Blogi

Näytetään kirjoitukset toukokuulta 2008.

27-vuotias  2

00:30 se sitten tapahtui, täytin vuosia. Bleh. Taas yksi vuosi lisää kannettavana!
Mukava vuosi se oli kyllä, sitä kannan mielelläni, mutta ei se nyt vielä olisi saanut loppua! :)
Muutenkin huonoon aikaan sattui tällä kertaa, ei vieläkään ole oikein juhlafiilis.
Eilen olin Seinäkuun Yössä katselemassa kulttuuria, ihan hienoja näytöksiä paikoitellen. Varsinkin nämä tulen kanssa tanssijat. Muuten oli kyllä hieman vaisua.. Tai sitten vain oloni oli kovin vaisu, ei oikein jaksanut mistään innostua. Olin niin toivonut vielä pari päivää sitten, että olisin tuonnekin voinut mennä kiertelemään mukavan tytön seurassa, käsi kädessä. Ei se oikein samaa ollut yksin siellä kierrellä..
Wilsonissa kävin yhden oluen(!!!) juomassa, mutta ei oikein ollut intoa sielläkään kauemmin viipyä. Jos suosiolla säästän juhlimiset ensi viikonloppuun, taidan jättää synttärit kokonaan juhlimatta. Pikkusisko tosin oli ilmeisesti laittanut jonkin lahjan tulemaan postissa! <3 Postilaatikossa ainakin oli "Olet saanut suurikokoisen kirjeen" -viesti, mutta en sitä osannut yhdistää eilen mihinkään, enkä jaksanut/ehtinyt sitä postista hakea. Sitten äiti soitti, ja hieman puhui ohi suunsa. :)

Tosiaankin, nyt on löytynyt YKSI olut, jota voin jo juoda. Kirskkaolut! Sitä saa ainakin Wilsonista ja jostain muusta paikallisesta pubista, maistuu todella oudolta, mutta ihan juotavaa. Ja taustalla sen kyllä olueksi tunnistaa! Ehkä sitä jossain vaiheessa alkaa niitäkin sietämään, nythän ne (kunnon oluet) vielä maistuvat aivan järkyttävät pahoilta, mutta ehkä kirsikkaolut toimii siedätyshoitona. Näin ainakin toivon, tietää mitä tilaa jos Wilsoniin tms. joskus eksyy. :)

Tänään sitten Euroviisujen finaali, Suomi mukana!


Takaisin lähtöruutuun  1

Virallisesti sinkkuna taas. :(
Kuukauden verran treffailtiin, mutta kovin hitaasti kaikki eteni. Tapasimme todella harvoin, vaikka muuta toivoinkin. Lyhyesti: olisin halunnut enemmän kuin kerran viikossa parin tunnin kahvittelua tai kävelylenkkiä. Ei tällä kertaa onnistunut.. Harmi, mukava tyttö muuten! Olimmehan me melko erilaisia, mutta ei mitenkään mahdottoman.

No, ensimasennus on nyt jo takana, kyllä tämä tästä taas. Hetki menee harmitellessa, että harmin paikka, olisin niin toivonut, että tämä olisi toiminut. Harmin paikka, siinä meni reilu kuukausi, ja pari muuta mahdollisuutta, (mm. vappu ja lukuvuoden loppu), joihin en nyt tarttunut, kun oli muuta menossa. Normaalia pientä katkeruutta/surua, häviää päivässä tai parissa. Olisi se vain niin helpompaa olla kunnon pelimies, pitää joku "varalla", niin ei tällaiset takaiskutkaan tuntuisi niin kovasti. Noh, eipä silti, vähän harmittaa, mutta ei kaduta. Jatkan edelleenkin "yksi (orastava) suhde kerralla" -linjalla.

Ikävään paikkaan osui kyllä. Parin päivän päästä täytän 27. Alan olla vanhus jo! 26 oli erittäin mukava ikä, paljon tapahtui tämän ikävuoden aikana. HYVIN paljon, eikä lainkaan vähäisempänä tapahtumana koulun alku. Ja nyt olen lauantaina 27, uudessa paikkakunnassa, ja taas sinkkuna. Eikä edes ole opiskelijabileitä näin kesäisin. :) Muutenkin luokasta on melkoinen osa vaihtanut maisemia kesän ajaksi, mutta kyllä sentään vielä porukkaa täälläkin on! Tekisi mieli lähteä viikonloppuna heti ulos, pitkästä aikaa ilman rajoitteita. Lauantaina pahasti euroviisut vieläkin, ei silloin oikein viitsi, mutta pitää harkita perjantaita. Tai katsoo nyt.

