoo katoavia rihmojaan.
On rituaalin aika.
On sunnuntai.


Aika jännä  4

Tsekkailin tuossa luetuimpia blogeja. Suosituin oli Kiusausko ja hieman yllätyin kun hänen bloginsa olivat saaneet kommentteja parhaimmillaankin parisenkymmentä. Outoa. Tämä foorumi on jotenkin aika passiivinen kuitenkin, vaikka aihetta on ihan joka lähtöön.
Se on aika yllättävää.


Uusi vuosi, aloitan lupaavasti  1

Nyt onkin hyvä aika dokumentoida lupauksiaan tulevalle vuodelle, niin kliseisinä kuin tätä perinnettä ehkä pidetäänkin. Toivottavasti kommentoitte tuonne omia lupauksianne, niin voidaan kuumottaa sitten vuoden mittaan toisiamme niistä :D

Tässä siis muutamia lupauksia tulevalle vuodelle:

1) Lupaan käydä alkavan vuoden aikana vähintään kerran:

- Musiikkikeskuksen jossain konsertissa

-Taidenäyttelyssä

-Luonnontieteellisessä museossa

-Harrastelijateatterissa

-Kaupunginteatterissa (riippuen toki peruskorjauksen aloitusajankohdasta ja kestosta, se kuulemma tänä vuonna lähtee käyntiin)

2) Lupaan käydä useammin elokuvissa ja vuokrata enemmän elokuvia

Etenkin kotimaisten elokuvien suhteen olen ollut todella huono katsoja. Elokuvat ovat muuten mahtavia, ylipäätään siis. Varsinkin nykyisen, pitkään jatkuneen inhorealistisen trendin aikana sitä on oivaltanut miten hienoja teoksia 80-luvulla tehtiinkään. Ymmärrettiin, että ihan parasta viihdettä on sellainen jota ei turhaan pilata liialla realismilla (vrt. American Ninja, Commando, jne).

3) Lupaan käydä kuntosalilla säännöllisesti

Jäsenyyskin on jo, niin vähän parempi käydäkin kun kuukausimaksut menee suoraveloituksella.

4) Kirjoittelen ja osallistun enemmän tämän foorumin keskusteluihin ja blogeihin. Tämähän on eräänlaista "hömppää" jota tuolla kohdassa kahdeksan lupaan elämääni hankkia aiempaa enemmän.

5) Lupaan vähentää hiilihydraattien syöntiä eli alkaa karppaajaksi.

En tarkoita mitään Atkinsin dieettiä, vaan ihan sellaista maltillista hommaa. Ajan mittaan se sopiva tapa löytynee, jotkut julkkiksethan pyörtyili ihan ihme paikoissa kun olivat olleet Atkinsilla jonkun aikaa. En tiedä mitä kaikkea taustalla oli, mutta miltä se noin ylipäätään ruokavaliona kuulostaa, niin jokin intuitio vaan sanoo ettei se ehkä sovi ihan kaikille. Eräs Atkinsilla pidempään ollut kertoi jossain foorumilla tai lehdessä että siitä asetonin hajuisesta hengityksestä ei ollut vaimo kauheasti ilahtunut, joten ainakaan poikamiehenä tai edes kovin tuoreessa jutussa ei Atkinsin oppeja ehkä kannata soveltaa. Ellei sitten halua opetella nukkumaan sohvalla heti alusta ja jättää turhat välivaiheet romantikoille.

6) Hankin uran jolla oikeasti edetä.

Nykyinen ei ole ollut mikään ura ja ihan perseestä. En tule tekemään ko. hommia enää koskaan ellei ole oikeasti niin ettei TODELLAKAAN ole edes kokonaisuutena parempia vaihtoehtoja (kuten mieshuora, ovitoppari, törmäysnukke, kulissipaino, jne). Älkää kysykö mistä on kyse, vituttaa yhtään edes muistella. Mannermaisesti vaan "no comments" ja katse tulevaisuuteen.

7) Parannan elämäntapojani kauttaaltaan.

Vähemmän eineksiä ja enemmän tuoreista raaka-aineista omin voimin valmistettua ruokaa. Säännöllistä uni- ja kohtalaisen säännöllistä päivärytmiä ja ihan vaan vaikka kävellen tai hiihtäen ulkoilua. Henkisen hyvinvoinnin puolella taas teen laajempaa tutustumista kertomakirjallisuuteen sekä sarjakuviin, iänikuisten tietokirjojen, muistelmien ja muiden sinänsä mielenkiintoisten mutta valitettavan epäviihteellisten ja jopa tylsien kohteiden sijaan. Radion ja tv:n puolella sama eli enemmän hömppää ja vähemmän nk. asiaohjelmia, koska ei niissä asiaohjelmissa tule yleensä mitään älyttömän uutta esiin, samoja juttuja jauhavat, joskus jopa kokonaan eri näköisillä puhuvilla päillä. Henkinen tilani tarvitsee enemmän ns. hevonpaskaa. Tervehdyttävän askeleen tähän suuntaan otinkin jo syksyllä tilatessani Seiskan.

8) Lupaan vakavasti harkita jonkinlaista vakavampaa suhdetta johonkuhun vastakkaisen sukupuolen edustajaan

Koska tämä ei ole kiinni yksin minusta, niin joudun tekemään tällaisen lupauksen jossa ei varsinaisesti luvata mitään, koska sellaisia naisia jotka olen kokenut noin seurustelun kannalta mielenkiintoiseksi on harvassa ja monet niistä harvoistakin seurustelevat jo jonkun idiootin kanssa (okei, olen väärä henkilö arvioimaan tätä puolta).

-----------------------------------------------------

Mitäs olette omalta osaltanne luvanneet?
(sitten niitä nokkelia-pokkelia "lupasin etten lupaa mitään" tai "lupasin että oon niinq ennenkii" -tyyppisiä juttuja jos välteltäisiin?)