Archievements unlocked

  • Tommi

Jotain erilaista vaihteeksi, listaan elämäni saavutuksia siinä järjestyksessä kun niitä mieleeni tulee:

Breaking the chains
- Minut kasvatettiin hyvin uskovaisessa perheessä, mutta kun aloin itse ajattelemaan, tulin siihen tulokseen että kyseinen uskonto ei voinut pitää paikkaansa, erosin uskonnosta. Eroni johdosta jouduin katkaisemaan kaikki siteeni silloisiin kavereihini ja ottamaan etäisyyttä perheestäni.

We are the champions
- Suomen mestari ammatissani, vuoden 2001 Taitaja-kisoissa. MM-kisoissa (World Skills Competition) menestys ei ollut kehuttavaa.

Independent
- Äitini oli yksinhuoltaja, kolme lasta elätettävänään. Rahaa ei ollut ylimääräistä. Lapsena sain taskurahaa pulloja keräämällä.
14-vuotiaasta lähtien olen käynyt töissä että olen saanut ostettua vaatteet itselleni. Ensin mainoslehtien jakajana, ammattikoulusta valmistumisen jälkeen oikeissa alani töissä. Nyt olen valmistunut ammattikorkeakoulusta ja olen vakituisessa työsuhteessa. En ole riippuvainen kenestäkään. (Tämä ei välttämättä ole pelkkä saavutus, osittain tämä on myös negatiivinen puoli minusta. En helpolla pyydä apua, olen tottunut että sitä ei ole saatavilla).

It's good to be filosofer, but bad to be known as one.
- Ajattelen paljon, mutta harvemmin voin keskustella kenenkään kanssa syvällisemmin.

Tässä muutama, nyt nukkumaan että huomenna jaksaa virkeänä töihin

Kirjoitettaessa soi Savatage - Tonight He Grins Again

4 kommenttia

Franny_Berry

13.2.2013 00:32

Jännä huomio mitä kaikkea pidät saavutuksena. Normistihan saavutukseksi taidetaan laskea tavoitteiden täyttyminen omalla ponnistelulla asian eteen ja ne tavoitteet liittyvät ikävän usein konkreettisiin ja usein vieläpä materialistisiin asioihin.

Mutta jos nyt ottaisi tavoitteekseen vaikka onnellisen elämän, milloin se on saavutettu? Voiko saavuttaa mitään, jos ei ole määritellyt konkretiaa? Tämä ajatus tuli lähinnä listasi kohdasta 1 ja 4 mieleeni ja kiitän siitä - tätä on hauska pohdiskella :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 5 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Tommi

13.2.2013 19:30

Riippuu mikä määritellään saavutukseksi. :)
Voihan saavutukseksi määritellä vaikka
Lucky
- Löydä 10e seteli jalkakäytävältä.

Kaipa tuon onnellisen elämän voisi määritellä vasta kun kuolema on konkreettisesti edessä, tai sitten voisi määritellä etappeja kuten "onnellinen lapsuus", "onnellinen teini-ikä" tai "onnellinen keski-ikä"

Kaikkea voi saavuttaa, vaikka sitä ei olisikaan määritellyt etukäteen. Kaikkea voi jälkikäteen ajatella saavutuksena. Tai sitten ei mitään.

Erikseen sitten ovat tavoitteet, jokin määränpää johon henkilö suuntaa ja jota hän tavoittelee. Esim oma perhe, hyvä numero koulussa tai liput konserttiin. Näiden täyttymistä onkin helpompi tarkkailla ja pitää kirjaa. Toisaalta, koska saavutuksia ei ole mitenkään määritelty, (toteutuneita) tavoitteita voidaan ajatella saavutuksina.

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
2 + 4 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Franny_Berry

13.2.2013 21:39

"Kaikkea voi saavuttaa, vaikka sitä ei olisikaan määritellyt etukäteen. Kaikkea voi jälkikäteen ajatella saavutuksena. Tai sitten ei mitään."

Aivan, tässä valossa ajateltuna saavuttaa voi ilmeisimmin mitä vaan, sellaistakin, jota ei halua. Määritteleekö sen enää saavutukseksi, riippunee siitä, ottaako itse sanan peruspositiivisessa sävyssä (kuten se on hyvin ilmeisesti tarkoitettukin otettavaksi). Tapahtuma sinänsä on kuitenkin saavutettu, vaikkei se miellyttäisikään. Harvoin näin kuitenkaan ihmisen looginen ajatus kulkee, se ei pidä esim. kodittomuutta tai köyhyttä tmv saavutuksina.

Pyrkimys lienee siten saavutuksen punainen lanka yleisimmin ajateltuna. Itse saattaisin jopa pitää saavutusta erillisenä, miltei kohtalonomaisena tapahtumana :)

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
5 + 3 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Anonyymi

5.12.2021 10:35

Täältä löydät pian seksiä, suhteita, Deittailua --> http://dating24.me

Vastaa kommenttiin

Henkilökohtainen verkkosivusi (kotisivu, blogi tms.)
8 + 2 = Kirjoita laskutoimituksen tulos tai kirjaudu sisään, jolloin tarkistetta ei kysytä.
Jätä tyhjäksi

Kommentoi kirjoitusta

Jos sinulla ei ole vielä tunnusta Cityssä tai Facebookissa, luo tunnus Cityyn. Se käy käden käänteessä ja on täysin ilmaista.

Luo ilmainen tunnus