Provinssirock-lippu kyllä pitää nyt ostaa. Kyllä sinne on pakko mennä nyt, enpä ole ennen missään festarilla käytykään vielä. Teltta ostoslistalle!



Teräsbetoni jatkoon  1

Vuoden 2008 Euroviisut sitten alkoivat eilen, ja Suomi on jatkossa! Jee, hieno juttu Teräsbetoni! Nyt ainakin pitää katsoa lauantain finaali suorana! Ja ainahan sen katselu olisi seurassa mukavempaa...

Parisen viikkoa sitten oli polkupyörä kevät / käyttöönottohuollossa. 30 siitä pulitin, eipä sille varmaan mitään sen ihmeempää tehty. Niin luulin. Tänään tuli sitten sekin varmistettu, että ainakin siitä oli takapyörä ollut irti, tämä tapa, jolla tämä tuli esille, ei vain ollut kovinkaan mairitteleva. Työmatkalla, juuri ennen keskustaa, ketjut tippuivat, ja asiaa tarkemmin tutkien, huomasin että toinen takapyörän muttereista oli aivan löysällä, pyöri sormilla. Onneksi apu oli lähellä, ketjut nostin paikoilleen, ja pyöräilin samantien liikkeeseen, josta pyörän tammikuussa ostin, ja jossa se myöskin tuossa huollossa oli. Laittoivat sitten pyörän takaisin keskelle, kiristivät ketjut ja mutterit. Tällä kertaa kunnolla. Sentään tekivät sen odottaessa ja takuun piikkiin, joten ei mitään suurta murhetta tapahtuneesta tullut.

Reilu viikko nyt on kesätyötä kestänyt. Ihan jees paikka, töitä on nyt riittänyt sopivasti siellä, ja alkaa paikkaan tottumaan jo. Hyvä vain, vielä siellä on melkein kolme kuukautta töitä edessä.. Työmatkaa on 7,4km, keskinopeus on siinä 20-22 km/h, matka kestää 19-25 minuuttia, riippuu suunnasta ja tuulen nopeudesta. 22 minuuttia yleensä, mutta yhtenä aamuna olen sen jo saanut nipistettyä reiluun 19 minuuttiin. Mutta ei ole niin kovin herkkua saapua työpaikalle höyryävänä ja paidat läpimärkinä hiestä. :) Aamuisin matkat kuitenkin ylämäkeä, ja päivisin yleensä on aina puhaltanut vastatuuli. Mukava peli tuo nopeusmittari pyörässä! Aivan liian kauan annoin sen tuossa hyllyssä kieriä, ostin sen jokunen kuukausi sitten Keskisen Kyläkaupasta. Vedenpitäväksi pakkauksessa kehutaan, joten toivoa on. Juurikin tuo vesi on perinteisesti koitunut mittarin kuin mittarin kohtaloksi..

Aamuisin on nyt herätyskello 06:00, ja siihenkin alkaa jo jotenkuten tottumaan. Suihkussa ei juurikaan ehdi likoamaan aamulla, mikä on miinusta, mutta ennemmin näin kuin vielä aikaisempi herätys. Hyvin siinä 30 minuutissakin näemmä ehtii aamutoimet hoitamaan, puolelta kun ovesta astuu ulos niin on vielä pari minuuttia varalla vastatuulen varalta!

Perjantaina näyttäisi olevan Seinäjoella jokin kulttuuritapahtuma, Seinäjoen yö. Vaikuttaa hyvinkin kiinnostavalta, (varsinkin kun ilmainen on), tarkoitus olisi sinne mennä katsastelemaan!


Euroviisut lähestyvät!  1

Totta se on, puhuminen ja asioista keskusteleminen kannattaa. Eli treffailu jatkuu vielä.

