Blogi

Näytetään kirjoitukset helmikuulta 2008.
Edellinen

CV  1

Kesätyönhaku.. Se aika vuodesta. Ensimmäistä kertaa elämässäni sellaista hakemassa vakavissani. Ammattikoulussa jaoin vuoden ympäriinsä Turkulaista, siitä tuli tarpeeksi rahaa kun vielä silloin asuin kotona. Kun valmistuin, jäin kesätöihin samaan paikkaan, kuin missä olin töissäoppimiskauden. Ja seuraavana vuonna olinkin jo pysyvässä työsuhteessa, joka jatkui viime vuoden loppuun asti, kunnes muutin Seinäjoelle. Joten, tämä kesä on ensimmäinen kunnollinen kesätyöpaikkani. Tämä päivä meni pitkälti CV:tä pakertaen, tyhjästä senkin teon aloitin. Melko tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen, mutta se olikin vasta töiden alku. Sitten kävin läpi kaikki Rekrytointimessuilta saamani kontaktit ja käyntikortit, ja karsin paikat jotka olivat ehdottomasti liian kaukana. Sitten vain vino pino hakemuksia matkaan, ehkä yksi niistä kantaa hedelmää. Ensi viikolla jos kävisi rekistöröitymässä kaikkiin Seinäjoella toimiviin henkilöstönvuokrauspalveluihin. Mielenkiintoista. :)
Nyt on kuitenkin työnhaku tältä päivää ohitse, ja hyvä niin.

Muuten tämä päivä meni pyykkiä pestessä, ja Battlestar Galactikan 3 season loppuun katsoen. Jonkin verran pyykkiä on vieläkin kuivumassa kuivaushuoneessa, jos kävisi nekin hakemassa vielä tänään pois.
Jääkaapissa on melkein litra maitoa, joka vanhenee tänään.. PANNUKAKKUILTA! :)


Hiihtolomaa  1

Jotenkin mennyt hissutellen tämä hiihtoloma.. mitään en oikeastaan ole tehnyt. Tai oikeastaan kävin rekistöröitymässä Suomi24, ja kävin vastaamassa pariin deitti-ilmoitukseen siellä, mutta hiljaista on ollut vastausten kanssa. Näemmä eroa on Suomi24 ja Cityn porukan välillä, "cityläiset" (tai turkulaiset ehkä) ovat sen oppineet, että laittavat edes lyhyen "kiitos mutta ei kiitos" viestin, jos ei kiinnosta. Täällä taas vain hiljaisuus vastaa.. Harmillista. Tässä sitä sitten odotellaan, kun ei seuraavalle profiilille viitsi kirjoittaa niin kauan kuin ei edellisestä tiedä.

Alkaa tämä sinkkuus tosissaan tympimään. Eilen olin Onnelassa, siellä oikein kipeää teki, kun näki pariskunnan suutelevan kunnolla. Outoa miten sitä voi tuollaisia asioita kaivatakin niin paljon, kuin suutelua tutun ihmisen kanssa.. Muista asioista nyt puhumattakaan, mutta jotenkin tuo suutelun puute jäi mieleen eilisestä.

Niin, eilen pidin sitten ne illanistujaiset luonani, joista ei lauantaina mitään tullut. Koko luokan soittelin läpi, tai siis ne keiden numeron olin saanut. Kolme varmaa tulijaa sain kokoon, muut olivat poissa kaupungista. Varauduin iltaan, tein jopa lasagnen valmiiksi (edullista mutta hyvää, riittää koko porukalle), ja loppujen lopuksi vain yksi näistä kolmesta saapui. Menihän se ilta siinäkin kyllä, hieman korttipelit olivat hankalia kahdestaan. :) No kämppiksellä oli myöskin omat "bileet", hänellekin oli nelisen vierasta tulossa. Yksi tuli. Saatiin siinä sitten neljästään edes jonkinlaista korttipeliä loppuillasta käyntiin.
Jotenkin oli vaisu ilta kuitenkin.

Loppuun vielä kertausta: Olen kyllästynyt sinkkuuteen.


Nukkumaan  1

En sitten eilen lähtenyt mihinkään, kotona olin illan. Uusintayritys keskiviikkona!

