Blogi

Näytetään kirjoitukset huhtikuulta 2008.

Hieno otsikko  2

Torstaina oli sitten teollisuustalouden välikoe2. Meni luultavasti jonkin verran huonommin kuin välikoe1, mutta ehkä siitä jotain kuitenkin tulee. Ja lopulliseen arvosanaan tulee keskiarvo noista kahdesta kokeesta, että ei valittamista. Mutta AH, se tunne kun koe oli ohi! Hieman sitäkin stressasin liikoja, mutta kun aihe nyt ON äärimmäisen kuivaa, mistä ei saa mitään otetta, niin.. Noh, onpahan ohi.

Keskiviikkona oli KV-tutorkoulutusta. Alku kuivaa, loppua kohden asiat tulivat mielenkiintoisemmiksi. Saas nähdä mitä siitä tulee, mahdanko kansainvälistutorointiin mukaan lähteä. Kuitenkin tuossa Tutor-luokassa ehkä tarpeeksi tekemistä, tuo KV-tutorointi vaikuttaa melko aikaavievältä puuhalta. Enkä täysin varma ole, että se minulle on. Pitää katsoa.
Illalla oli haalaribileet, siellä olin 1,5h luokkakaverin (ja kanssatutorin) kanssa, mutta 24:00 läksimme jo kotia kohden. Ei mitään erikoista, hieman harmitti että seuraavana päivänä tämä koe oli, ja kahdeksalta kouluun. Mutta enpä mistään missannut.

Muutenkin hieman into baariin lähtemiselle on nyt laantunut, kun tässä on jo parit treffit takana, mukavan tytön takana. Katsoo nyt tosiaan ensin, mitä tästä tulee, turha katsella muuta tässä vaiheessa. Eipä silti, vaikka tästä vakavaa tulisikin, niin en silti ajatellut täysin baareissa käyntiä lopettaa, pitäähän sitä luokkakavereille seuraa pitää! Mutta käytös ja prioriteetit kyllä tulevat muuttumaan (muuttuneet jo). Ja ainahan se mukavempaa olisi, jos tämä (mikäli tästä siis jotain tulee) mahdollinen tyttöystävä mukaan lähtisi!
Mutta enpä tiedä, katsoo nyt.

Mutta juu, nyt pitääkin jo pian lähteä tuonne keilaradalle päin. Kesä on kovaa vauhtia lähestymässä, ja kesäloma. Porukka kaikkoaa Seinäjoelta, kuka minnekin. Osaa koulukavereista en ehkä tule enää ikinä näkemään kesäloman alettua, pari ainakin on hakenut kouluun muualle. Harmi jos lähtisivät. :( Puupuolella kuitenkin oli erittäin hyvä idea, sekä automaatiopuolen porukka, että puupuolen porukka, yhteinen keilailta! Sinne siis tästä piakkoin lähdössä. Ja sieltä sitten ulos, ensin jonkun luokse iltaa istumaan, sitten luultavasti baariin vielä. Luultavasti ihan mukava ilta tulossa!

Ja huomenna pienoisessa krapulassa kotitehtäviä ja koulutöitä. :)


Teollisuustalouden kokeisiin lukemista  1

Täten pyhitän tämän päivän Teollisuustalouden kokeeseen valmistautumiseen!
Edessä siis lukemattomia tunteja erittäin kuivan oppikirjan parissa, luultavasti pari nukahtamista kirjan ääreen, sekä tylsyyttä. Noh, pakko siihen nyt on lukea, ensi viikko kun on melko kiireinen, ja torstaina kokeet. Keskiviikkona on pahasti sekä KV-Tutor koulutus, että illemmalla olisi vielä Karmassa haalaribileetkin. Hieman epävarmaa nyt, että jaksanko sinne bileisiin mennä.. Toisaalta olisi kiva siellä käydä, toisaalta pystynkö menemään? Seuraavana päivänä koe. :/ Jos sinne eksyn, niin melkeinpä vesilinjalla olisin, ja aikaisin lähtisin. Pitääpi katsoa!

Eiliset treffit menivät mukavasti, luultavasti edessä useampiakin! Sää oli oikein otollinen vieläpä, kyllä kelpasi istuskella Seinäjoen rannalla auringonpaisteessa ja jutella.