Sitten asiasta kolmanteen: Euroviisut lähestyvät! Ensi viikolla tiistaina ja torstaina (20. ja 22. päivä) ovat semifinaalit, ja 24. päivä lauantaina on finaali. JEES!
Ainoa ikävämpi juttu: 24 päivä on melkoisen buukattu. Olisi tarjolla omat syntymäpäivät, Euroviisut, ja ilmeisesti luokkakaverin tuparit, mikäli eilen saamaani tiedonjyvää osaan tulkita oikein. Pitää katsoa miten pystyy asioita delegoimaan ja järjestelemään, euroviisujen finaali on kyllä katsottava suorana!


Toinen työpäivä takana  1

Noniin, toinen työpäivä jo takana. Alkaa pikku hiljaa hahmottumaan työn luonne. Eilinen oli sangen tylsä päivä, ilman juuri mitään tekemistä, tänään taas oli tekemistä hyvinkin koko päiväksi, ja huomiseksikin riittää. Eli eiköhän ala homma tästä luistamaan!

Matkaan menee tosiaan noin 30 minuuttia suuntaansa, onhan se pienoinen miinus, mutta ehkäpä se kohottaa kuntoa! Oikeastaan matkassa kestää 20-25 minuuttia, mutta parempi varata hieman ylimääräistä matkaan. Siinä vaiheessa, kun ensimmäinen vastatuuli sattuu aamulla puhaltamaan, silloin ei tule olemaan mukava aamu!
Noh, nyt nukkumaan, huomenna taas kuudelta herätys.


Työviikko alussa  1

Perjantaina oli viimeinen koulupäivä. Seuraavan kerran sitten syksyllä, toistaiseksi ihan OK mennyt. Oltiin koulukaverien kanssa sitten illalla peliä katsomassa ja sieltä Karmaan. Saattaa olla, että joitakin näistä kavereista en enää koskaan näe, jos ovat koulua vaihtamassa, hakeneet ainakin. Noh, katsoo millä miehityksellä jatketaan syksyllä!

Tänään oli heti ensimmäinen kesätyöpäivä. Saas nähdä miten tämä tästä lähtee käyntiin, hieman tylsää oli ensimmäinen päivä, ei juurikaan tekemistä. Noh, katsotaan.

Hieman ...bleh.. olo. Tuntuu että mistään ei oikein tule mitään, ei ole toivoa. Kovasti olen antanut itseni toivoa, että olisin jotain löytänyt, mistä saattaisi jotain vakavempaa tulla, mutta nyt alkaa epävarmuus iskemään. Kuukauden verran ollaan tunnettu nyt, eikä oikein mitään tapahdu. Näkemiset ovat melko harvassa ja epäsäännöllisiä, huomattavasti harvemmassa ja lyhyempiä kuin toivoisin. (Osasyynä viime aikoina tosin vappu ja äitienpäivä). Joka tapauksessa nyt tuntuu siltä, että tässäkö tämä? Kyllä jotain muuta, enemmän, toivoin. Pitää koettaa asioista jutella kunhan taas nähdään.. Vielä en toivoa heitä!

Heittäydyn nyt aivan synkkyyden valtaan, niin surkeaa katseltavaa oli Suomi - Kanada jääkiekko! 4-1 Kanada johtaa kahden ensimmäisen erän jälkeen, eipä taida olla järkeä jatkaa katsomista. Aamulla kuitenkin taas herätys kuudelta, parempi mennä nukkumaan vain. Vaikka tunnin päiväunet otitkin, juuri siksi että tätä peliä jaksaisin katsoa. :)


Kävellen liikenteessä  1

Pöh, eivät kurjat olleetkaan vielä huoltaneet polkupyörääni! Maanantaina siis vein pyörän käyttöönottohuoltoon, nyt kun se noin 100km sillä on ajettu. Lupasivat pyörän nyt keskiviikoksi, mutta eipäs ollutkaan valmiina! Nyt tässä pari päivää kävellen olen liikenteessä ollut, ja näemmä vielä huomennakin. Eipä muuten, aamulla vain pitää pahasti ajoissa lähteä liikenteeseen, että ehtii kouluun ajoissa kävellen.