Huomenna sitten sulkapalloa pelaamaan ensimmäistä kertaa Seinäjoella, katsotaan miten kipeinä ovat lihakset ylihuomenna. :)


Pöh  1

Soitin tässä kaikki luokkalaiset läpi, tai siis ne keiden numeron olin saanut. Koetin järjestää jotain illanistujaisia tänne, mutta joko kaikki ovat
A) poissa kaupungista
B) menossa kaverin synttäreille

Eli ketään en saanut varmaksi tulemaan. Nyt menikin illan ohjelma uusiksi harkintaan. Harmillista. :( Yksin ei baariinkaan oikein viitsi lähteä.
Lähtisikö kukaan Seinäjokilainen blogiani lukeva tyttö sokkotreffeille vaikka kanssani illaksi? :D

Tätä menoa tuleekin tylsä viikko, vaikka sentään porukkaa viikonlopun jälkeen kaupunkiin palaakin. Ja sitten on vielä kokeisiin lukeminen.


Lomaaa... Kiirettää...  1

Perhe kävi sitten eilen kylässä. Mukavaa nähdä heitäkin taas! Koko päivä siinä heidän vierailussa meni, heillä meni vielä kauemmin kun ajoivat vielä Turusta tänne Seinäjoelle ja takaisin.
Tuurin kyläkauppa tuli nyt tutuksi, ja nyt on ruokakaappi täynnä ja kukkaro tyhjä. Paljon krääsääkin tarttui mukaan, mutta tarkoitus on vielä se rubiikin kuutio ratkaista! :D Sellainen on siis tuolla AMK:n kahvilassa, Sumpissa, ja sitä yksi päivä hieman pähkäilin, mutta en saanut minkäänlaista otetta sen ratkaisuun. Nyt on oma kuutio, saanpahan sitä kotona hieman harjoitella. Luultavasti kyllä jonkun ajan kuluttua unohtuu kaapin päälle pölyttymään..

Seinäjoelta näemmä pääsee junalla todella hyvin tuonne Tuurin kyläkauppaan, aikaa meni 40 min ja lipun hinta 3,90e opiskelijalta. Ei paha.

Tulipa sitten otettua pari valokuvaa perheestä, eikä yksikään oikein onnistunut! :D Aina oli jollain joku ihan outo ilme. Sama juttu kun pyysin veljeä ottamaan pari kuvaa itsestäni, nyt kun on taas vaihteeksi siistitty parta ja lasit päällä. Ihan ihme kuvia tuli! Joko silmät olivat täysin suljettuina, tai kasvoilla oli täysin vammainen irvistys. :D Laitoin nyt sen kaikkein vähiten epäonnistuneen kuvan tuonne kansiooni, mutta ei sekään mikään kovin helmi ole! Siinä juuri olen nyökkäilemässä pikkusiskolle, että "kyllä, kyllä se nyt vain niin on", ja sitten salamavalo räpsähtää. Nyt on sitten viimeinkin edes jotenkuten siisti kuva minusta, lasien kanssa.

Nyt on parta siistitty ja rillit päässä, mutta jotenkin tuli outo ilme kuvaan. :D 22.2.2008
Nyt on parta siistitty ja rillit päässä, mutta jotenkin tuli outo ilme kuvaan. :D 22.2.2008

Alan tästä piakkoin soittelemaan luokkalaisia läpi, ja kyselemään millaisia suunnitelmia heillä on illaksi. Hyvinkin voisin koettaa järjestää jonkinlaisen illanistujaisen täällä, sellaista en oikein vielä ole tehnytkään. Nyt kun on vieraita varten muutenkin siistitty ja lattiat mopattu. :)


Kaikkea ei ehdi tehdä.  1

Päivän ohjelmaa: Siivousta, siivousta sekä kaksi raporttia.
Ei tule onnistumaan! Huomenna siis perhe tulee kyläilemään Turusta asti, pitäisi hieman lattioita mopata ja hyllyt pistää järjestykseen. :) Juuri tulin kaupasta, onpahan lasagneainekset huomista varten ostettu nyt. Huomenna lähden aamulla junalla Tuuriin, kyläkauppaan, ja siellä tapaan perheeni, joka tulee sinne autolla. Sitten siellä kierrellään jonkin aikaa, ja autolla tänne. Tuleepahan sekin nähtyä.

Sitten olisi viestinnästä tehtävä referaati.. oikeastaan olisi pitänyt olla jo keskiviikkona valmiina, mutta ehtii vielä tämän viikon aikana palauttamaan. Eli huomiseksi. Saas nähdä..

Mutta nyt on siis hiihtoloma alkanut! Huomenna ei ole tunteja, joten nyt se alkoi. Ensi viikolla ei juurikaan ole ohjelmaa, pitää katsoa mitä keksii. Tentteihin lukemista ainakin ja kirjaesitelmän tekoa viestintään.. (Kirjakin pitäisi ensin lukea loppuun).

Mutta ei se mikään auta, nyt musiikkia soimaan, ja siivoamaan!