Jees, viikonloppu edessä ja aurinko paistaa!  1

Viikko alkaa olla taas pulkassa, aurinko paistaa ja viikonloppu edessä! Mukava fiilis. :) Varsinkin, kun viikonloppuna olisi pieni treffientapainen tiedossa.. ihan kahville vain, mutta ihan mukavalta tapaukselta vaikuttaa. Mutta katsoo nyt. Voin kuitenkin kaikille suositella Tutorointia! :)

Muita uutisia.. Seinäjoella on upea ilma ulkona! Kokonaista 10 astetta, ja aurinko paistaa melkein pilvettömältä taivaalta. Tämä tosin alkaa paljastamaan kämpästäni pieniä piirteitä, joista kyllä esitteessäkin mainittiin. Kämppääni paistaa aurinko melko pitkälti koko päivän, aamusta iltapäivään. Tänään ensimmäistä kertaa jo jouduin avaamaan ikkunan, kun koulusta saavuin, sen verran lämmintä oli sisällä. Tosin patterikin oli näemmä päällä vielä, juuri säädin hieman viileämmälle. Toivotaan siis että en koko kesää joudu elelemään 30 asteen helteessä ilman paitaa! Noh, johan siihen Turussa tottui, onhan tuossa tuo tuuletin. Sillä pärjää pitkälti!

Hmm, mahdoinkohan jo mainita täällä blogissa, että kesätöitä sain? Seinäjoen Voimalaitoksella, matkaa jotain 30 min pyörällä. Ihan jees, vaikka palkka melko matala onkin. Sen siitä saa, kun kesätöihin menee vain puolen vuoden opiskelun jälkeen! :) Sinänsä syksyllä aloittaneilla on huomattavasti helpompaa, heillä on ollut pitempään aikaa tutustua paikkakuntaankin, ennenkuin jo pitää kesätyöhakemuksia alkaa lähettelemään. Meidän luokalla on vieläkin joitain ilman kesätöitä, en ihmettele. Melko äkkiä tämä kesä saapui, hyppäsi nurkan takaa! Enää kolme viikkoa koulua! Ihan outoa..


Tutor  1

Jees, olen TUTOR! Perjantaina - lauantaina oli koulutus, leirillä jossain Ähtärin puolella, jonkun järven rannalla. En mä mitään paikan nimeä muista. :)
Oli kuitenkin mukava reissu, ihan hyvän päätöksen tein kun sinne läksin. Mukavaa porukkaa, ja uusia tuttuja tuli. Niitä on hyvä olla, varsinkin kun itse olen niin tuore Seinäjokilainen että en juurikaan ketään tunne luokan ulkopuolelta. Mukava reissu oli, ja eilen vielä Karmaan Tutoreiden VIP-tilaisuuteen. Tai kyllähän sinne muitakin pääsi 23 jälkeen, joten ihan mukavasti porukkaa. Mukava viikonloppu oli, vaikka nyt sunnuntai taas melko hiljainen olikin, videoita (The Outer Limits) katsellen ja hieman fysiikan tehtäviä pakertaen se meni.

Suosittelen Tutorointia jokaiselle, joka kaipailee uusia tuttavuuksia, ja on vähänkään sosiaalinen!


Samon jalkapalloturnaus  1

Mukavaa oli! Neljä peliä pelattiin, 20 minuuttia kerralla. Yksi voitettiin, muuten tuli kunnolla turpaan. :D Mukavaa puuhaa vaihteeksi, mutta harjoituksesta olisi hyötyä ollut. Käytännössä koko luokka oli joukkueessa, + 1 puupuolen kaveri. Vaihtomiehiä ei ollut lainkaan, alkoi veto loppumaan liian aikaisin. Siirryin sitten maaliinkin jossain vaiheessa, ja siellä oli menestys vaihtelevaa. Erittäin paha joukkue tuo viimeinen, jota vastaan pelasimme, kakkosdivisioonassa pelaavia kavereita siellä. Pallo vain tuli niin nopeasti, ei yksinketaisesti ehtinyt liikuttaa jalkaa tielle, vaikka sen näkeekin, silmillä näkeekin, mistä se pallo tulee. Eli ensimmäisessä pelissä, jossa olin maalissa, tuli pari hienoa torjuntaa, (muistona rikkinäinen olkapää, kyynärpää ja molemmat polvet), mutta toisessa pelissä, tätä erittäin kovatasoista joukkuetta vastaan, nämä torjunnat jäivät läpipäästettyjen maalien varjoon. :)

Eilen oli Samon opiskelijabileet sitten, huonosti järjestetty kun seuraavana päivänä pitäisi jalkapalloa pelata. Kävin sitten tunniksi pariksi siellä kääntämässä, puoliltaöin kotiin kuitenkin. Mutta sainpa taas haalarimerkin!

Mutta jos tänään sitten lähtisi illalla ulos, huomenna kun kouluun vasta 14:00. :) Mutta sitä ennen on vielä siivousta ja ruuanlaittoa ja hieman läksyjä..