Maanantaina sitä pyörää sitten alkaa todenteolla tarvitsemaan, kun kesätyöt alkavat. Matkaa sinne on reilusti, veikkaan kymmentä kilsaa. :( Tarkka etäisyys selvinnee maanantaina. Sitä ennen pitäisi asentaa pyörään nopeusmittari, ostettuna ollut jo kuukauden verran, mutta jos nyt saisi kiinnikin jo!

Tänään oli taas yhdet kokeet, enää kolmet kokeet jäljellä. Melkoisen kiireistä aikaa nämä pari viime viikkoa! Noh, pian on koulu ohi tältä keväältä. Melkein haikea olo tulee! Perjantaina olisi viimeinen koulupäivä, ja luultavasti porukka on lähdössä ulos juhlistamaan. Pitänee itsekin lähteä! :)

Eilen tein kunnon kirjalöydön SPR-kirppikseltä.. E.T. Muukalainen avaruudesta -Melissa Mathisonin filmikäsikirjoituksen mukaan William Kotzwinkle. Joskus vuosi sitten oikein urakalla etsin kyseistä kirjaa, olen sen joskus ammoisina aikoina ylä-asteella lukenut, kirjastosta lainannut. Nykyään koko kirja on kadonnut maan alle, sitä ei mistään löydy. Ei ole kirjakaupoissa, ei kirjastoissa. Mutta nyt löytyi 60 sentin hintaan. :) Hieman nuhruuntunut kansi siinä tosin, mutta hintansa arvoinen!


Vapusta selvitty  2

Jees, ensimmäinen vappuni opiskelijana!
Elämäni ensimmäinen vappu, jota kunnolla vietän! Ja mukavaahan oli. :) Tutor-GP tiimi oli mukava, rastit olivat hupaisia, ja hauskaa oli! Ensimmäisen lonkeron avasin siinä hieman ennen yhtä päivällä, ja viimeinen siideri tuli baarista tilattu siinä yhden maissa yöllä. Krapulaa ei siltikään ollut! Tahtiaika ei kuitenkaan päätä huimannut missään vaiheessa, kohtuus säilyi, ja pystyi nauttimaan uskomattoman upeasta kelistä koko päivän.
Tutor-GP:n jälkeen aikaa kuluikin Kampusrannassa, muiden opiskelijoiden seassa. Tiimi hieman rakoili, kun puolet joukkueesta joutui ottamaan pienet kauneusunet, mutta iltaa kohden hekin liittyivät seuraamme taas. Mikäs siinä ollessa!
Patsas tuli pestyä, ja kulkueessa kävelty. Hieno vappu!
Vappuheila jäi nyt uupumaan, kun tämä paras kandinaatti siihen on perheensä luona visiitillä, Seinäjoen ulkopuolella.
Merkillistä kyllä.. Sinkkuna sitä tuntuu aina, että seuraa ei löydä mistään, ei koskaan ole onnea matkassa, mutta heti kun on "vetäytynyt pois markkinoilta", niin eteen tulee tilaisuuksia toisensa jälkeen. Outo juttu.
Pari sinkku-luokkakaveria koetin parittaa, mutta huonolla menestyksellä. En taida olla kovin hyvä "pimp".

Kännykkäni hieman otti damagea eilen, mutta nyt se toimii taas. Yhdellä Tutor GP -rastilla kun oli vesi-ilmapallosotaa, housut kastuivat melko hyvin. (Vaaleat housut, hyvältä näytti! Kuin olisin kusella käynyt ja unohtanut avata vetskarin. Ja rastin jälkeen seuraava rasti keskellä kaupunkia). Kännykkä lakkasi toimimasta muutamaksi tunniksi kokonaan, mutta kuivuttuaan näyttää olevan kunnossa taas.

Vapun saldo: MP3 soittimesta katosi paristokotelon kansi. Sinänsä pieni haitta, ja huomenna ajattelin vielä käydä tarkistamassa maastosta josko sen löytäisin, mutta siltikin.. Jos sitä kotelon kantta ei löydy, se tulee haittaamaan pitemmällä tähtäimellä melkoisesti. Noh, ei voi mitään! Onhan tuolla soittimella jo ikääkin, ja 1G muisti alkaa käydä melko ahtaaksi, mutta hyvin se vielä toimii!