Kiirettä pitää  1

Juuri tulin sählystä. Kunnon peli taas, nyt on olo aivan naatti! Viime kerrasta olikin taas jo pari viikkoa, huomenna saattavat paikat olla hieman kipeitä.

Tänään ei sitten enempää vapaa-aikaa olekaan. Nyt samantien fysiikan laskujen kimppuun, niitä jo hieman aloittelin ennen peliä. Ärsyttää... Yksi tehtävistä on melkein suora kopio kirjan esimerkkitilanteesta, sen ratkaisu olisi sitä kautta hyvinkin helppo. Mutta en aivan tajua mistä ihmeestä kirja noita kaavojansa vetelee tässä kyseisessä tapauksessa, ei taulukkokirjasta ainakaan. Noh, jos tästä hieman siihen perehtyisin lisää, ehkä se näin väsyneeseen aivoon uppoaa paremmin.. Se vain, että jos tällainen kysymys nyt tulisi kokeeseen, niin ei siihen osaisi vastata, joten pakko saada tuosta nyt selvää.
Kokeetkin uhkaavasti lähestyvät.. Ensi viikolla hiihtoloma, sen jälkeen ensimmäiset kokeet!


Ahkera olo  1

Viikonloppu lopuillaan. Kovin ahkera olo, kun sai eilen tuon powerpoint esityksen valmiiksi, ja tänään väkersin 7 sivuisen raportin tietokoneen virtalähteistä tietokonetekniikan tunnille. Sitten vielä puolet fysiikan tehtävistä sain valmiiksi. Ahkera olo. :)
(Tosin vielä on sitten tekemättä viestintään yksi referaatti, ja toinen puoli fysiikan laskuista, mutta niitä tarvitaan vasta torstaina.)

Katselin sitten pari The Outer Limits jaksoa vielä. Siis tuon sarjan valitsin aiheekseni tuohon eilen tekemääni powerpoint esitykseen, ja sen esitän luokalle ensi viikolla. Piti sitten hieman verestää muistoja, että millainen sarja kyseessä onkin. :) Sarjan ensimmäinen tuotantokausi minulla DVD:ltä löytyy siis, sen viime vuonna ostin kun se ilmestyi Euroopassa. Sen katselin veljen ja siskon kanssa melkein kokonaan, mutta pari jaksoa jäi katsomatta. Nyt ne sitten kävin läpi.

Se hyöty noista laseistani ainakin on, että voin elokuvia katsoa paremmin! Minullahan ei mitään varsinaista telkkaria ole, pelkästään 19" tietokonemonitori. Että siitä ne kaikki leffat pitää katsoa. Ennen jouduin aina silmiä siristelemään ja siirtämään sänkyä keskelle lattiaa, lähemmäs monitoria, jotta leffaa pystyin hyvin seuraamaan, mutta nyt ei tälle ole tarvetta enää. :)

Sellainen hassu piirre lasien mukana on kyllä tullut.. Nehän luonnollisesti hieman rajoittavat näköaluetta, sellainen musta viiva reunan kohdalla. Tämä näkyy selvästi varsinkin alaspäin, tai siis jos katson alaviistoon lasien kanssa. Hassua kuitenkin on se, että nyt kun olen ilman laseja, niin silti näen tämän mustan viivan. :D Tai siis ei sitä niinkään näe, mutta sellainen tuntuu kuitenkin koko ajan siinä edessä olevan. Lasien kanssa on tottunut, että siinä kohtaa on musta alue, josta ei läpi näe, ja jopa ilman laseja tuo alue koettaa kovasti väittää että siitä ei läpi näkyisi. :) Ääreisnäöllä tuo siis näkyy, eihän siinä mitään ole, jos siihen suoraan katsoo. Hassua kuitenkin.


Läksyjä läksyjä  1

Läksyjä pukkaa koulussa jokaisesta aiheesta. Ja pitkiä. Juuri sain valmiiksi tietokonetekniinasta 9-sivun mittaisen powerpoint-esityksen, se pitää vielä esittää luokalle. Vielä on kaksi vastaavaa tekemättä. Toinen on äidinkielestä, vielä pari viikkoa aikaa, mutta tietokonetekniikan esitys pitäisi olla ensi viikolla valmiina. Noh, se saattaa olla hieman helpompi, tähän piti oikein perehtyä enemmänkin. Sitten on vielä fysiikasta tuplamäärä laskuharjoituksia.. ARGH! Nyt on läksyjä vaikka muille jakaa!