Läksyjen aiheista täysin pihalla  1

Lauantaina vasta olo alkoi olla täysin normaali tuon alkuviikon sairastelun jäljiltä. Nyt kaikki on taas normaaleilla urilla kuitenkin.

Aika pahasti tuntuu, että putosin kärryiltä opetuksessa pariissa aineessa.. Missasin parit fysiikan tunnit (yhteensä 5 tuntia), ja nyt ei läksyjen teosta tullut yhtään mitään. Ei oikeastaan mitään tietoa mitä noilla tunneilla käytiin läpi, mutta pahaa pelkään että gaussin lakia ja sähkökenttää. Ainakin kotitehtävät siihen suuntaan viittaavat. Pitänee huomenna koulussa hieman udella muilta, mistä on kyse, kun nyt ei tänään tuosta päkertämisestä tullut yhtään mitään. Yhden tehtävän sain tehtyä, sitten tuli totaalinen stoppi tiedoilleni.

Ohjelmoinnissa sentään taisimme pysyä samassa aiheessa, perus IF lauseessa. Mutta siinäkin näemmä hommaa on..

Noh, huomenna näkee miten pitkälle olen siinä jäänyt pimentoon!

Näemmä se parin päivän poissaolo koulusta merkitsee melkoisesti.. Ja nyt tulee ensi viikolla keskiviikko ja perjantai poissaoloa taas, keskiviikkona on Samon jalkapalloturnaus, perjantaina lähtö Tutor-koulutukseen. Siihenkin piti tehdä ennakkotehtävät tänään, mutta eipä tullut vielä tehtyä. Huomenna sitten, kun muuten lyhyt koulupäivä.


Koskaan ollut näin sairas.  3

Alkuviikosta maanantai ja tiistai olivat kirjaimellisesti helvettiä. En muista koskaan olleeni niin kipeä, kuin tuolloin.
Maanantaina oli koulussa vain pari tuntia, joten tein aamupalaksi nakkimunakkaan, ja ajattelin sillä pärjääväni koulupäivän verran. Koulu meni ihan hyvin, sen jälkeen oli vielä kesätyötä varten työhaastattelu, jonka loppuhetkillä alkoi vatsassa tuntua hieman oudolta.. Haastattelu saatiin kunnialla loppuun, ja vielä oli edessä 30 min pyöräily kotiin. Pyöräreissun loppupuolella olo alkoi olla jo melko viheliäinen, ei meinannut etenemisestä tulla mitään, kun olo alkoi melko huono olla jo. Kotiin ja vessaan kun pääsin, juhlistin tapahtumaa kunnon vetisellä ripulilla. Samaa rataa jatkui keskiviikko-aamuun asti, suolen kierto tuntui olevan kolmen - neljän tunnin luokkaa. Kuume nousi samantien 38,8 asteeseen, ja olo oli aivan tajuttoman huono. Oksentanut en kertaakaan, mutta pyntyllä tuli ravattua useamman kerran päivässä. Ihan uskomattoman huono olo koko ajan, parin päivän ajan, ei voinut muuta tehdä kuin sykkyrässä olla peiton alla ja kärsiä.
Tiistaina aamulla olo oli aavistuksen verran helpottanut, eikä kuumetta enää ollut niin paljon kuin maanantai-iltapäivällä, mutta muuten olo oli muuttumaton. Vasta keskiviikkona alkoi elämä pikkuhiljaa voittamaan, ja ruokaakin maistui enemmän kuin puolikas pussikeitto kerralla. Torstaina taas kouluun, olo oli ihan kunnossa jo, hieman epävarma vatsa enää.

Mikähän mahtoi olla.. Johtava teoriani on todella ärhäkkä nakeista johtunut ruokamyrkytys. Luultavimmin syypää oli se nakkimunakas, ja kananmunat kun tuntuivat olevan ihan kunnossa. (Aina kun raakaa kananmunaa käsittelen, rikon ne lasiin ja haistan onko outoja sivutuoksuja. Jotain oppi yläasteen kotitaloudessa). Nakitkin olivat aivan avaamattomasta pakkauksesta, jossa päiväystäkin vielä on, mutta silti niihin epäilyt kohdistuvat. Mutta lopullista syytä ei varmaan koskaan saada selville.

Tänään jo melko ok olo, vaikka vieläkin vatsa silloin tällöin hieman oudosti murahtelee. Toivottavasti tulee kuntoon viikonlopun aikana, ensi viikon tiistaina on opiskelijabileet, (joihin ajattelin mennä hetkeksi vesilinjalla), ja keskiviikkona on heti aamusta Samon järjestämä jalkapalloturnaus, johon luokkamme ilmoittautui. :)
Siellä pitäisi olla niin hyvässä kunnossa kuin se mahdollista on. Mikä ei paljoa ole. :D