Perhe on viikon päästä tulossa käymään kylässä. Äiti, veli ja sisko, sekä luultavasti myös siskon poikaystävä. Ihan mukavaa, että niitäkin näkee taas. :) Ideana on, mahdollisuuksien mukaan, että menen heitä vastaan bussilla Tuurin kyläkauppaan, ja sieltä heidän kyydissä takaisin tänne. Tulisi sekin paikka nähtyä. Noh, katsotaan.

Tässä maanantaina kirjoitin, miten ADOM on kaapannut sieluni. Nyt on jonkin verran jo hellittänyt otettaan. :) Se on kyllä hyvä peli, ei voi muuta sanoa! Nyt kun sitä taas alkaa muistamaan mitä kannattaa tehdä, ja mitä ei. Alkaa jo pärjäämäänkin siinä! Tänään juuri ennen läksyihin syventymistä kasvatin hahmon levelille 19 jo, mutta sitten kurja Fire Giant Lord pisti päreiksi. :)
Pelin ideanahan on se, että siinä ei voi tallentaa. Jos kuolet, niin sitten kuolet, se on voi voi ja alusta joutuu aloittamaan. :D Tämä yhdistettynä siihen, että peli on VAIKEA, MAHDOTON, ja LAAJA, luo aivan oman tunnelmansa. Jos adomissa olisi grafiikoita, se olisi kaikkien listojen parhaana pelinä. :D Oikeastaan näin monipuolista peliä ei edes voi grafiikoilla käytännössä tehdä, melkein jokaisella näppäimellä on 1-3 eri käyttötarkoitusta, eri komentoa. :)


Lost Season 3  4

Lost Season 3 viimeinen jakso katsottu. ARRRRGGGHHH!!! Ei voi lopettaa tuollaiseen kohtaan! :D Pää hajoaa!!! :D Ei ei ei.. ei näin!

No ainakin jää odottamaan season 4.

Mjoo, eilen oli sitten sinkkubileet onnelassa. Jotenkin jäi huono maku eilisestä.. Olisi ehkä ollut parempi, että en sinne olisin mennyt, kun en ketään seuraksi saanut. Vaikka Turussa kävin paljonkin yksin baarissa, niin ei se herkkua ollut, ja jotenkin tuntuu että täällä, jossa on mukavia luokkakavereita, ja kaveripiiri alkaa jotenkin muodostumaan, yksin baariin lähteminen tuntuu äärimmäisen nololta. Ei enää tämän jälkeen. :)

Muutenkin baarissa kaikki tuntui menevän pieleen. Alkaen siitä, kun koetin tilata siideriä kymmentä vaille 01. (Silver kortilla on yhteen asti 2e siideri). Menin siihen tiskille sitten, ei edes ollut kovaa ruuhkaa. Viereen vain sattui "perus känniääliö", joka ei löytänyt mitään kukkarostaan, sohi ympäriinsä yms. Ihmettelen miten baarimikot (tai tässä tapauksessa nainen, mikä on baarimikon naispuolinen vasine?) sellaisia kestävät. Eipä kovin hyvin, siltä näyttää. Jätti tämän kaverin kaivelemaan lompakkoaan, ja siirtyi kauemmaksi, toiseen suuntaan kuin missä olin. Rauhassa siinä odottelin, mutta tämä känniääliö tosiaan huitoi suuntaan jos toiseen, joten paikka ei ollut kovin otollinen. Baaritiskin toisella puolella oli vain yksi asiakas, ja siellä oli toinen baarimikko (myös nainen), joten siirryin sinne puolelle. Kello oli viittä vaille yksi. Tällä yhdellä asiakkaalla oli sitten hieman suurempi tilaus, mutta aikaa oli runsaasti vielä ennen yhtä. No eikös siihen sitten väliin änkeä joku, ja ojentelee luottokorttiaan (ja kanta-asiakaskorttiaan, ei siis silver-korttia, vaan ilmeisesti siitä parempi) baarimikolle siihen malliin että baarimikko ottaa hänen tilauksensa ennen minua. Ja tilaus on jokin speciaali, mihin kuului kolmen eri hedelmän paloja, paria eri alkoholijuomaa ja tuoremehua. Siinähän sitä aikaa sitten kului, ja lopulta sain vuoroni vasta 01:00. Ja kanta-asiakastarjoukset olivat loppuneet jo siltä illalta. :D Ei auttanut itku markkinoilla, pyysin sitten vettä lasissa. (Huom, tarkoituksella pyysin lasissa, koska kyseinen baaritiski on pari kertaa aiemmin myynyt vettä kysyessä vesipullon kiskurihintaan). Baarimikko ei oikein osaa mitään sanoa, menee kysymään tältä toiselta baarimikolta, ja palaa mukanaan tietoa. Lasi kraanavettä maksaa euron.
Hieman potutti tässä vaiheessa baarimikon käytös, joten en tuota sitten tilannut, vaan siirryin clubipuolelle, jossa lasillinen vettä on aina ollut ilmaista. Kuten nytkin.
Tästä jäi hieman karvas maku loppuillaksi.

Vali vali, seli seli. :D Pääsinpähän avautumaan! Hehe, no ihan mukavaahan siellä loppujen lopuksi oli, ei siinä mitään, tanssilattialla taas heiluin normaaliin tapaan. :) Tuntui vain, että jotenkin oli erilaista porukkaa eilen liikenteessä, hieman eri asenteella. Jotenkin en sopinut joukkoon. Loppuvalituksena: 80-luvun DJ pitäisi erottaa... tuntui että hänen valintansa olivat totaalisen epäonnistuneita eilen. Tavallista enemmän "lattiantyhjentäjä" kappaleita, ja lopksi ei edes soittanut hitaita! Sinkkubileet ilman hitaita! :D (Tai mistähän minä tiedän, jos vaikka kuuluu asiaan, ensimmäiset sinkkubileet joissa olen ollut).

Kuitenkin.. eilinen oli sinänsä hyvä päivä, että sain avattua edes jonkinlaisen keskustelun useamman eri henkilön kanssa, kuin aiemmin. :) Aina sitä jotain oppii! (Siis tämä on oikeasti pulma minulle, olen kovin huono lähestymään ketään baarissa.) Noh, eipä siellä kuitenkaan mitään tapahtunut, hiljaista oli. Mutta tuli kuitenkin kovasti kaipaamaani harjoitusta lähestymisessä!

Oikeastaan loppujen lopuksi jäi vain surullinen fiilis eilisestä. Sinkkubileet, sinkkuna sinne, ja sinkkuna kotiin.. onko tämä tässä? Ehkä koulukaverit olivat oikeassa, ehkä eilinen oli vain yksi suuri lihatiski, enkä osaa tarpeeksi röyhkeästi toista lihapalana ottaa, enkä ollut tarpeeksi houkuttelevan näköinen lihanpala itse. :)
Surulliseksi sitä tuli oikeastaan siitä, kun näki sitä parinmuodostusta muuten. Mies ja nainen vierekkäin, koskettelemassa, flirttailemassa täysillä, silmistään kiinni. Itsekin kaipaan vierelleni jonkun, jonka kanssa tuota harrastaa, mieluiten pitempäänkin. :)
Toisella tavalla sitä tuli surulliseksi tanssilattialla. Itse sitä tanssii miten kuten (voisin sanoa, että en ole huono tanssija, ainakin yritystä löytyy, vaikka taitoa ei olekaan ;) ), katselen yhtä tiettyä tyttöä, koetan pienillä signaaleilla herättää hänen mielenkiintonsa, mutta ei onnistu, joten jätän hänet rauhaan. Sitten hetken päästä näen, miten tätä samaa tyttöä lähestyy joku toinen mies, rohkeasti tulee vain seläntaakse tanssimaan, ja asettaa kädet tytön lantiolle ja alkaa tanssimaan, ja tyttö vastaa tanssiin (käytännössä lainkaan miestä näkemättä). Siinä tulee sellainen TÄH-fiilis, että onko tämä nyt varmasti se ainoa tapa, jolla saa naisen huomion. :)

Oivoi, on se parinmuodostus vaikeaa! Nyt meni melkoiseksi valittamiseksi tämä merkintä, ei voi mitään. Jäi sellainen fiilis eilisestä. Luottavaisena kuitenkin katson tulevaisuuteen, eiköhän se tyttöystävä tästä jossain vaiheessa löydy! Reilun kuukauden täällä Seinäjoella nyt olen asunut, eihän se ole aika eikä mikään!
Mutta kyllä sitä pikkuhiljaa voisi tyttöystävän löytää, en pistäisi ollenkaan pahitteeksi. :)

Aamulla alkoi taas yhdeksältä koulu, ei mitään uutta siinä. Siihen mennessä oli hyvin jo ehtinyt selviämään, eikä krapulaa ollut kun ei juuri mitään ottanutkaan. Hieman väsynyt sitä oli, mutta sitä vartenhan otin edellisenä päivänä ne parin tunnin torkut koulusta päästyä, ja kouluun mukaan termospullollinen teetä. Koulun jälkeen taas parin tunnin torkut.
Siinähän se!

Edellinen